Συνεδριάζει σήμερα το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο για ακρόαση της ουσίας της υπόθεσης που αφορά την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για απόλυση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Το Δικαστήριο όρισε τρεις συνεδρίες για αυτή την εβδομάδα, σαν πλήρεις μέρες ακρόασης της ουσίας της υπόθεσης, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο ως Συμβούλιο, απέρριψε στις 5 Ιουνίου, ομόφωνα την προδικαστική ένσταση που είχε υποβάλει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης για το θέμα της μη νομιμοποίησης του Γενικού Εισαγγελέα στην καταχώρηση της αίτησης για απόλυσή του.

Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο ρεπορτάζ της «Κ», η ακρόαση θα ξεκινήσει με πρώτο μάρτυρα τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, κ. Γιώργο Σαββίδη. Η μαρτυρία του κ. Σαββίδη είναι 109 σελίδες σύμφωνα με τα όσα ανάφερε ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης εκ των δικηγόρων του Γενικού Ελεγκτή. Επίσης ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας δήλωσε πως δεν θα καλέσει ως μάρτυρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.