Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠτΔ: Καθήκον μας η ομαλή διοικητική λειτουργία κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων

Published

on

Μέχρι να δώσουμε τέρμα στην κατοχή της πατρίδας μας, και την ημέρα της επιστροφής, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να μεριμνούμε για την ομαλή και όσον το δυνατόν πιο αποτελεσματική διοικητική λειτουργία των κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων, είπε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στα εγκαίνια των προσωρινών Γραφείων του Δήμου Μόρφου και της Ένωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε ακόμη ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και όλα τα Υπουργεία και ο ίδιος, προτίθενται να ανακοινώσουν κι άλλες συγκεκριμένες πολιτικές «οι οποίες να αποδεικνύουν στην πράξη ότι υπάρχει σε αυτό το κράτος προσφυγική πολιτική».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «θα ήμασταν όλοι ιδιαίτερα ευτυχείς εάν δεν υπήρχε η ανάγκη να τελέσουμε τα εγκαίνια αυτού του όμορφου κτιρίου, μακριά από την αγαπημένη μας Μόρφου και τους υπόλοιπους κατεχόμενους τόπους μας». Πενήντα χρόνια στην προσφυγιά είναι πολλά, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να δώσουμε τέρμα στην κατοχή της πατρίδας μας, να τη δούμε να επανενώνεται και να γίνεται τόπος ειρηνικής συνύπαρξης για όλους τους νόμιμους κατοίκους της».

«Μέχρι να πετύχουμε αυτόν τον ύψιστο στόχο, μέχρι την ευλογημένη μέρα της επιστροφής, έχουμε καθήκον και υποχρέωση να μεριμνούμε για την ομαλή και όσον το δυνατόν πιο αποτελεσματική διοικητική λειτουργία των κατεχόμενων δήμων και κοινοτήτων μας, που αποτελούν τον συνεκτικό κρίκο με τους δημότες τους, οι οποίοι είναι σκορπισμένοι όχι μόνο σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό», είπε.

Χαιρέτισε την απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μόρφου καθώς και την Ένωση Κατεχόμενων Κοινοτήτων Επαρχίας Λευκωσίας και τον Πρόεδρο της για τις προσπάθειες που κατέβαλαν, ώστε να αποκτήσουν τα γραφεία αυτά, το κτίριο της πρώην ΣΠΕ Αγλαντζιάς, τα οποία παραχωρήθηκαν από το Κράτος.

Απευθυνόμενος προς όλους τους εκτοπισθέντες,  έδωσε την «ειλικρινή υπόσχεση ότι, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη συνομιλιών και για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου».

Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, συνέχισε, «ποτέ δεν πρόκειται και δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την παρούσα κατάσταση πραγμάτων και ουδέποτε μα ουδέποτε θα δεχθούμε τη διαίρεση της πατρίδας μας».

Με οδηγό, και την ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ενεργό και ουσιαστικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε, «με λόγο και ρόλο στα τεκταινόμενα των Βρυξελλών και με τη συμπαράσταση της Ελλάδας, η οποία αποτελεί διαχρονικά το στήριγμα μας σε αυτή την προσπάθεια, όπως επίσης με τη συμβολή των εταίρων μας, συνεχίζουμε τις προσπάθειες ώστε να τερματιστεί η παρανομία, η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση πραγμάτων».

«Παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο και στρατηγική, ξέρουμε πού πάμε, πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχουμε τον στόχο της επανέναρξης όχι απλά ουσιαστικών συνομιλιών, αλλά το βασικό ζητούμενο είναι η λύση», ανέφερε.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι, μέχρι «την ευλογημένη ώρα της απελευθέρωσης, της επανένωσης του τόπου μας», η Κυβέρνηση πράττει ό,τι είναι δυνατόν σε σχέση με την προσφυγική της πολιτική.

Υπενθύμισε ότι η πρώτη απόφαση της Κυβέρνησής του, αφορούσε το σχέδιο «Κτίζω» για τις πολυκατοικίες στους προσφυγικούς συνοικισμούς, ενώ υπενθύμισε και τις αποφάσεις για αναθεώρηση και ενίσχυση των κριτηρίων του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, και την απόφαση για πρώτη φορά «να αγγίξουμε το πολύ ευαίσθητο θέμα της χρήσης και της αξιοποίησης των τουρκοκυπριακών περιουσιών στις ελεύθερες περιοχές».

«Και ξέρουμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα που πρέπει να γίνουν και θα ήθελα με την ευκαιρία να αναφέρω ότι σε συνεργασία μαζί σας, με τις δικές σας εισηγήσεις, το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και όλα τα Υπουργεία και εγώ προσωπικά προτιθέμεθα να ανακοινώσουμε και άλλες συγκεκριμένες πολιτικές οι οποίες να αποδεικνύουν στην πράξη ότι υπάρχει σε αυτό το κράτος προσφυγική πολιτική», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις Δημοτικές Εκλογές, είπε ότι σηματοδοτούν και την αλλαγή του καθεστώτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, «η οποία από τον Ιούλιο γυρίζει σελίδα». Σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση δεν αγγίζει τους κατεχόμενους δήμους και τις κατεχόμενες κοινότητες, προσθέτοντας πως, ήταν μια απόφαση που λήφθηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά και τη Βουλή, «όμως ο στόχος με τον οποίον συμφωνούμε μέσα από τη μεταρρύθμιση είναι η αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική, πιο φιλική προς τους δημότες, με πιο φιλικές προς τον πολίτη υπηρεσίες».

Διαβεβαίωσε ότι ως εκτελεστική εξουσία «θα σταθούμε δίπλα από τις τοπικές Αρχές για να στηρίξουμε αυτό το μεγάλο εγχείρημα και είμαστε εδώ, ναι, για να λύσουμε τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην πορεία».

Τόνισε τη σημασία των εκλογών και για τους κατεχόμενους  δήμους και τις κατεχόμενες κοινότητες. «Σε δέκα από τις 39 κοινότητες θα έχετε εκλογές, άρα, στις δέκα κοινότητες, σε όλους τους κατεχόμενους δήμους είναι σημαντικό να υπάρξει μαζική συμμετοχή στις εκλογές», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως, ένα πολύ μικρό ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες για τους κατεχόμενους δήμους «δεν θα στείλει καθόλου θετικά μηνύματα».

«Είμαι σίγουρος ότι αντιλαμβάνεστε τη σημασία, την ανάγκη και τα μηνύματα που θα σταλούν σε σχέση με τον πρωταρχικό μας στόχο, την υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα μας που είναι η επίλυση του Κυπριακού, να υπάρξει μαζική συμμετοχή και στις εκλογές για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις εκλογές για τις ελεύθερες περιοχές, αλλά πολύ περισσότερο για τις εκλογές τους κατεχόμενους δήμους και τις κατεχόμενες κοινότητες», είπε.

Τέλος, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την εκστρατεία της για μαζική συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές.

Πηγή: Kathimerini

EKLOGES2026

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

Avatar photo

Published

on

Το Vouli TV και το CityChannel μεταδίδουν ζωντανά τη μεγάλη εκλογική βραδιά των Βουλευτικών Εκλογών 2026, σε απευθείας σύνδεση με το πρόγραμμα του ΡΙΚ.

Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό:

  • Τα πρώτα exit polls
  • Τη ροή των αποτελεσμάτων από όλες τις επαρχίες
  • Αναλύσεις και σχόλια για τη νέα σύνθεση της Βουλής
  • Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων
  • Όλες τις εξελίξεις της εκλογικής βραδιάς σε πραγματικό χρόνο

Η ενημέρωση συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με συνεχή ανανέωση αποτελεσμάτων και ζωντανές συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli TV και το CityChannel για την πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των Βουλευτικών Εκλογών 2026.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε απεργιακή κινητοποίηση οι δεσμοφύλακες της «Ισότητας» έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Avatar photo

Published

on

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά σήμερα το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων της παγκύπριας συντεχνίας Ισότητα. Η απόφαση λήφθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση του κλαδικού συμβουλίου δεσμοφυλάκων, με τη διαμαρτυρία να πραγματοποιείται έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, διεκδικώντας μεταξύ άλλων ασφαλείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό προς τον συνδικαλισμό.

Ο κλάδος ζητά, μεταξύ άλλων, άμεση και ουσιαστική συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τη Συντεχνία, επισημαίνοντας ότι «μέχρι σήμερα αρνείται να μας δει και να μας απαντήσει. Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη σιωπή». Παράλληλα, απαιτεί την άμεση εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εκπαίδευσης για τους δεσμοφύλακες, το οποίο, όπως αναφέρεται, σήμερα απουσιάζει πλήρως, καθώς και τη διασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας.

Παράλληλα, προβάλλονται διεκδικήσεις που χαρακτηρίζονται ως μη διαπραγματεύσιμες, όπως η άμεση ακύρωση της πειθαρχικής διαδικασίας εις βάρος του Αντιπροέδρου του Κλαδικού Συμβουλίου Δεσμοφυλάκων της συντεχνίας «Ισότητα» στην Κύπρο, καθώς και «κάθε μορφής αντίποινα προς εκλεγμένους συνδικαλιστές».

Η συντεχνία ζητά ακόμη θεσμοθετημένη και υποχρεωτική διαβούλευση για κάθε απόφαση που αφορά το προσωπικό, επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή των συντεχνιών στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν τους εργαζομένους αποτελεί πάγια αρχή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Παράλληλα, απαιτείται «άμεση ανάκληση της παράνομης διαταγής που τιμωρεί όσους κάνουν χρήση άδειας ασθενείας με αποκλεισμό από υπερωρίες», όπως αναφέρεται, ενώ ζητείται η απόσυρση και επανεξέταση των σχετικών πρωτοκόλλων μέσα από ουσιαστική διαβούλευση με τη συντεχνία και η επαναφορά τους σε πιλοτική εφαρμογή μέχρι την τελική αξιολόγησή τους. Επιπρόσθετα, ζητείται αλλαγή του οργανογράμματος και «διορισμός ανεξάρτητου Διευθυντή Φυλακών, εκτός Στρατού και Αστυνομίας, με αποδεδειγμένη γνώση και εμπειρία στη σωφρονιστική πολιτική». Παράλληλα, προτείνεται η τοποθέτηση τεσσάρων λειτουργών αμέσως κάτω από τον Διευθυντή, με εξειδίκευση στην εγκληματολογία και τη διοίκηση προσωπικού.

Η συντεχνία διαμηνύει ότι, σε περίπτωση που οι πιο πάνω διεκδικήσεις δεν ικανοποιηθούν, «θα κλιμακώσουμε εκ νέου τα μέτρα μας, με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο που διαθέτει το συνδικαλιστικό κίνημα».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της απεργίας, από τον Δεκέμβριο του 2025, όταν ο Αντιπρόεδρος και Εκπρόσωπος Τύπου της Συντεχνίας, Γιώργος Μαλτέζος, έφερε δημόσια στο προσκήνιο ζητήματα υπερπληθυσμού, διακίνησης ναρκωτικών και υποστελέχωσης στις Φυλακές, άρχισε — όπως υποστηρίζεται — μια μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησής του.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και σε πρόσφατη διαταγή, σύμφωνα με την οποία εργαζόμενοι που λαμβάνουν άδεια ασθενείας αποκλείονται από υπερωριακή εργασία για δέκα ημέρες. Η συντεχνία χαρακτηρίζει το μέτρο παράνομο και τιμωρητικό, υποστηρίζοντας ότι συγκρούεται με βασικές αρχές του ευρωπαϊκού εργατικού δικαίου.

Σε ό,τι αφορά τις συνθήκες εργασίας, η συντεχνία καταγγέλλει σοβαρή υποστελέχωση, με αναλογίες που — όπως αναφέρει — φθάνουν σε έναν δεσμοφύλακα ανά 60 έως 70 κρατούμενους ή δύο δεσμοφύλακες ανά 100 έως 120 κρατούμενους, γεγονός που, σύμφωνα με τη συντεχνία, καθιστά αδύνατη την ασφαλή λειτουργία των πτερύγων.

Η συντεχνία σημειώνει ακόμη ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι δεσμοφύλακες παραμένουν κλειδωμένοι εντός των πτερύγων μαζί με τους κρατουμένους κατά τη διάρκεια της βάρδιας, χωρίς άμεση δυνατότητα απομάκρυνσης ή ενίσχυσης, κάτι που — όπως υποστηρίζει — θέτει σε κίνδυνο τόσο το προσωπικό όσο και τους ίδιους τους κρατουμένους. Προσθέτει δε ότι οι καταγγελίες της επιβεβαιώνονται, όπως αναφέρει, από αποφάσεις του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας και παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά των Βασανιστηρίων, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει τις διεκδικήσεις της χωρίς υπαναχωρήσεις.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαραίνει το κλίμα μεταξύ υπουργού Δικαιοσύνης και Αρχηγού Αστυνομίας

Avatar photo

Published

on

Μετά και την άμεση αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης στην πρόσφατη απόφαση του Αρχηγού Αστυνομίας για τροποποίηση του ωραρίου των μελών ενός ιδιαίτερα νευραλγικού τμήματος, καταβάλλονται πλέον προσπάθειες εξεύρεσης κοινής γραμμής επικοινωνίας, τόσο για το καλό των αστυνομικών όσο και της κοινωνίας γενικότερα.

Ο Κώστας Φυτιρής έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Θεμιστός Αρναούτης, εκφράζοντάς του τη δυσαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη απόφαση. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των δύο, τη στιγμή που οι διαφωνίες που προκύπτουν μεταξύ τους φαίνεται να συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια των πέντε μηνών παρουσίας του κ. Φυτιρή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πρώτη δημόσια διαφοροποίηση σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και αφορούσε την αλλαγή του ωραρίου περίπου 1.300 αστυνομικών που εργάζονται σε σύστημα βάρδιας. Το θέμα προέκυψε αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Φυτιρή, ο οποίος βρέθηκε εκ των υστέρων να διαχειρίζεται τις έντονες αντιδράσεις των αστυνομικών και ιδιαίτερα της συντεχνίας Ισότητα.

Κατά το ενδιάμεσο διάστημα προέκυψαν και άλλες, μικρότερης έντασης, διαφωνίες, όπως στην περίπτωση της ενημέρωσης του Υπουργού από τον Αρχηγό σχετικά με το αν ο δημοσιογράφος Μακάριος Δρουσιώτης παρέδωσε ή όχι έγγραφο όταν προσήλθε στην Αστυνομία.

Αρχικά, όπως αναφέρθηκε στον Υπουργό, ο δημοσιογράφος δεν είχε παραδώσει οποιοδήποτε έγγραφο. Στη συνέχεια όμως, και μετά από παρέμβαση του ίδιου του Δρουσιώτη, διαπιστώθηκε ότι είχε καταθέσει έγγραφο 14 σελίδων.

Η μεγαλύτερη ωστόσο ένταση μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να προκλήθηκε κατά την κινητοποίηση των κτηνοτρόφων στον κυκλικό κόμβο της Ριζοελιά τον προηγούμενο μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι οδηγίες που είχαν δοθεί από την κυβέρνηση και τον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας ήταν να μην επιτραπεί το κλείσιμο του κόμβου, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διέλευση των πολιτών αλλά και των Ευρωπαίων ηγετών που βρίσκονταν τότε στην Κύπρο.

Παρά τις οδηγίες, οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν στον αποκλεισμό του κόμβου, με αποτέλεσμα οι ξένοι ηγέτες να μεταφερθούν μέσω παρακαμπτήριων δρόμων προς την Αγία Νάπα. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια σε κυβερνητικούς κύκλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο Αρχηγός Αστυνομίας όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κλήθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο για συνάντηση με τον Νίκος Χριστοδουλίδης.

Νέα ένταση σημειώθηκε και προχθές, έπειτα από την ανακοίνωση για επέκταση των αλλαγών στο ωράριο των αστυνομικών που υπηρετούν στους Ουλαμούς Πρόληψης Εγκλημάτων.

Ο αρμόδιος Υπουργός φέρεται να αντέδρασε έντονα, καθώς ενημερώθηκε για τις αλλαγές μέσω των ΜΜΕ, επικοινωνώντας αμέσως με τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει βαρύ, ενώ για τη νέα διαφωνία έχει ενημερωθεί και το Προεδρικό.

Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο κ. Φυτιρής ανέφερε ότι είχε συνομιλία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας και πως θα υπάρξει νέα συζήτηση με στόχο την εξεύρεση «χρυσής τομής».

«Η χρυσή τομή είναι να λειτουργεί σωστά η κοινωνία με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ταυτόχρονα οι αστυνομικοί να διατηρούν το ηθικό τους», σημείωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα χειριστεί το θέμα στο πλαίσιο των εξουσιών που του παρέχει η νομοθεσία.

Όπως ανέφερε, ο ρόλος του είναι η εποπτεία της Αστυνομίας. «Στηρίζω την Αστυνομία και εκδίδω οδηγίες που συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της απόδοσής της προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος», δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι το θέμα θα επιλυθεί.

Η ενόχληση του Υπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με το γεγονός ότι οι αλλαγές επηρεάζουν άμεσα ζητήματα πρόληψης, αστυνόμευσης αλλά και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Έντονη ήταν χθες και η αντίδραση του προέδρου του Κλάδου Αστυνομίας της Ισότητα, Νίκος Λοϊζίδης, αναφορικά με τις αλλαγές στο ωράριο των αστυνομικών της πρώτης γραμμής.

Όπως ανέφερε, αποκρύφθηκαν από τον Υπουργό τα πραγματικά δεδομένα που αφορούν τις ημεραργίες των αστυνομικών, ενώ προειδοποίησε ότι «με τις μονομερείς αλλαγές που προχώρησε ο Αρχηγός χωρίς διαβούλευση, η πρώτη γραμμή της Αστυνομίας καταρρέει, έχει εξαντληθεί και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του».

Ο κ. Λοϊζίδης σημείωσε ακόμη ότι «προχθές, χωρίς καμία διαβούλευση, ανακοινώθηκαν αλλαγές για το πρώτο 24ωρο τμήμα, το ΟΠΕ, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει τώρα να τροποποιηθούν όλα τα επιχειρησιακά καθήκοντα που είχαν ήδη καθοριστεί τόσο για τις εκλογές όσο και για τον τελικό κυπέλλου».

Continue Reading
Advertisement
Off the Record2 weeks ago

Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 week ago

Βουλευτικές εκλογές 2026 – Αναλυτικά αποτελέσματα και κατανομή εδρών

Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks ago

Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ψηφίσετε!

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Φ. Παναγιώτου: «Στόχος μας μια νέα, πιο σύγχρονη και άμεση δημοκρατία»

EKLOGES20261 week ago

Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Ζωντανή Αναμετάδοση Αποτελεσμάτων από το ΡΙΚ

Βουλευτικές Εκλογές 20264 weeks ago

Με μία κενή θέση στο ψηφοδέλτιό του ως ένδειξη τιμής για τον Ανδρέα Νεοφύτου, το ΚΕΚΚ κατέρχεται με 55 υποψηφίους

Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks ago

Σάλος από πρόταση υποψήφιου του ΕΛΑΜ για παρακολούθηση κομμάτων

EKLOGES20262 weeks ago

EKLOGES2026 – H τελική της προεκλογικής περιόδου με χιούμορ! | Παρασκευή 22/05 στις 7μμ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 weeks ago

Στο ΥΠΑΜ κυπριακή σημαία από το αεροδρόμιο Λευκωσίας του 1974-Την κατείχε στρατιώτης της ΕΛΔΥΚ

Βουλευτικές Εκλογές 20262 weeks ago

Τι δεν επιτρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την ημέρα των εκλογών

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia