Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Μαδρίτη ο Πρόεδρος για επαφές ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ

Avatar photo

Published

on

Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου στις 13:00 (ώρα Κύπρου) θα συναντηθεί με τον Ισπανό Πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, στο πλαίσιο επαφών με την ηγεσία της Ισπανίας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026.

Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος θα συνεχίσει τις επαφές του στην Πορτογαλία, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βαλένθια για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στις 14:30 ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε, στο Παλάτι, και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα. Το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Λισαβόνα, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό, Λούι Μοντενέγκρο, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Μετά το πέρας των συναντήσεων στην Πορτογαλία, ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Βαλένθια για να συμμετάσχει στις εργασίες του Κογκρέσου του ΕΛΚ.

Κατά τις επισκέψεις του στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ο Πρόεδρος θα συζητήσει θέματα που αφορούν τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, την ευρωπαϊκή ατζέντα, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Στο Κογκρέσο του ΕΛΚ στη Βαλένθια θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσημο δείπνο με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που ανήκουν στο ΕΛΚ. Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα απευθύνει παρέμβαση στη Σύνοδο και θα έχει διμερείς επαφές στο περιθώριο των εργασιών.

Η επιστροφή του στην Κύπρο έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της 30ής Απριλίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Avatar photo

Published

on

Σημαντική πολιτική εξέλιξη ανακοινώθηκε χθες στη Δημοσιογραφική Εστία, όπου το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου επισημοποίησαν τη συνεργασία τους ενόψει των επερχόμενων πολιτικών εξελίξεων.

Η συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες και μια κοινή φιλοσοφία που δίνει έμφαση στον σεβασμό προς κάθε μορφή ζωής. Όπως τονίστηκε, τα δύο κινήματα ενώνονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες: την προστασία των ζώων, τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την προώθηση μιας πολιτικής με ουσία για τον άνθρωπο και τη φύση.

Σε μια περίοδο με αυξανόμενες κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις, η επιλογή της συνεργασίας παρουσιάζεται ως απάντηση στην ανάγκη για σοβαρότητα και πολιτική ευθύνη. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών υπογράμμισαν ότι στόχος δεν είναι οι εύκολες υποσχέσεις, αλλά η διατύπωση καθαρών θέσεων, η συνέπεια και η συστηματική δουλειά.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, υποψήφιοι που προέρχονται από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής για την οικολογία, την ευημερία και τα δικαιώματα των ζώων, τόσο εντός της Βουλής όσο και στην κυπριακή κοινωνία ευρύτερα.

Η συγκεκριμένη συνεργασία αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα στον χώρο της πολιτικής οικολογίας στην Κύπρο, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και την ηθική διάσταση της συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.

Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία

Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.

Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV

Continue Reading
Advertisement
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ5 hours ago

Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων

Off the Record11 hours ago

Λάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος

Off the Record13 hours ago

Ο Οδυσσέας, οι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ και η νύφη…

Off the Record14 hours ago

Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί αλλαγές στο ΓΕΣΥ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ21 hours ago

Ο Τραμπ συμφωνεί σε εκεχειρία δύο εβδομάδων αν το Ιράν ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Η Ρωσία κερδίζει δισεκατομμύρια από αποκλεισμό Ορμούζ, λέει το γερμανορωσικό επιμελητήριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

ΠτΔ: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώνει τους στόχους της Κυπριακής Προεδρίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 day ago

Πρόεδρος για Βάσεις: Θα κινηθούμε στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου

EKLOGES20262 days ago

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Off the Record2 days ago

«Κατακερματισμός και λαϊκισμός: Διπλή πρόκληση για τη δημοκρατία»

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia