Σταθεροποίηση της ανόδου του γενικού επιπέδου των τιμών δείχνουν οι εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΕΝΔΤΚ) τον Ιανουάριο του 2024 αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα μειώθηκε κατά 1,2%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο πληθωρισμός στην Κύπρο τροφοδοτείται κυρίως από τις υπηρεσίες όπου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 4%, και ειδικότερα από την κατηγορία «Εστιατόρια και Ξενοδοχεία», με άνοδο 5,8%, που είναι και η μεγαλύτερη θετική…

Πηγή: Politis

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.