LIVE
Παρουσίαση του βιβλίου: «ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ» – Γιάννη Βαληνάκη
Στις 27 Μαρτίου 2025, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας μια σημαντική εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή και πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννη Βαληνάκη, με τίτλο «Για μια νέα στρατηγική απέναντι στην Τουρκία – Πώς θα ακυρώσουμε τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κυπριακό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η παρουσίαση ξεκίνησε στις 18:30 στο Αμφιθέατρο UNESCO του Κτιρίου Europa, με συντονιστή τον Καθηγητή Ανδρέα Θεοφάνους, Πρόεδρο του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων.
Ομιλητής στην παρουσίαση του βιβλίου ήταν ο Χάρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης. Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου και στη σημασία της στρατηγικής που προτείνει ο συγγραφέας για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στη συνέχεια, ο ίδιος ο συγγραφέας, Γιάννης Βαληνάκης, πήρε τον λόγο για να αναπτύξει τη βασική επιχειρηματολογία του βιβλίου του, αναλύοντας τις γεωπολιτικές εξελίξεις και προτείνοντας μια νέα προσέγγιση για την αποτροπή της τουρκικής στρατηγικής «Γαλάζια Πατρίδα».
Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να θέσει ερωτήσεις και να ανταλλάξει απόψεις με τον συγγραφέα και τους ομιλητές.
Το βιβλίο του Γιάννη Βαληνάκη εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Ι. Σιδέρης το 2024 και έχει ως βασικό του στόχο να αναδείξει την ανάγκη μιας νέας ελληνικής και κυπριακής στρατηγικής απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Η επιτυχής διοργάνωση της εκδήλωσης και η έντονη συμμετοχή του κοινού ανέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον για τις στρατηγικές εξελίξεις και την ανάγκη χάραξης μιας νέας εξωτερικής πολιτικής που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες γεωπολιτικές προκλήσεις.
#exAformis
#exaformis – Κυπριακό 2025: Νέα Δεδομένα, Παλιά Διλήμματα | Κυριακή 16/11 στις 7μμ
Στην εκπομπή #exaformis με τον Χάρη Θεραπή, καλεσμένοι είναι ο Πέτρος Ζαρούνας, διεθνολόγος, και ο Νίκος Στελγιάς, δημοσιογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής. Μια αποκαλυπτική συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα γύρω από το Κυπριακό, και τις νέες γεωπολιτικές εξελίξεις.
🔹 Η αρχιτεκτονική άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει
🔹 Η εκλογή Ερχιουρμάν και τα νέα δεδομένα για την περιοχή
🔹 Η διαχρονική στάση της Τουρκίας και οι επιπτώσεις στο Κυπριακό
📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV την Κυριακή 16/11 στις 7 μ.μ
#exAformis
#exaformis – ΤΔΒΚ: Μια Ανακήρυξη χωρίς Αναγνώριση | Σάββατο 15/11 στις 7μμ
Στην εκπομπή #exaformis με τον Χάρη Θεραπή, καλεσμένος είναι ο Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης, διεθνολόγος με διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις.,
Μια αποκαλυπτική συζήτηση για το Κυπριακό, με αφορμή την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τους κινδύνους από τη δημιουργία δύο συνιστωσών κρατών, και το πώς ο κλασικός ρεαλισμός διαμορφώνει τις εξελίξεις στο νησί τα τελευταία 50+1 χρόνια.
🔹 «Ο κίνδυνος για δύο συνιδρυτικά κράτη
🔹 «Η Ομοσπονδία είναι αποδοχή της εισβολής του 1974»
🔹 «Η στρατηγική μετατόπιση της Κύπρου προς τις ΗΠΑ και η ανάγκη ένταξης στο ΝΑΤΟ»
📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV την Σάββατο 15/11/2025 στις 19:00.
LIVE
ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 5 | 15/11 στις 5μμ
Η Μαρία Λουή, μητέρα του Κυριάκου, θύματος από τους αερόσακους TAKATA, και ο Αλέξανδρος Λούνγκου, το πρώτο επιζών θύμα, μοιράζονται μαζί μας τις τραγικές στιγμές που βίωσαν, τα εγκληματικά λάθη και τις αμέλειες από το κράτος, καθώς και την προσπάθεια φίμωσης και συγκάλυψης. Μία συζήτηση γύρω από τον αγώνα τους για δικαίωση, όπου αποκαλύπτουν πτυχές της υπόθεσης που μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστες στο κοινό.
🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Σάββατο 15/11, στις 5 μ.μ.
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ2 weeks agoΤουφάν Δεν μπορείτε να μας κάνετε να αγαπήσουμε τον Ερντογάν!
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2026, ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2028 ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
-
Off the Record5 days agoΧρήστο Στυλιανίδη, γιατί δεν μοιράζεσαι τις «αποκαλύψεις» σου με τον κυπριακό ελληνισμό;
-
#exAformis3 weeks ago8κομματική βουλή δείχνει η δημοσκόπηση
-
#exAformis3 weeks ago#exAformis | Εκ φύσεως Πολιτικός — με τον Μάριο Πουλλικκά, Δευτέρα 27/10 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks agoΑναστασιάδης για Στυλιανίδη, Αννίτα και Χριστοδουλίδη: Τι αποκαλύπτει ενόψει εκλογών
-
Βουλευτικές Εκλογές 20263 weeks agoΔΗΚΟ – Αποστόλου: Οι όροι για κοινή πορεία στις εκλογές 2026
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή3 weeks agoΗ ψευδαίσθηση Ερχιουρμάν: προοδευτικός λόγος ή καμουφλαρισμένος εθνικισμός;
-
#exAformis3 weeks agoΣύγκριση αποτελεσμάτων Ιουνίου – Οκτωβρίου 2025
-
ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ3 weeks agoΥπουργείο Άμυνας: Ανοιχτές οι αιτήσεις για Στρατιωτικές Ακαδημίες των ΗΠΑ

