Connect with us

MILITAIRE

Οι χάρτες με τα τρισεκατομμύρια δείχνουν ότι η ειρήνη αργεί στην Ουκρανία-Γ.Ρωμανός

Avatar photo

Published

on

Πόσο εύκολη είναι η συμφωνία για ειρήνη στην Ουκρανία; Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε προεκλογικά δημιουργήσει προσδοκίες, φθάνοντας στο σημείο να πει ότι θα τελείωνε τον πόλεμο σε μία ημέρα. Από την ημέρα που ανέλαβε προσπαθεί να «βάλει το νερό στο αυλάκι», αλλά όλα δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλα εμπόδια. Και πρώτα και πάνω απ΄ όλα υπάρχουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εκ των πραγμάτων δυσκολεύουν τη διαδικασία ειρήνευσης.

Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας, Αναλυτής και Ιστορικός Ερευνητής βρέθηκε στο στούντιο του militaire channel, λίγες ώρες πριν από το θερμό επεισόδιο Τραμπ-Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο. Ο Τραμπ μαζί με τον αντιπρόεδρο του τον Βανς τσακώθηκαν σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση και ο Ουκρανός πρόεδρος έφυγε άρον άρον από τον Λευκό Οίκο!

Ο Γιώργος Ρωμανός με χάρτες εξηγεί ,γιατί είναι ακόμη μακριά η συμφωνία για τερματισμό του πολέμου. Σε έναν από τους χάρτες αποκαλύπτει τα τρισεκατομμύρια που διακυβεύονται και είναι κρυμμένα στο έδαφος της Ουκρανίας. Μία ανάλυση με ντοκουμέντα, πάντα από αμερικανικές πηγές.

 

Πηγή: militaire.gr

Continue Reading

MILITAIRE

Γ. Εγκολφόπουλος: Η συμφωνία Κύπρου-Λιβάνου αποδομεί τη Γαλάζια Πατρίδα-MILITAIRE.gr (VIDEO)

Avatar photo

Published

on

Ο αντιναύαρχος ε.α. Γιάννης Εγκολφόπουλος μιλάει και αναλύει στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Continue Reading

MILITAIRE

Γερμανός ΥΠΕΞ ζητά στενότερη αμυντική συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας μετά τη συνάντηση με Φιντάν

Avatar photo

Published

on

Στενότερη αμυντική συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, «έναν σημαντικό γεωστρατηγικό εταίρο», μέσω του προγράμματος SAFE, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γιόχαν Βάντεφουλ, μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν. Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τόνισε την ανάγκη «να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ένταξη μίας χώρας εξακολουθεί να υπάγεται στα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η ΕΕ «παραμένει ο στρατηγικός στόχος της Τουρκίας», εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για τη «στασιμότητα» στις διαπραγματεύσεις.

«Η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε βασικό γεωστρατηγικό εταίρο σε πολλούς τομείς», τόνισε ο Γιόχαν Βάντεφουλ, αναφερόμενος στον ρόλο της Άγκυρας στην Ουκρανία και στη Γάζα, και πρόσθεσε ότι επιθυμεί να ανοίξει «ένα νέο κεφάλαιο» με την ΕΕ. «Είναι προς το συμφέρον και της Γερμανίας να ενισχυθεί η συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας», επεσήμανε, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τα κριτήρια της Κοπεγχάγης για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου παραμένουν μη διαπραγματεύσιμα και δεσμευτικά για την ένταξη.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, «αν η Τουρκία επιθυμεί να ενταχθεί στην ΕΕ ως εταίρος του ΝΑΤΟ, θα έχει έναν αξιόπιστο και φιλικό σύμμαχο στη Γερμανία, αλλά τώρα είναι η σειρά της Άγκυρας να δείξει την πρόθεσή της να ακολουθήσει αυτή την πορεία. Παράλληλα, η ΕΕ πρέπει να προσεγγίσει την Τουρκία και να ενδυναμώσει τον δίαυλο επικοινωνίας».

Ο Βάντεφουλ επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι μακροχρόνιος και αξιόπιστος εταίρος στο ΝΑΤΟ και πρέπει να ενταχθεί στα νέα αμυντικά προγράμματα της ΕΕ. «Πιστεύω ακράδαντα ότι το πρόγραμμα SAFE της ΕΕ πρέπει να είναι ανοιχτό στην Τουρκία και στη Βρετανία ως σημαντικούς εταίρους του ΝΑΤΟ», σημείωσε, προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε «εποικοδομητικές συνομιλίες για αυτό το θέμα».

Η Τουρκία, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό, υπήρξε πάντα σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, και η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει να αναβαθμίσει τη διμερή σχέση σε νέο επίπεδο, με έμφαση στην ασφάλεια. Η στενή σχέση Γερμανίας – Τουρκίας ενισχύεται και λόγω της νέας γεωστρατηγικής πραγματικότητας, τόνισε ο Βάντεφουλ.

Από την πλευρά του, ο Χακάν Φιντάν επανέλαβε ότι η ΕΕ παραμένει στρατηγικός στόχος για την Τουρκία και ότι τα κριτήρια ένταξης δεν αποτελούν εμπόδιο. «Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού», είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευση της Άγκυρας για τη «στασιμότητα» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. «Όπου δεν υπάρχουν προβλήματα, θα πρέπει να μπορούμε να προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Continue Reading

MILITAIRE

Στο Αμπού Ντάμπι η νέα προσπάθεια Ουάσιγκτον – Μόσχας για ειρήνη στην Ουκρανία

Avatar photo

Published

on

Ο αμερικανός υπουργός Στρατού, Νταν Ντρίσκολ, είχε χθες, Δευτέρα, επαφές με ρώσους αξιωματούχους στο Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με δηλώσεις αμερικανού αξιωματούχου στο πρακτορείο Ρόιτερς. Η κίνηση αυτή αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο στην αναζήτηση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια προσπαθειών αμερικανών και ουκρανών αξιωματούχων να περιορίσουν τις μεταξύ τους διαφωνίες αναφορικά με ένα σχέδιο για την παύση των εχθροπραξιών στην Ουκρανία. Οι δύο πλευρές κατέληξαν πως πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις στην αμερικανική πρόταση, την οποία το Κίεβο και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί του έκριναν ότι ευνοεί σε υπερβολικό βαθμό τις ρωσικές θέσεις. Ο αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας, ανέφερε πως οι συνομιλίες του Ντρίσκολ θα συνεχιστούν σήμερα, ενώ δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό ποιοι εκπροσωπούν τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι ο Ντρίσκολ αναμένεται να έχει συναντήσεις και με ουκρανούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Αμπού Ντάμπι. Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του Ρόιτερς για σχόλιο επί των εξελίξεων.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia