Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών μετά τον εντοπισμό πτώματος στην περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα με τη προγραμματισμένη νενομισμένη νεκροτομή να αναμένεται να ρίξει «φως» σχετικά με το φύλο και την καταγωγή του.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ και την πρωινή εκπομπή Πρώτη Ενημέρωση, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα εάν το πτώμα είναι άνδρας ή γυναίκα, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή σήμερα το πρωί από ιατροδικαστές και ανθρωπολόγο ούτως ώστε να διαπιστωθεί το φύλο, η ηλικία αλλά και η καταγωγή του.

Ακόμη, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το πτώμα να ξεβράστηκε από τη θάλασσα, άρα να ανήκει σε μετανάστη, καθώς εντοπίστηκε σε βραχώδη περιοχή παρά τη παραλία από πολίτη ο οποίος πήγαινε για ψάρεμα.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα εντοπίστηκε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι χθες μετά από πληροφορία στην Αστυνομία.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία επιλήφθηκαν των εξετάσεων.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ δεν ήταν ολόκληρο (από τη μέση και κάτω).

Το πτώμα περισυνελέχθηκε και μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.