Με την κατάθεση εκπροσώπου του Διεθνούς Οργανισμού Ανώτατων Ελεγκτικών Ιδρυμάτων (INTOSAI), τον οποίο καλεί η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή, συνεχίζεται σήμερα ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η διαδικασία που αφορά την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η διαδικασία έχει οριστεί για τις 09:30.

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, ολοκληρώθηκε η αντεξέταση του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος μεταξυ άλλων είχε αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Νομική Υπηρεσία, είναι “οι επιθέσεις που δέχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία και αυτούς που τη στηρίζουν, δημοσιογράφους, πολιτικούς, ομάδες στήριξης και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης”.

Για το θέμα του INTOSAI, ο κ. Σαββίδης είχε αναφέρει ενώπιον το Δικαστηρίου ότι, οι κανόνες του Οργανισμού αυτού δεν είναι μέρος του κοινοτικού κεκτημένου και ότι ο κύριος πυλώνας αρμοδιότητας του Γενικού Ελεγκτή και του Γενικού Εισαγγελέα είναι το Σύνταγμα.

Ο Γενικός Ελεγκτής αναμένεται να καταθέσει την 1η Ιουλίου.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.