Είναι απαράδεκτο να παραμένουμε χωρίς Χρηματοοικονομικό Επίτροπο εδώ και πολλούς μήνες, σημείωσε σε δηλώσεις του ο Άντρος Καυκαλιάς, για αυτό η κυβέρνηση καλείται να δώσει απαντήσεις.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι «είναι γνωστό ότι έχουν ψηφιστεί τροποποιήσεις στην υφιστάμενη νομοθεσία σε σχέση με τη λειτουργία του Φορέα. Έχει καθοριστεί νέο πλαίσιο.

Έχουν δοθεί νέες αρμοδιότητες στον Φορέα. Έχουν δημιουργηθεί νέες προσδοκίες στην κοινωνία. Την ίδια ώρα, παραμένουμε χωρίς Χρηματοοικονομικό Επίτροπο εδώ και πολλούς μήνες. Απαράδεκτο. Το γεγονός ότι η διαδικασία διορισμού δεν έχει προχωρήσει, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα στην κοινωνία και σε εμάς».

Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή Οικονομικών ενημερώθηκε χθες πως «υπήρξε, από το προηγούμενο Δ.Σ., πρόταση προς το Υπουργικό Συμβούλιο, διά μέσου του Υπουργού Οικονομικών, η οποία ποτέ δεν έχει απαντηθεί. Πρέπει ο υπουργός και η κυβέρνηση να δώσουν απαντήσεις.

Γι’ αυτόν το λόγο έχουμε ζητήσει να βρίσκεται εκπρόσωπος του υπουργείου, κατά την συνέχιση της συζήτησης, την ερχόμενη βδομάδα, ώστε να ξεκαθαριστεί η θέση της κυβέρνησης».

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.