Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπείες των Συνδέσμου Τυροκόμων, Αγελαδοτρόφων και Αιγοπροβατοτρόφων.

Στη συνάντηση παρέστη η Υπουργός Γεωργίας, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και άλλοι παράγοντες.

Μετά τη σύσκεψη, η οποία διήρκησε περίπου τρεισήμισι ώρες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, είπε ότι κατά τη σύσκεψη «ακούστηκαν όλες οι απόψεις. Αυτό που διαφάνηκε ήταν η έλλειψη εμπιστοσύνης, η οποία προφανώς οφείλεται και στην προϊστορία του όλου θέματος.

Ο διάλογος θα συνεχιστεί, θα διεξαχθεί ένας νέος κύκλος συναντήσεων υπό την Υπουργό Γεωργίας.

Αυτό που έχει καταστεί σαφές και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αυτοί που είναι και παραμένουν οι στόχοι της Κυβέρνησης, είναι η διαφύλαξη του χαλουμιού ως ΠΟΠ  και η διατήρηση του ως το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Κύπρου. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, έχουμε μια μεταβατική περίοδο μέχρι το 2029 και θέλουμε να διαφυλάξουμε την ομαλότητα κατά αυτή την περίοδο.

Αυτοί οι δύο στόχοι είναι η πυξίδα της Κυβέρνησης στην οποίαν παραμένει αταλάντευτη. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας και οι αποφάσεις μας θα ληφθούν μέσα σε αυτό τον άξονα».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα για τις συναντήσεις που θα ακολουθήσουν και μέχρι πότε θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «θα γίνουν πολύ σύντομα, στο αμέσως επόμενο διάστημα. Επαναλαμβάνω ότι οι αποφάσεις της Κυβέρνησης θα ληφθούν με αυτό τον γνώμονα: τους δύο άξονες που προανέφερα».

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.