Στη σύσταση Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για θέματα εφαρμογής των κυρώσεων προχωρεί η Κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από τις αποκαλύψεις της διεθνούς ομάδας δημοσιογράφων και αφορούν την εφαρμογή των κυρώσεων προς την Ρωσία.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με το νέο διοικητικό συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, ήδη ετοιμάζεται νομοσχέδιο από το Υπουργείο Οικονομικών που προβλέπει τα της σύστασης του Εποπτικού Μηχανισμού.

Στο όργανο αυτό θα συμμετέχουν η Κεντρική Τράπεζα, δικηγόροι και λογιστές γι’ αυτό και θα ζητηθούν οι απόψεις τους.

Κατά τη συνάντηση με τους δικηγόρους στο Προεδρικό τέθηκε και το θέμα της ταχείας και αποτελεσματικής απονομής της δικαιοσύνης και συζητήθηκαν διάφορες λύσεις.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Μιχάλης Βορκάς, ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν και οι αποκαλύψεις των διεθνών δημοσιογράφων και πρόσθεσε ότι “ως Δικηγορικός Σύλλογος αναγνωρίζουμε το πρόβλημα” και εξέφρασε την ετοιμότητά του να μεριμνήσει (ο Σύλλογος) για την εξάλειψη του προβλήματος.

Όπως παρατήρησε ο κ. Βορκάς, είμαστε εποπτική αρχή και δουλειά μας είναι να διενεργούμε ελέγχους και εκεί που υπάρχει κάτι το επιλήψιμο να παρεμβαίνουμε.

Ο πρόεδρος των δικηγόρων πρόσθεσε ακόμα ότι ο Σύλλογος θα παρεμβαίνει για αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών και σημείωσε πως έγινε μια ανταλλαγή σκέψεων στο Προεδρικό για το πώς θα προλαμβάνονται τέτοια προβλήματα.

Πηγή: Philenews

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.