Την πάγια στήριξη της Αθήνας στις προσπάθειες για επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό αναμένεται να επαναλάβει στην Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνάντηση που θα έχουν την επόμενη εβδομάδα στην ελληνική πρωτεύουσα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η επίσκεψη της κ. Ολγκίν στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, και πιθανότατα για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Γεραπετρίτης θα υπογραμμίσει ότι η όποια λύση του Κυπριακού θα πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ για μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

Άλλωστε, η ελληνική πλευρά θεωρεί θετική εξέλιξη τον διορισμό της κ. Κουεγιάρ και ευελπιστεί σε μια παραγωγική συζήτηση και διαβούλευση μαζί της. Τις ίδιες θέσεις θα εκφράσει ο κ. Γεραπετρίτης και στη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, προσερχόμενος στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως η κ. Ολγκίν θα συναντηθεί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.