Σοβαρές καταγγελίες για πρακτικές οι οποίες ακολουθούνται από ασφαλιστικές εταιρείες και ενδεχομένως να οδηγούν σε στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό, ιδιαίτερα όσον αφορά τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτων, διατυπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας της Βουλής.

Η Επιτροπή εξέτασε το θέμα το οποίο αφορά τη συνεργασία μεταξύ ισιωτών-βαφέων αυτοκινήτων και ασφαλιστικών εταιρειών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ισιωτών-Βαφέων Αυτοκινήτων ότι κάποιες πρακτικές και ενέργειες ασφαλιστικών εταιρειών πιθανόν να δημιουργούν προβλήματα ανταγωνισμού ή και να μην επιτρέπουν στους ισιωτές-βαφείς να εκτελέσουν τις εργασίες τους, με τρόπο που προνοείται στη νομοθεσία και από το επαγγελματικό τους σώμα.

Ο Α. Πασιουρτίδης κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν λύσεις «με γνώμονα το συμφέρον του καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να λαμβάνει υψηλής ποιότητας εργασίες στην καλύτερη δυνατή τιμή, αλλά και ως προς την ορθή και εύρυθμη λειτουργία των ασφαλιστικών υπηρεσιών».

Κάλεσε επίσης την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και τον Έφορο Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών να διασφαλίσουν ότι θα εφαρμόζονται οι νομοθεσίες και δεν θα προκαλούνται προβλήματα ούτε στον ανταγωνισμό, αλλά ούτε και στον τομέα των ασφαλιστικών εργασιών.

Προειδοποίησε παράλληλα ότι σε διαφορετική περίπτωση η Επιτροπή Εμπορίου θα εξετάσει ξανά το θέμα και θα πάρει αποφάσεις.

Σημειώνεται πάντως ότι στη συνεδρία διαφάνηκε διάθεση απ’ όλες τις πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι, ώστε να βρεθεί η σωστή πρακτική λειτουργίας του τομέα των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και κατ’ επέκταση της επιδιόρθωσης των οχημάτων.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.