ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Μεγάλη Πυρκαγιά στην Πάφο – Παραμένει εκτός ελέγχου (εικόνες)
Συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (11/06) μεταξύ των κοινοτήτων Ψάθι και Πολέμι στην Πάφο, η οποία λόγω του δύσβατου της περιοχής και των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε προς τις κοινότητες Κούρτακα, Λεμώνα και Χούλου. Κατά τη διάρκεια της νύχτας η πυρκαγιά καθηλώθηκε στα όρια της Χούλους και δεν προχώρησε προς την Παναγιά, δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στην «Κ» ο κοινοτάρχης Παναγιάς, Σάββας Νικολάου. Όπως τόνισε, η νηνεμία ήταν ευνοϊκή.

Γύρω στις 06:30 το πρωί της Τετάρτης (12/06) τρία αεροπλάνα πυρόσβεσης κάνουν ρίψεις νερού στην περιοχή. Να σημειωθεί πως την Τρίτη οι φλόγες έφτασαν μέχρι το νεκροταφείο Πολεμίου. Στην περιοχή υπάρχουν 3-4 ενεργά μέτωπα ακόμη, ειδικά σε δύσβατες περιοχές, όπου απαιτείται η κατάσβεση από εναέρια μέσα. Σύμφωνα με πληροφόρηση από το Συντονιστικό, τα Canadair έφτασαν στις 07.00 το πρωί και θα επιχειρήσουν μετά τις 10:00 καθώς χρειάζονται εκπαίδευση οι πιλότοι τους.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» από το Συντονιστικό Κέντρο, η πυρκαγιά παραμένει εκτός ελέγχου και επιχειρούν πτητικά μέσα και ακόμη να καθοριστεί η έκταση της πυρκαγιάς. Πάντως, είναι μεταξύ Πολεμίου, Ψαθίου, Χούλους, Λεμώνας και Αμαργέτης.
Εικόνα από το Συντονιστικό Κέντρο
Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πυρκαγιά
Συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχτούν καλύτερα σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά που μαίνεται στην επαρχία Πάφου, εξέφρασε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Μάριος Χαρτσιώτης.
Σε δηλώσεις του στο Συντονιστικό Κέντρο που έχει στηθεί στον Άγιο Δημητριανό, όπου μετέβη, ο Μάριος Χαρτσιώτης έκανε λόγο για μια δύσκολη νύχτα, προσθέτοντας πως παρ’ όλα αυτά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι όλα θα εξελιχθούν καλύτερα.
«Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει απόλυτος έλεγχος, όμως η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη απ’ ό,τι ήταν νωρίς το απόγευμα», σημείωσε.

Ο Αρχιπύραρχος Νίκος Λογγίνος είπε πως κατά την διάρκεια της νύχτας έγινε οριοθέτηση της πυρκαγιάς και παρέμειναν δυνάμεις, όσες χρειάζονται για να επιβλέπουν ολόκληρη την περίμετρο της πυρκαγιάς, ούτως ώστε να μην υπάρχουν οποιεσδήποτε αναζωπυρώσεις για να μπορέσουμε να κατασβέσουμε πλήρως τη πυρκαγιά. Είπε ακόμη πως με το πρώτο φως της ημέρας θα πετάξουν τα πτητικά μέσα θα κάνουν ρίψεις περιμετρικά και παράλληλα με τις επίγειες δυνάμεις θα γίνει μεγάλη προσπάθεια συνέχισε, «για να κατασβέσουμε και την τελευταία εστία πυρκαγιάς ούτως ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα έχουμε νέα αναζωπύρωση και να εξελιχτεί η πυρκαγιά όπως εξελίχτηκε αρχικά». Πρόσθεσε πως με το πρώτο φως της ημέρας θα γίνει μια διερεύνηση για την έκταση της πυρκαγιάς και τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες ο κ. Λογγίνος ανέφερε πως οι άνεμοι την Τρίτη ήταν 4- 5 μποφόρ ωστόσο και η ίδια η πυρκαγιά δημιουργεί επιπρόσθετα κάποια μποφόρ για αυτό εξελίχτηκε η πυρκαγιά με τόσους γρήγορους ρυθμούς. Πρόσθεσε πως ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε και σήμερα Τετάρτη οι άνεμοι θα πνέουν 3- 4 μποφόρ. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα πως οριοθετώντας την πυρκαγιά να μπορέσουν να την κατασβήσουν εντελώς λαμβάνοντας υπόψη και την ένταση του ανέμου, κατέληξε.
Στο μεταξύ 48 κάτοικοι κοινοτήτων που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία της Πάφου. Τιτάνιες προσπάθειες καταβλήθηκαν και για την απομάκρυνση ζώων που φέρονται να είχαν τραυματιστεί από την πύρινη λαίλαπα.
Πηγή: Kathimerini
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
«Ενιαίος Ελληνισμός, Προϋπόθεση Απελευθέρωσης» – Εκδήλωση Κινήματος «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 2025»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026, στη Δημοσιογραφική Εστία Λευκωσίας, η δημόσια εκδήλωση του Κίνημα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 2025 με γενικό τίτλο «Ενιαίος Ελληνισμός, Προϋπόθεση Απελευθέρωσης».
Τον συντονισμό της συζήτησης ανέλαβε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Μαύρος, ο οποίος έθεσε το πλαίσιο του διαλόγου και καθοδήγησε τις παρεμβάσεις των ομιλητών, δίνοντας έμφαση στη γεωπολιτική, θεσμική και στρατηγική διάσταση του Κυπριακού.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κωνσταντίνος Γρίβας, Καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών, ο οποίος ανέλυσε το όραμα της απελευθέρωσης στο νέο γεωστρατηγικό περιβάλλον, επισημαίνοντας τις διεθνείς ανακατατάξεις και τις προκλήσεις ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολούθησε η παρέμβαση του Στέφανος Καραβίδας, Επισμηναγού ε.α. και διεθνολόγου, με θέμα τη γεωπολιτική σημασία των Συμφωνιών του Αβραάμ και το Δόγμα Απελευθέρωσης της Κύπρου, εστιάζοντας στον ρόλο της αποτρεπτικής ισχύος και των περιφερειακών συμμαχιών.
Τη συζήτηση ολοκλήρωσε ο Πάνος Ιωαννίδης, νομικός και πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος ανέπτυξε τη θέση ότι η θεσμική και πολιτική σύγκλιση του ελληνισμού αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την απελευθέρωση, θέτοντας το ζήτημα σε πολιτικό και νομικό πλαίσιο.
VOULI REPORT
Vouli Report — Πανίκος Λεωνίδου | Τρίτη 20/01 στις 7μμ
Καλεσμένος στο νέο επεισόδιο του Vouli Report είναι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου, σε μια συνέντευξη με ξεκάθαρες πολιτικές τοποθετήσεις ενόψει της νέας του προσπάθειας για επανεκλογή στη Βουλή.
Συζητάμε:
• 🏛️ Το έργο του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, τις παρεμβάσεις του και τα νομοσχέδια που προώθησε και πέρασαν κατά την πολιτική του διαδρομή.
• 🏛️ Τον διαχρονικό ρόλο του ΔΗΚΟ στο κυπριακό πολιτικό σκηνικό, από τον ιδρυτή του κόμματος Σπύρο Κυπριανού μέχρι και τη σήμερα
• 🤝 Τις σχέσεις του ΔΗΚΟ με τα υπόλοιπα κόμματα του Κέντρου, καθώς και τις πολιτικές μετακινήσεις και «μεταγραφές» βουλευτών.
• 🎥 Τη δική του τοποθέτηση για το επίμαχο βίντεο και το πολιτικό σκάνδαλο που απασχόλησε την επικαιρότητα.
• ⚖️ Τον ρόλο του ΔΗΚΟ στη Βουλή, τις πολιτικές συνεργασίες και τη σχέση του κόμματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.
• ⛪ Τη σχέση του με την Εκκλησία και τον ρόλο του στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Τρίτη 20/01 στις 7μμ
📺 Vouli Report — αποκλειστικά στο Vouli.TV
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κρεμλίνο: Ο Τραμπ «σίγουρα θα μείνει στην ιστορία» αν καταλάβει τη Γροιλανδία
-
Think Tank3 weeks agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ2 weeks agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης | Τετάρτη 17/12 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣτάθμευση Κυπριακών μαχητικών αεροσκαφών στο σύμμαχο μας Ισραήλ
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή2 weeks agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record3 weeks agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ1 month agoΤο Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών βράβευσε τον δημοσιογράφο Φάνη Μακρίδη για τον αδιάκοπο αγώνα του κατά της διαφθοράς
-
Think Tank3 weeks agoΤο πραξικόπημα των ΤΚ το 1963 | Μία εκπομπή ντοκουμέντο
-
Think Tank3 weeks agoΗ φωτογραφία του αίσχους

