Η διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV και η ιστοσελίδα www.Ekloges2021.Live διοργανώνουν προεκλογικό debate των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των πέντε (5) μεγαλύτερων κομμάτων της βουλής, του κ. Νίκου Τορναρίτη (ΔΗΣΥ), κ. Γιώργο Λουκαΐδη (ΑΚΕΛ), κ. Πανίκο Λεωνίδου (ΔΗΚΟ), κ. Κωστή Ευσταθίου (ΕΔΕΚ) και κ. Μιχάλη Γιωργάλλα (ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ).

Το debate διοργανώνεται στα πρότυπα των ευρωπαϊκών τηλεοπτικών debates και έχει καθοριστεί για την Τετάρτη 17/2/2020, ώρα 6μμ, στο θέατρο του δήμου Λατσιών.

Ο συντονιστής του debate είναι ο διευθυντής του Vouli.TV, Χάρης Θεραπής, και αποτελείται από 3 θεματικές ενότητες:

  1. Πενταμερής για το Κυπριακό
  2. Οικονομία και επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19
  3. Διαφθορά, διαπλοκή και κάθαρση του πολιτικού βίου

Kανόνες διεξαγωγής του debate  

  1. Για κάθε ενότητα, οι συμμετέχοντες έχουν 1 λεπτό για την αρχική τους τοποθέτηση.
  2. Στην συνέχεια, θα απαντήσουν σε 2 ερωτήσεις ανά ενότητα σε 2 λεπτά.
  3. Στο τέλος των ερωτήσεων της κάθε ενότητας, θα μπορούν να υποβάλουν μία ερώτηση σε ένα από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Χρόνος απάντησης, 2 λεπτά.
  4. Τελική τοποθέτηση συμμετεχόντων, διάρκειας 1 λεπτού.
  5. Διάρκεια debate, 90 λεπτά.

Το debate θα μεταδίδεται ζωντανά από τις διαδικτυακές τηλεόρασεις του Vouli.TV και Citychannel.live, την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos wireless και τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube. Η μετάδοση είναι σε ανοικτό κώδικα για αναμετάδοση από όλα τα ηλεκτρονικά έντυπα και ιστοσελίδες. Κατά την διάρκεια της μετάδοσης θα διεξάγεται διαδικτυακή ψηφοφορία για τους τηλεθεατές/ επισκέπτες.