Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προϋπολογισμοί παιδείας στα ύψη, επίπεδα στα τάρταρα

Avatar photo

Published

on

της Ζήνας Πουλλή*
Ελάχιστοι θα έχουν αντιληφθεί ότι ο προϋπολογισμός 2025 Παιδείας έχει ξεπεράσει ακόμη και το Υγείας σε δαπάνες.
Το ύψος του κρατικού προϋπολογισμού ανέρχεται στα €10,2 δις. .
Οι προϋπολογισμοί ανά Υπουργείο:
 Υπουργείο Οικονομικών: €4,5 δις για το 2025.
 Υπουργείο Παιδείας: €1,5 δις από €1,4 δις (2024)
 Υπουργείο Υγείας: €1,3 δις από €1,4 δις (2024)
 Υπουργείο Εργασίας: €884 εκατ.
 Υπουργείο Εσωτερικών: €752 εκατ.
 Υπουργείο Άμυνας: €588 εκατ. από €557 εκατ. (2024)
 Υπουργείο Μεταφορών: €517 εκατ. από €441 εκατ.(2024)
 Υπουργείο Γεωργίας: €516 εκατ. από €436 εκατ. (2024)
 Υπουργείο Δικαιοσύνης: €493 εκατ. από €430 εκατ. (2024)
 Υπουργείο Ενέργειας: €175 εκατ. από €155 εκατ. (2024)
 Υπουργείο Εξωτερικών: €124 εκατ. από €94 εκατ. (2024)
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το Παιδείας ξεπερνά το Υγείας.
Επίσης έχει τριπλάσιο προϋπολογισμό από της Άμυνας σε μια ημικατεχόμενη πατρίδα.
Φυσικά, όλοι παραδεχόμαστε ότι οι σημερινοί μαθητές, οι αυριανοί πολίτες αυτού του τόπου αποτελούν το μέλλον και πρέπει να διαθέσουμε κονδύλια για την εκπαίδευσή τους. Δεν θα σχολιάζαμε τα ποσά που πληρώνει ο φορολογούμενος πολίτης αν υπήρχε ανάλογη αύξηση επιπέδων. Όμως, τα επίπεδα μάθησης έχουν πέσει κατακόρυφα και παρατηρείται αύξηση της παραβατικότητας. Μιλώ για τον μέσο όρο των μαθητών στα σχολεία. Μιλώ για ένα απόφοιτο εξατάξιου σχολείου Μέσης εκπαίδευσης.
Παρακολούθησα ελάχιστα λεπτά του podcast του Φειδία με το βουλευτή Ζαχαρία Κουλία, που, όταν ο τελευταίος ανάφερε ότι γεννήθηκε σε κωμόπολη της Καρπασίας ο Φειδίας τον ρώτησε «τι είναι κωμόπολη;». Ακολούθως όταν ο βουλευτής του είπε ότι πρέπει να φύγει διότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις ο Φειδίας τον ρώτησε «τι είναι ανειλημμένες υποχρεώσεις;». Δεν άντεξα να ακούσω περισσότερα. Ο γιός ιερωμένου Φειδίας είναι απόφοιτος Μέσης εκπαίδευσης και «δείγμα» επιπέδου.
Ας μην βιαστεί κάποιος να μας πει για τις μεμονωμένες διακρίσεις μαθητών μας. Έχοντας υπάρξει εκπαιδευτικός για πολλές δεκαετίες γνωρίζω ότι τα παιδιά μας έχουν άπειρες δυνατότητες απόδειξη ότι στο εξωτερικό διαπρέπουν. Όμως, αυτά που διακρίνονται στην Κύπρο κατά κανόνα κάνουν φροντιστήρια όπως και πολλοί συμμαθητές τους.
Τα φροντιστήρια οργιάζουν και έχουν επεκταθεί προς τα κάτω αρχίζοντας πολλές φορές από το δημοτικό. Δηλαδή, ένας οικογενειάρχης φορολογείται για τον παραφουσκωμένο προϋπολογισμό του παιδείας αλλά ταυτόχρονα αναγκάζεται να στέλνει τα παιδιά του φροντιστήρια για να είναι συναγωνίσιμα με άλλα παιδιά. Αν πάρουμε τον μέσο όρο, δυο παιδιά ανά οικογένεια και ας υποθέσουμε 5 φροντιστηριακά μαθήματα με κόστος περίπου 100 ευρώ το ένα, τότε 5χ100=500 ευρώ το μήνα.
Κάποτε τα παράνομα φροντιστήρια διώκονταν, υπάρχει σχετική νομοθεσία, είναι ανενεργή όμως.
Τη δεκαετία 80-90 υπηρέτησα την ύπαιθρό μου σε Λύκειο στην επαρχία Λάρνακας. Εκεί είχαν συσσωρευτεί πολλοί πρόσφυγες, οικογένειες που έζησαν σε τσαντίρια, που η οικογένεια έχασε τα πάντα, όχι μόνο υλικά αλλά και αγαπημένους ανθρώπους, νεκρούς ή αγνοούμενους. Τα παιδιά είχαν τραύματα. Τα σχολικά κτίρια δεν ήταν αρκετά και τα υφιστάμενα δούλευαν πρωινά και απογευματινά εναλλακτικά. Ο αριθμός των μαθητών στην τάξη ξεπερνούσε τους 40 και υπήρχαν Λύκεια με πέραν των 1500 μαθητών. Υπήρχε τάξη, πειθαρχία και μάθαιναν γράμματα. Δεν υπήρχαν ψυχολόγοι στα σχολεία τότε, αλλά ο κάθε εκπαιδευτικός ενδιαφερόταν για τους μαθητές του, άνοιγε διάλογο μαζί τους, έδινε σημασία.
Σήμερα αν ο αριθμός των μαθητών ξεπεράσει τους 300 θεωρείται μεγάλο σχολείο. Μια συνηθισμένη τάξη δεν ξεπερνά τους 20 μαθητές ενώ στα μαθήματα επιλογής μπορεί να είναι στην τάξη 10-12 μαθητές. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν βελτιωθεί αισθητά. Εξαγγέλθηκε ήδη ότι θα εγκατασταθούν κλιματιστικά στα σχολεία.
Θα ήθελα να σχολιάσω και το θέμα του επιπέδου. Όταν κάποιος αποφοιτούσε από εξατάξιο σχολείο Μέσης ήξερε πολύ καλά ελληνικά και στο «πρακτικό» το επίπεδο φυσικής και μαθηματικών στην τελευταία τάξη ισοδυναμούσε με πρώτο έτος πανεπιστημίου. Σήμερα αφαιρείται ύλη συνέχεια αλλά ούτε και αυτή την κουτσουρεμένη ελάχιστη τη γνωρίζουν.
Παρατηρείται το παράδοξο ότι ενώ ο συνολικός αριθμός των μαθητών μειώνεται, αυξάνεται ο αριθμός των εκπαιδευτικών.
Δεν επιρρίπτω ευθύνες στους εκπαιδευτικούς. Αν δεν υπάρχει κάποιος να τους εμπνεύσει, αν νιώθουν ανασφαλείς και βιώνουν την αναξιοκρατία και κομματοκρατία, τότε αποθαρρύνονται.
Κάθε φορά που ξεσπά κάτι αρνητικό στην εκπαίδευση (γονέας1, γονέας2, εκδρομές στα κατεχόμενα, βανδαλισμοί στα σχολεία κλπ) η κα Αθηνά Μιχαηλίδου εξαγγέλλει κάτι καινούργιο για αποπροσανατολισμό. Ξεφυτρώνουν συνεχώς ιδιωτικά σχολεία και παίρνουν άδειες ενώ είναι ακόμα εργοτάξια, περίεργα πράματα. Το πιο πολυσυζητημένο θέμα της χρονιάς κατάντησε να είναι τα κλιματιστικά στα σχολεία.
Στο εξαίρετο βιβλίο της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου «και πολλά επικράνθη: Η Ελένη της Καρπασίας» για τη δασκάλα Ελένη Φωκά αναφέρει (σ.165): «Η Ελένη αγωνιζόταν να οργανώσει όσο καλύτερα μπορούσε εκείνο το ρημαγμένο κτήριο του σχολείου. Όταν πια ήρθαν τα κρύα, κι η οροφή έσταζε ακόμη – και όλο και κάποιο τζάμι παραθύρου θα ήταν σπασμένο και κρύωναν τα παιδιά – τα έβγαζε η δασκάλα να τρέξουν στην αυλή, κι έτρεχε κι εκείνη μαζί τους. «Τρεις γύρους στην αυλή να ζεσταθούν τα χέρια, να μπορούν να κρατούν το μολύβι» τους έλεγε…. Πού σκέψη για θερμάστρα; Όταν έσταζε η οροφή, ‘εβαζαν από κάτω γαλατόκουτα άδεια από γάλα «Βλάχας» ή «Νουνού» ή σαρδελοκούτια που έφερναν τα παιδιά από το σπίτι τους, να τρέχει μέσα η βροχή.»
Η Ελένη Φωκά κατάθετε την ψυχή της, δεν χρειάζονταν οτιδήποτε άλλο …
*η κα Ζήνα Πουλλή είναι εκπαιδευτικός

EKLOGES2026

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

Avatar photo

Published

on

Το Vouli TV και το CityChannel μεταδίδουν ζωντανά τη μεγάλη εκλογική βραδιά των Βουλευτικών Εκλογών 2026, σε απευθείας σύνδεση με το πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό:

  • Τα πρώτα exit polls
  • Τη ροή των αποτελεσμάτων από όλες τις επαρχίες
  • Αναλύσεις και σχόλια για τη νέα σύνθεση της Βουλής
  • Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων
  • Όλες τις εξελίξεις της εκλογικής βραδιάς σε πραγματικό χρόνο

Η ενημέρωση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με συνεχή ανανέωση αποτελεσμάτων και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli TV και το CityChannel για την πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των Βουλευτικών Εκλογών 2026.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε απεργιακή κινητοποίηση οι δεσμοφύλακες της «Ισότητας» έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Avatar photo

Published

on

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά σήμερα το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της παγκύπριας συντεχνίας Ισότητα. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του κλαδικού συμβουλίου δεσμοφυλάκων, με τη διαμαρτυρία να πραγματοποιείται έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διεκδικώντας μεταξύ άλλων ασφαλείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό προς τον συνδικαλισμό.

Ο κλάδος ζητά, μεταξύ άλλων, άμεση και ουσιαστική συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τη Συντεχνία, επισημαίνοντας ότι «μέχρι σήμερα αρνείται να μας δει και να μας απαντήσει. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη σιωπή». Παράλληλα, απαιτεί την άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης για τους δεσμοφύλακες, το οποίο, όπως αναφέρεται, σήμερα απουσιάζει πλήρως, καθώς και τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας.

Παράλληλα, προβάλλονται διεκδικήσεις που χαρακτηρίζονται ως μη διαπραγματεύσιμες, όπως η άμεση ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας εις βάρος του Αντιπροέδρου του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων της συντεχνίας «Ισότητα» στην Κύπρο, καθώς και «κάθε μορφής αντίποινα προς εκλεγμένους συνδικαλιστές».

Η συντεχνία ζητά ακόμη θεσμοθετημένη και υποχρεωτική διαβούλευση για κάθε απόφαση που αφορά το προσωπικό, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή των συντεχνιών στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τους εργαζομένους αποτελεί πάγια αρχή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Παράλληλα, απαιτείται «άμεση ανάκληση της παράνομης διαταγής που τιμωρεί όσους κάνουν χρήση άδειας ασθενείας με αποκλεισμό από υπερωρίες», όπως αναφέρεται, ενώ ζητείται η απόσυρση και επανεξέταση των σχετικών πρωτοκόλλων μέσα από ουσιαστική διαβούλευση με τη συντεχνία και η επαναφορά τους σε πιλοτική εφαρμογή μέχρι την τελική αξιολόγησή τους. Επιπρόσθετα, ζητείται αλλαγή του οργανογράμματος και «διορισμός ανεξάρτητου Διευθυντή Φυλακών, εκτός Στρατού και Αστυνομίας, με αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στη σωφρονιστική πολιτική». Παράλληλα, προτείνεται η τοποθέτηση τεσσάρων λειτουργών αμέσως κάτω από τον Διευθυντή, με εξειδίκευση στην εγκληματολογία και τη διοίκηση προσωπικού.

Η συντεχνία διαμηνύει ότι, σε περίπτωση που οι πιο πάνω διεκδικήσεις δεν ικανοποιηθούν, «θα κλιμακώσουμε εκ νέου τα μέτρα μας, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο που διαθέτει το συνδικαλιστικό κίνημα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της απεργίας, από τον Δεκέμβριο του 2025, όταν ο Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου της Συντεχνίας, Γιώργος Μαλτέζος, έφερε δημόσια στο προσκήνιο ζητήματα υπερπληθυσμού, διακίνησης ναρκωτικών και υποστελέχωσης στις Φυλακές, άρχισε — όπως υποστηρίζεται — μια μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησής του.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και σε πρόσφατη διαταγή, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι που λαμβάνουν άδεια ασθενείας αποκλείονται από υπερωριακή εργασία για δέκα ημέρες. Η συντεχνία χαρακτηρίζει το μέτρο παράνομο και τιμωρητικό, υποστηρίζοντας ότι συγκρούεται με βασικές αρχές του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας, η συντεχνία καταγγέλλει σοβαρή υποστελέχωση, με αναλογίες που — όπως αναφέρει — φθάνουν σε έναν δεσμοφύλακα ανά 60 έως 70 κρατούμενους ή δύο δεσμοφύλακες ανά 100 έως 120 κρατούμενους, γεγονός που, σύμφωνα με τη συντεχνία, καθιστά αδύνατη την ασφαλή λειτουργία των πτερύγων.

Η συντεχνία σημειώνει ακόμη ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι δεσμοφύλακες παραμένουν κλειδωμένοι εντός των πτερύγων μαζί με τους κρατουμένους κατά τη διάρκεια της βάρδιας, χωρίς άμεση δυνατότητα απομάκρυνσης ή ενίσχυσης, κάτι που — όπως υποστηρίζει — θέτει σε κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και τους ίδιους τους κρατουμένους. Προσθέτει δε ότι οι καταγγελίες της επιβεβαιώνονται, όπως αναφέρει, από αποφάσεις του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει τις διεκδικήσεις της χωρίς υπαναχωρήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαραίνει το κλίμα μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και Αρχηγού Αστυνομίας

Avatar photo

Published

on

Μετά και την άμεση αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης στην πρόσφατη απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας για τροποποίηση του ωραρίου των μελών ενός ιδιαίτερα νευραλγικού τμήματος, καταβάλλονται πλέον προσπάθειες εξεύρεσης κοινής γραμμής επικοινωνίας, τόσο για το καλό των αστυνομικών όσο και της κοινωνίας γενικότερα.

Ο Κώστας Φυτιρής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Θεμιστός Αρναούτης, εκφράζοντάς του τη δυσαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των δύο, τη στιγμή που οι διαφωνίες που προκύπτουν μεταξύ τους φαίνεται να συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια των πέντε μηνών παρουσίας του κ. Φυτιρή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πρώτη δημόσια διαφοροποίηση σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και αφορούσε την αλλαγή του ωραρίου περίπου 1.300 αστυνομικών που εργάζονται σε σύστημα βάρδιας. Το θέμα προέκυψε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Φυτιρή, ο οποίος βρέθηκε εκ των υστέρων να διαχειρίζεται τις έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών και ιδιαίτερα της συντεχνίας Ισότητα.

Κατά το ενδιάμεσο διάστημα προέκυψαν και άλλες, μικρότερης έντασης, διαφωνίες, όπως στην περίπτωση της ενημέρωσης του Υπουργού από τον Αρχηγό σχετικά με το αν ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης παρέδωσε ή όχι έγγραφο όταν προσήλθε στην Αστυνομία.

Αρχικά, όπως αναφέρθηκε στον Υπουργό, ο δημοσιογράφος δεν είχε παραδώσει οποιοδήποτε έγγραφο. Στη συνέχεια όμως, και μετά από παρέμβαση του ίδιου του Δρουσιώτη, διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει έγγραφο 14 σελίδων.

Η μεγαλύτερη ωστόσο ένταση μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να προκλήθηκε κατά την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιά τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οδηγίες που είχαν δοθεί από την κυβέρνηση και τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας ήταν να μην επιτραπεί το κλείσιμο του κόμβου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διέλευση των πολιτών αλλά και των Ευρωπαίων ηγετών που βρίσκονταν τότε στην Κύπρο.

Παρά τις οδηγίες, οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν στον αποκλεισμό του κόμβου, με αποτέλεσμα οι ξένοι ηγέτες να μεταφερθούν μέσω παρακαμπτήριων δρόμων προς την Αγία Νάπα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε κυβερνητικούς κύκλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Αρχηγός Αστυνομίας όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον Νίκος Χριστοδουλίδης.

Νέα ένταση σημειώθηκε και προχθές, έπειτα από την ανακοίνωση για επέκταση των αλλαγών στο ωράριο των αστυνομικών που υπηρετούν στους Ουλαμούς Πρόληψης Εγκλημάτων.

Ο αρμόδιος Υπουργός φέρεται να αντέδρασε έντονα, καθώς ενημερώθηκε για τις αλλαγές μέσω των ΜΜΕ, επικοινωνώντας αμέσως με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει βαρύ, ενώ για τη νέα διαφωνία έχει ενημερωθεί και το Προεδρικό.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Φυτιρής ανέφερε ότι είχε συνομιλία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και πως θα υπάρξει νέα συζήτηση με στόχο την εξεύρεση «χρυσής τομής».

«Η χρυσή τομή είναι να λειτουργεί σωστά η κοινωνία με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα οι αστυνομικοί να διατηρούν το ηθικό τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα χειριστεί το θέμα στο πλαίσιο των εξουσιών που του παρέχει η νομοθεσία.

Όπως ανέφερε, ο ρόλος του είναι η εποπτεία της Αστυνομίας. «Στηρίζω την Αστυνομία και εκδίδω οδηγίες που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσής της προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι το θέμα θα επιλυθεί.

Η ενόχληση του Υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αλλαγές επηρεάζουν άμεσα ζητήματα πρόληψης, αστυνόμευσης αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Έντονη ήταν χθες και η αντίδραση του προέδρου του Κλάδου Αστυνομίας της Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, αναφορικά με τις αλλαγές στο ωράριο των αστυνομικών της πρώτης γραμμής.

Όπως ανέφερε, αποκρύφθηκαν από τον Υπουργό τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν τις ημεραργίες των αστυνομικών, ενώ προειδοποίησε ότι «με τις μονομερείς αλλαγές που προχώρησε ο Αρχηγός χωρίς διαβούλευση, η πρώτη γραμμή της Αστυνομίας καταρρέει, έχει εξαντληθεί και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε ακόμη ότι «προχθές, χωρίς καμία διαβούλευση, ανακοινώθηκαν αλλαγές για το πρώτο 24ωρο τμήμα, το ΟΠΕ, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει τώρα να τροποποιηθούν όλα τα επιχειρησιακά καθήκοντα που είχαν ήδη καθοριστεί τόσο για τις εκλογές όσο και για τον τελικό κυπέλλου».

Continue Reading
Advertisement
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 week ago

Βουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών

Off the Record2 weeks ago

Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks ago

Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Φ. Παναγιώτου: «Στόχος μας μια νέα, πιο σύγχρονη και άμεση δημοκρατία»

EKLOGES20261 week ago

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Με μία κενή θέση στο ψηφοδέλτιό του ως ένδειξη τιμής για τον Ανδρέα Νεοφύτου, το ΚΕΚΚ κατέρχεται με 55 υποψηφίους

Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks ago

Σάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων

EKLOGES20262 weeks ago

EKLOGES2026 – H τελική της προεκλογικής περιόδου με χιούμορ! | Παρασκευή 22/05 στις 7μμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Στο ΥΠΑΜ κυπριακή σημαία από το αεροδρόμιο Λευκωσίας του 1974-Την κατείχε στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ

Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks ago

Τι δεν επιτρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την ημέρα των εκλογών

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia