ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Στη Μαδρίτη ο Πρόεδρος για επαφές ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ
Στη Μαδρίτη βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου στις 13:00 (ώρα Κύπρου) θα συναντηθεί με τον Ισπανό Πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, στο πλαίσιο επαφών με την ηγεσία της Ισπανίας, ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κύπρο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026.
Αμέσως μετά, ο Πρόεδρος θα συνεχίσει τις επαφές του στην Πορτογαλία, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βαλένθια για να συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στις 14:30 ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Βασιλιά της Ισπανίας, Φελίπε, στο Παλάτι, και θα ακολουθήσει επίσημο γεύμα. Το απόγευμα θα αναχωρήσει για τη Λισαβόνα, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό, Λούι Μοντενέγκρο, στο Πρωθυπουργικό Γραφείο.
Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών. Μετά το πέρας των συναντήσεων στην Πορτογαλία, ο Πρόεδρος θα αναχωρήσει για τη Βαλένθια για να συμμετάσχει στις εργασίες του Κογκρέσου του ΕΛΚ.
Κατά τις επισκέψεις του στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ο Πρόεδρος θα συζητήσει θέματα που αφορούν τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, την ευρωπαϊκή ατζέντα, το Κυπριακό, τις διμερείς σχέσεις και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
Στο Κογκρέσο του ΕΛΚ στη Βαλένθια θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και επίσημο δείπνο με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που ανήκουν στο ΕΛΚ. Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα απευθύνει παρέμβαση στη Σύνοδο και θα έχει διμερείς επαφές στο περιθώριο των εργασιών.
Η επιστροφή του στην Κύπρο έχει προγραμματιστεί για το βράδυ της 30ής Απριλίου.
Πηγή: ΚΥΠΕ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ
Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ
Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.
Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία
Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.
Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.
👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΜακριά από ΔΗΣΥ πρώην αξιωματούχοι
-
Off the Record1 week agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
Off the Record10 hours agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΧαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
EKLOGES20262 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ1 month agoΘύελλα στη Βουλή για τον αφθώδη πυρετό – Κτηνοτρόφοι κατά Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
-
Off the Record1 month agoΗ ΕΔΕΚ εγκαταλείπει την αντιδιζωνική θέση και γίνεται υποχείριο του ΑΚΕΛ


