Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκάνδαλο Μονής Αββακούμ – Συνέρχεται το Συνοδικό Δικαστήριο

Published

on

Συνέρχεται σήμερα το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριου. Το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο θα συνέλθει το πρωί, κεκλεισμένων των θυρών.

Το εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο αποτελούν οι Μητροπολίτες Κιτίου Νεκτάριος, ο οποίος προεδρεύει του Συνοδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίας Βασίλειος και Λεμεσού Αθανάσιος καθώς και οι Επίσκοποι Καρπασίας Χριστοφόρος – ο οποίος αντικατέστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Αμαθούντος Νικόλαος και Αρσινόης Παγκράτιος – που αντικατέστησε τον Μητροπολίτη Μόρφου.

Στο Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, στόχος του οποίου είναι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία πριν την Μεγάλη Εβδομάδα, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, κληρικοί, μοναχοί και λαϊκοί.

Επιστολή διαμαρτυρίας στην Ιερά Σύνοδο έστειλαν οι δυο μοναχοί

Επιστολή προς την Ιερά Σύνοδο με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο εξέτασης της υπόθεσης εναντίον τους, απέστειλαν το απόγευμα της Τρίτης, οι δυο μοναχοί της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Στην επιστολή που εστάλη μέσω των δικηγόρων τους αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με την Εκκλησιαστική Ποινική Δικονομία, κάθε καταγγελία που υποβάλλεται στα δικαιοδοτικά όργανα της Εκκλησίας της Κύπρου, θα πρέπει να παραπεμφθεί στην Ανακριτική Επιτροπή, ώστε η εν λόγω καταγγελία, να διερευνηθεί και να κριθεί κατά πόσο υφίστανται αποχρώσες ενδείξεις για την άσκηση ποινικής διώξεως.

Προστίθεται ότι «όφειλε λοιπόν η Ιερά Σύνοδος κατά την πρόσφατη συνεδρία της 08/03/2024 να παραπέμψει την υπόθεση των πελατών μας στην υφιστάμενη Ανακριτική Επιτροπή και όχι να συγκροτήσει ad hoc Εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο, η λειτουργία του οποίου δεν προβλέπεται από τον καταστατικό χάρτη.

«Η συγκρότηση ad hoc Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου πέρα από το γεγονός ότι παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη συνιστά και παραβίαση της αρχής της φυσικής δικαιοσύνης η οποία απορρέει από το σύνταγμα και απαγορεύει η ποινική υπόθεση ενός προσώπου να εκδικασθεί από αρμόδιο δικαστήριο που συγκροτείται μετά τη τέλεση της φερόμενης πράξης. Θα πρέπει το δικαστήριο να προϋφίσταται της πράξης κάτι που μετά λύπης μας δεν συνέβην».

Σημειώνεται ότι «ένεκα αυτής της ουσιώδους παρατυπίας και μη τήρησης της ποινικής εκκλησιαστικής δικονομίας δεν μπορεί να ξεκινήσει ουδεμία διαδικασία που να επιτρέπει την εκκλησιαστική δίωξη των πελατών μας».

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.

Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ

Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:

🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»

💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»

🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»

Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»

🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»

Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.

📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Avatar photo

Published

on

Σημαντική πολιτική εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες στη Δημοσιογραφική Εστία, όπου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επισημοποίησαν τη συνεργασία τους ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Η συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες και μια κοινή φιλοσοφία που δίνει έμφαση στον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής. Όπως τονίστηκε, τα δύο κινήματα ενώνονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: την προστασία των ζώων, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας πολιτικής με ουσία για τον άνθρωπο και τη φύση.

Σε μια περίοδο με αυξανόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η επιλογή της συνεργασίας παρουσιάζεται ως απάντηση στην ανάγκη για σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών υπογράμμισαν ότι στόχος δεν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, αλλά η διατύπωση καθαρών θέσεων, η συνέπεια και η συστηματική δουλειά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, υποψήφιοι που προέρχονται από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής για την οικολογία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων, τόσο εντός της Βουλής όσο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την ηθική διάσταση της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia