ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ετοιμάζεται Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός για κυρώσεις
Στη σύσταση Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για θέματα εφαρμογής των κυρώσεων προχωρεί η Κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από τις αποκαλύψεις της διεθνούς ομάδας δημοσιογράφων και αφορούν την εφαρμογή των κυρώσεων προς την Ρωσία.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ήδη ετοιμάζεται νομοσχέδιο από το Υπουργείο Οικονομικών που προβλέπει τα της σύστασης του Εποπτικού Μηχανισμού.
Στο όργανο αυτό θα συμμετέχουν η Κεντρική Τράπεζα, δικηγόροι και λογιστές γι’ αυτό και θα ζητηθούν οι απόψεις τους.
Κατά τη συνάντηση με τους δικηγόρους στο Προεδρικό τέθηκε και το θέμα της ταχείας και αποτελεσματικής απονομής της δικαιοσύνης και συζητήθηκαν διάφορες λύσεις.
Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς, ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν και οι αποκαλύψεις των διεθνών δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι “ως Δικηγορικός Σύλλογος αναγνωρίζουμε το πρόβλημα” και εξέφρασε την ετοιμότητά του να μεριμνήσει (ο Σύλλογος) για την εξάλειψη του προβλήματος.
Όπως παρατήρησε ο κ. Βορκάς, είμαστε εποπτική αρχή και δουλειά μας είναι να διενεργούμε ελέγχους και εκεί που υπάρχει κάτι το επιλήψιμο να παρεμβαίνουμε.
Ο πρόεδρος των δικηγόρων πρόσθεσε ακόμα ότι ο Σύλλογος θα παρεμβαίνει για αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών και σημείωσε πως έγινε μια ανταλλαγή σκέψεων στο Προεδρικό για το πώς θα προλαμβάνονται τέτοια προβλήματα.
Πηγή: Philenews
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΠΣΕΑΔ: Πραγματοποιήθηκε η Δημοσιογραφική Διάσκεψη για το 11ο Παγκύπριο Συνέδριο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ»
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2026, στο Δημαρχείο Στροβόλου, η Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΣΕΑΔ), στο πλαίσιο του επικείμενου Ετήσιου Συνεδρίου του Συνδέσμου.
Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης παρουσιάστηκαν οι βασικοί άξονες και η θεματολογία του 11ου Παγκύπριου Συνεδρίου ΠΣΕΑΔ με τίτλο «ΜΑΖΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – Διαμορφώνοντας το Αύριο», το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου 2026, στις 8:45 π.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων.
Το φετινό συνέδριο εστιάζει στις σημαντικές εξελίξεις που επηρεάζουν τον ασφαλιστικό τομέα, με έμφαση στη φορολογική μεταρρύθμιση και τις επιπτώσεις της, στην αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς και σε καινοτόμες πρακτικές που επανακαθορίζουν τον ρόλο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.
Στη διάσκεψη τοποθετήθηκαν:
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.
Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ
Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:
🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»
💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»
🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»
⚡ Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»
🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»
Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.
📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
-
Off the Record1 week agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record3 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE2 weeks agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE4 weeks agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

