Το πακέτο ενός δισ. ευρώ για τον Λίβανο που ανακοινώθηκε την Πέμπτη περιείχε, εκτός από υλική στήριξη για τη χώρα, και πολιτικά και προεκλογικά οφέλη για την ίδια την κα Φον ντερ Λάιεν, την ενίσχυση του ρόλου της Ε.Ε. στην περιοχή, αλλά και την ίδια την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία αναζητεί λύσεις αποσυμπίεσης της κοινής γνώμης όσον αφορά τη μετανάστευση.

Μία εβδομάδα περίπου πριν μπει στο αεροπλάνο από τη Λάρνακα για τη Βηρυτό, για να βιώσει και η ίδια στην πράξη το πόσο κοντινές είναι οι αποστάσεις στην περιοχή, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδινε στη δημοσιότητα τα επίσημα λογότυπα της υποψηφιότητάς της και ανακοίνωνε τους πρώτους σταθμούς της προεκλογικής της εκστρατείας.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.