voulitv
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου – Περί Υγείας 04/02/2021
Η 4η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (Union of International Cancer Control) σε μια προσπάθεια πληρέστερης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.
Με 14 εκατομμύρια ανθρώπους να προσβάλλονται ετησίως και 8,8 εκατομμύρια ζωές να χάνονται, η ανάγκη για πρόληψη και ευαισθητοποίηση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Ο Δρ Χρύσανθος Κουριεύς, Χειρουργος Ουρολόγος και Ρομποτιστής, μας μιλά για τον καρκίνο του προστάτη και τους τρόπους έγκαιρης διάγνωσης. Ο Δρ. Γεώργιος Άστρας, ογκολόγος μας μιλά για τη συμβολή του Παθολόγου Ογκολόγου σε έναν καρκινικό ασθενή και τα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα. Ο Δρ Νικόλας Πολυδώρου, Θωρακοχειρούργος, μας δίνει το ηχηρό μήνυμά του για τη σημασία διακοπής του καπνίσματος, ως το πλέον αποτελεσματικό μέσο πρόληψης, ενώ ο Δρ Λεωνίδας Σωτηρίου, πλαστικος χειρούργος μας μιλά για τον καρκίνο του δέρματος, συμπτώματα, τρόπους πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης και θεραπείας.
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Οι επιπτώσεις της συμφωνίας ΜΕRCOSUR | Τετάρτη 28/01 στις 7μμ
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Η Οικονομία στο Επίκεντρο | Παρασκευή 23/01 στις 6μμ
Με σαφείς πολιτικές τοποθετήσεις και έντονες διαφοροποιήσεις συνεχίστηκε η πολιτική εκπομπή Ekloges2026 με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φέρνοντας στο προσκήνιο τα καίρια οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την Κυπριακή Δημοκρατία, ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου.
Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο βουλευτής και Πρόεδρος του Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Σταύρος Παπαδούρης, ο βουλευτής του ΕΛΑΜ, Σωτήρης Ιωάννου, καθώς και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, Μάριος Ηλία.
💰 Οικονομία και κοινωνικά αδιέξοδα στο επίκεντρο
Κεντρικό άξονα της συζήτησης αποτέλεσε η πορεία της κυπριακής οικονομίας και τα αδιέξοδα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες, με έμφαση στην ακρίβεια και τη γενικότερη οικονομική πίεση στα νοικοκυριά.
📊 ΑΤΑ, συντάξεις και «ευημερούντες αριθμοί»
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της ΑΤΑ και στο κατά πόσο θα πρέπει να παραχωρείται καθολικά, καθώς και στο ζήτημα των χαμηλών συντάξεων, με τους συμμετέχοντες να επισημαίνουν ότι πολλοί συμπολίτες μας δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες, την ώρα που η Κυβέρνηση υποστηρίζει πως οι οικονομικοί δείκτες παρουσιάζουν θετική εικόνα.
⚖️ Θεσμοί και Videogate
Παράλληλα, άνοιξε συζήτηση γύρω από το μέλλον του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, με αφορμή το σκάνδαλο Videogate, και το ερώτημα κατά πόσο θα πρέπει να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Η συζήτηση ανέδειξε ότι η οικονομία και η κοινωνική πολιτική θα βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης μέχρι τις κάλπες.
📺 Ekloges2026 — πολιτικός διάλογος με αιχμές και καθαρές θέσεις, στον δρόμο προς τον Μάιο.
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Μεταναστευτικό και Η περιρρέουσα Πολιτική | Πέμπτη 22/01 στις 6μμ
Με έντονες τοποθετήσεις, ιδεολογικές συγκρούσεις και σαφείς πολιτικές διαφοροποιήσεις συνεχίστηκε η πολιτική εκπομπή Ekloges2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φέρνοντας στο επίκεντρο κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου στη Λευκωσία.
Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης και η συντονίστρια κοινοβουλευτικού έργου του Volt, Έφη Ξάνθου, σε μια συζήτηση που κινήθηκε σε υψηλούς τόνους.
🔥 Μεταναστευτικό: Ανάγκη ή απειλή;
Κεντρικό θέμα αποτέλεσε το μεταναστευτικό, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν αντίθετες προσεγγίσεις.
Η Έφη Ξάνθου τόνισε ότι η Κύπρος είναι διαχρονικά χώρα μετανάστευσης, απορρίπτοντας τη σύνδεση της εγκληματικότητας αποκλειστικά με τους μετανάστες και υπογραμμίζοντας τη συμβολή τους στην κυπριακή οικονομία.
Αντίθετα, ο Λίνος Παπαγιάννης υποστήριξε ότι η αποδοχή δυσανάλογου αριθμού μεταναστών ενδέχεται να αλλοιώσει τα δημογραφικά δεδομένα, επιμένοντας πως, παρά τη μείωση ροών, το πρόβλημα παραμένει σοβαρό.
⚖️ Δημοκρατία και εσωκομματικές διαδικασίες στο μικροσκόπιο
Η συζήτηση επεκτάθηκε στην πολιτική κουλτούρα και τη δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων, με την Έφη Ξάνθου να αμφισβητεί τις δημοκρατικές διαδικασίες στο ΕΛΑΜ. Υποστήριξε ότι το κόμμα δεν λειτουργεί δημοκρατικά, επικαλούμενη την απουσία καταστατικού και εσωκομματικών εκλογών.
Ο Λίνος Παπαγιάννης απάντησε κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι το καταστατικό είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος και ότι οι εσωκομματικές εκλογές διεξάγονται κανονικά, υπογραμμίζοντας πως οι αποφάσεις λαμβάνονται μέσα από συλλογικές διαδικασίες.
🗳️ Σχέσεις με την Κυβέρνηση και πολιτικές αιχμές
Κληθείς να απαντήσει στις αιχμές τόσο του παρουσιαστή όσο και της Έφης Ξάνθου για τη σχέση του ΕΛΑΜ με τη σημερινή Κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, ο κ. Παπαγιάννης χαρακτήρισε τις σχετικές αναφορές «κουτσομπολιά». Διευκρίνισε ότι το κόμμα του δεν συμμετέχει στην Κυβέρνηση, δεν έχει διορίσει ούτε έναν υπουργό ούτε οποιονδήποτε επίτροπο.
🎮🌈 Videogate, ΛΟΑΤΚΙ+ και κοινωνικά ζητήματα
Μεταξύ άλλων, στη συζήτηση τέθηκαν το σκάνδαλο Videogate, ζητήματα που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, καθώς και το θέμα της αλλαγής φύλου σε νεαρή ηλικία, με τις δύο πλευρές να εκφράζουν εκ νέου τις ιδεολογικές τους διαφορές.
Η εκπομπή ανέδειξε για ακόμη μία φορά ότι ο δρόμος προς τις κάλπες του Μαΐου περνά μέσα από έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, καθαρές θέσεις και συγκρούσεις που αγγίζουν τον πυρήνα της κοινωνίας.
📺 Ekloges2026 — πολιτικός διάλογος χωρίς φίλτρα, στον δρόμο προς τις κάλπες του Μαΐου.
-
Think Tank1 month agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ4 weeks agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
Off the Record1 week agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record1 week agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης | Τετάρτη 17/12 στις 7μμ
-
Off the Record2 days agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή3 weeks agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record4 weeks agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
Think Tank1 month agoΤο πραξικόπημα των ΤΚ το 1963 | Μία εκπομπή ντοκουμέντο

