Βουλευτικές Εκλογές 2026
Ο Κώστας αντιδρά στον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ – «Άδικη απόφαση»
Δυσαρέσκεια εκφράζει ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να μην του επιτρέψει να περιληφθεί ανάμεσα στα πρόσωπα που θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από το όριο θητειών, ώστε να διεκδικήσει συμμετοχή στις Βουλευτικές Εκλογές του 2026. Ο κ. Κώστα δεν κατέχει θέση στο Πολιτικό Γραφείο ούτε στην Κεντρική Επιτροπή, γεγονός που, όπως αποφασίστηκε το Σάββατο ύστερα από συζήτηση, τον απέκλεισε από τις εξαιρέσεις.
Σε ανάρτησή του κάνει λόγο για άδικη απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρόνοια δεν προβλέπεται στο καταστατικό του κόμματος. Όπως ανέφερε, «όταν εκλέγηκα για πρώτη φορά το 2011, είχα θέσει μόνο δύο στόχους: Ο πρώτος ήταν να παραμείνω ο ίδιος άνθρωπος, αυτός που γνώριζε όλος ο κόσμος. Ο δεύτερος ήταν να στηρίζω τον απλό πολίτη με τα πολλά προβλήματά του, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις και χωρίς να βλέπω κομματικά χρώματα».

Τόνισε ότι «για μένα, η προσφορά στον συνάνθρωπο ήταν πάντοτε το ουσιαστικότερο. Ποτέ δεν το είδα ως ζήτημα βιοπορισμού. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα ό,τι μπορούσα, με ειλικρίνεια και εντιμότητα».
Συμπλήρωσε πως «πάλεψα και συνεχίζω να παλεύω με πολλούς και με πολλά, συχνά μόνος απέναντι σε συμφέροντα και κατεστημένα. Έφερα στο φως σκάνδαλα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, ώστε να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται».
Ανέφερε επίσης ότι «κάποτε μια δημοσιογράφος με ρώτησε αν κουράστηκα να φωνάζω μόνος μου για θέματα που δεν φαίνεται να συγκινούν, όπως οι ψηλές τιμές των καυσίμων. Της απάντησα ότι μέχρι και την τελευταία μου μέρα ως βουλευτής δεν πρόκειται να σιωπήσω, για δύο λόγους: πρώτον, για να γνωρίζει ο κόσμος την αλήθεια και δεύτερον, για να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου όταν θα αποχωρήσω, ότι τίμησα την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν τρεις φορές οι πολίτες».
Επεσήμανε ακόμη ότι «για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, το μέτωπο και τα χέρια μου καθαρά, και μπορώ να κοιτώ τον κόσμο στα μάτια».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, ύστερα από εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου, με απογοήτευσε βαθύτατα. Παραμένω της άποψης ότι το Καταστατικό και οι Κανονισμοί Λειτουργίας του κόμματος δεν προβλέπουν πουθενά ότι, ως κομματικό μέλος και μέλος Επαρχιακής Επιτροπής, θα έπρεπε να είμαι και μέλος ανώτερου καθοδηγητικού οργάνου για να έχω το δικαίωμα εξαίρεσης. Προσωπικά θεωρώ ότι η απόφαση είναι άδικη».
Καταλήγοντας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του: «Ευχαριστώ ειλικρινά όλο τον κόσμο από κάθε γωνιά της Κύπρου για τα καλά τους λόγια και τη στήριξη. Η μεγάλη αγάπη του κόσμου ήταν πάντοτε η δύναμη και το κουράγιο μου για να συνεχίζω».
Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ αποφάσισε, ύστερα από μυστική ψηφοφορία, την εξαίρεση των Άριστου Δαμιανού και Γιώργου Λουκαΐδη από το όριο θητειών, δίνοντάς τους το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες για το ψηφοδέλτιο. Από την άλλη, ο τρίτος βουλευτής με δυνατότητα εξαίρεσης, ο Ανδρέας Καυκαλιάς από τη Λεμεσό, δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει στη Βουλή, επιλέγοντας να προσφέρει από άλλα μετερίζια.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Επομένη μέρα για τις Εκποιήσεις | Κυριακή 26/04 στις 6μμ
Καθώς πλησιάζουμε προς τις εκλογές,, η πολιτική αντιπαράθεση εντείνεται και κρίσιμα ζητήματα που αγγίζουν άμεσα τους πολίτες βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Στην εκπομπή «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Χάρη Θεραπή, κυριάρχησε ένα από τα πιο ευαίσθητα και επίκαιρα θέματα: οι εκποιήσεις και το μέλλον της πρώτης κατοικίας.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες: Βάκης Χαραλάμπους (ΑΚΕΛ), Βιργινία Χριστού (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών) και Αλέξανδρος Αποστολίδης (Volt), οι οποίοι κατέθεσαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.
• Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αλλαγές στο πλαίσιο των εκποιήσεων. Οι καλεσμένοι ανέλυσαν τι διαφοροποιείται με τα νέα δεδομένα, εστιάζοντας στο κατά πόσο διασφαλίζεται ουσιαστικά η προστασία της πρώτης κατοικίας.
• Συζητήθηκε επίσης ποιος έχει το «πάνω χέρι» στη διαδικασία: οι τράπεζες ή οι δανειολήπτες. Οι υποψήφιοι ανέδειξαν την ανισορροπία δυνάμεων, ενώ τέθηκε και το ζήτημα της δικαιοσύνης των περιορισμών που επιβάλλονται στα τραπεζικά ιδρύματα.
• Στο τραπέζι τέθηκε η πολιτική ευθύνη για την υφιστάμενη κατάσταση, με αιχμές προς το πολιτικό σύστημα και διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το ποιοι φέρουν την κύρια ευθύνη για τη διαχείριση του ζητήματος διαχρονικά.
• Ένα ακόμη κρίσιμο σημείο ήταν το ενδεχόμενο χρηματοοικονομικού ρίσκου. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν κατά πόσο οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και ευρύτερα της οικονομίας.
• Τέλος, τέθηκε το ερώτημα αν απαιτούνται ριζικές αλλαγές στο σύστημα ή αν επαρκεί μια νέα, πιο στοχευμένη νομοθετική παρέμβαση. Οι απόψεις διχάστηκαν, αναδεικνύοντας τη δυσκολία εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης.
Η συζήτηση ανέδειξε τη σοβαρότητα και την πολυπλοκότητα του ζητήματος των εκποιήσεων, καθώς και την ανάγκη για ισορροπημένες πολιτικές που να διασφαλίζουν τόσο την κοινωνική προστασία όσο και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Σάββατο 25/04 στις 7μμ
Η αντίστροφη μέτρηση πριν από τις κάλπες έχει αρχίσει και στο στούντιο της εκπομπής «Εκλογές 2026» φιλοξενήθηκε το πάνελ για την πόλη της Αμμοχώστου, αλλά και για την ελεύθερη επαρχία της, μέσα από μια συζήτηση που ανέδειξε τις προκλήσεις και τις προοπτικές της περιοχής. Τη συζήτηση συντόνισε ο Χάρης Θεραπής.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από την επαρχία Αμμοχώστου: Παύλος Λιασίδης (ΔΗΣΥ), Ιάκωβος Ψάλτης (Volt) και Μιχάλης Παράσχος (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών).
• Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της πόλης της Αμμοχώστου και των περιουσιών, με τους υποψηφίους να τοποθετούνται για το κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα ανατροπής των τετελεσμένων. Αναλύθηκαν τα σχέδια που προτείνονται, καθώς και τα μηνύματα που στέλνονται στους νόμιμους ιδιοκτήτες, ενώ τέθηκε το ερώτημα αν υπάρχει ουσιαστική στρατηγική και κατά πόσο αυτή αποδίδει.
• Έντονος προβληματισμός καταγράφηκε γύρω από το αν μπορεί να επιστραφεί η πόλη χωρίς συνολική λύση του Κυπριακού, αλλά και κατά πόσο μπορεί να αποτελέσει «κλειδί» για την επίλυση του ζητήματος. Οι καλεσμένοι παρουσίασαν διαφορετικές προσεγγίσεις για τη διασύνδεση του θέματος με τη συνολική διαπραγματευτική στρατηγική.
• Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, με ερωτήματα για το κατά πόσο είναι παραμελημένη. Οι υποψήφιοι κατέθεσαν τις προτάσεις τους για ανάπτυξη και στήριξη της περιοχής, αναδεικνύοντας τις ανάγκες σε υποδομές και επενδύσεις.
• Ο τουρισμός, ως βασικός οικονομικός πνεύμονας της επαρχίας, απασχόλησε σημαντικά τη συζήτηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η αστάθεια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή και στο πώς η Κύπρος καλείται να διαχειριστεί τη νέα πραγματικότητα στον τομέα αυτό.
• Τέλος, οι καλεσμένοι αναφέρθηκαν στα περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία, με ιδιαίτερη έμφαση σε ένα νέο, αναδυόμενο πρόβλημα: τη σταδιακή ερημοποίηση της περιοχής, που συνδέεται με την κλιματική αλλαγή και την έλλειψη υδάτινων πόρων.
Η συζήτηση ανέδειξε τις πολυδιάστατες προκλήσεις της επαρχίας Αμμοχώστου, αλλά και την ανάγκη για σαφή στρατηγική, συντονισμένες πολιτικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της περιοχής.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 24/04 στις 7μμ
Ένας μήνας ακριβώς πριν από τις εκλογές, η μάχη για την έδρα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και ο προεκλογικός πυρετός κορυφώνεται. Στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, βρέθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις της πόλης της Λάρνακα, με τη συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από το μέλλον και την αναπτυξιακή της πορεία.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από την επαρχία Λάρνακας: Πέτρος Ζαρούνας (ΑΛΜΑ), Αχιλλέας Μαλαχουρίδης (ΕΔΕΚ), Μάριος Στυλιανού (ΑΚΕΛ) και Ανδρέας Καδής (ΕΛΑΜ).
• Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το λιμάνι της Λάρνακας, ένα μεγάλο έργο που για χρόνια παραμένει σε επίπεδο εξαγγελιών. Οι υποψήφιοι ανέλυσαν τους λόγους της καθυστέρησης, απέδωσαν ευθύνες και κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για την υλοποίηση και αξιοποίησή του.
• Η ανάπτυξη της πόλης αποτέλεσε βασικό άξονα της συζήτησης, με τους καλεσμένους να εκφράζουν διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το τι συνιστά ουσιαστική ανάπτυξη. Συζητήθηκαν οι ανάγκες της Λάρνακας και η ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που να προωθεί μια πολυτομεακή ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την ανάπλαση του αστικού ιστού.
• Το στεγαστικό ζήτημα τέθηκε επίσης έντονα, καθώς παρατηρείται αυξητική τάση στις τιμές των ακινήτων. Οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους, με στόχο η απόκτηση στέγης να μην αποτελεί άπιαστο όνειρο για τους πολίτες.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μεταναστευτικό υπόβαθρο στην εκπαίδευση και στην ανάγκη δημιουργίας νέων υποδομών. Οι καλεσμένοι τοποθετήθηκαν με διαφορετικές προσεγγίσεις σχετικά με τις πολιτικές ένταξης και στήριξης των παιδιών αυτών στο εκπαιδευτικό σύστημα.
• Τέλος, συζητήθηκαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών, με αφορμή τον αποκλεισμό στη Ριζοελιά, με τους υποψηφίους να εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί για την αντιμετώπιση του αφθώδους πυρετού.
Η συζήτηση ανέδειξε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λάρνακα, αλλά και την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές και ρεαλιστικές λύσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
-
Off the Record3 weeks agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record1 month agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
voulitv2 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

