Στις 18 Μαΐου 2023 υποβάλλονται υποψηφιότητες για τα κοινοτικά συμβούλια Κρήτου Τέρρα και Νέου Χωριού μετά την παραίτηση τους και στις 28 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη  Λάμπρου.

Τα μέλη των κοινοτικών συμβουλίων των δύο χωριών είχαν παραιτηθεί ως διαμαρτυρία γιατί δε δημιουργήθηκε ένα σύμπλεγμα για τα χωριά του Ακάμα. Λόγω της ιδιαιτερότητας του Ακάμα και λόγω του Τοπικού Σχεδίου οι κοινότητες του Νέου Χωρίου και της Κρήτου Τέρρα επιθυμούσαν όπως υπάρξει μια ξεχωριστή οντότητα για τον Ακάμα.

Η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως μετά την παραίτηση των μελών των κοινοτικών συμβουλίων έγινε συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον κοινοτάρχη της Κρήτου Τέρρα.

Ο Υπουργός Εσωτερικών τούς εξήγησε ότι δεν μπορεί να γίνει διαφοροποίηση τώρα, λόγω και της αναμενόμενης μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τούς εξήγησε πως σε περίπτωση που υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα μπορούν να δουν στο μέλλον πιθανή μικρή αναπροσαρμογή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε αλλαγή τώρα γιατί θα ανοίξει ο “ασκός του Αιόλου”  δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιες αντιδράσεις και από άλλες περιοχές.

 

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου στην Κρήτου Τέρρα έχει παραμείνει ένα μέλος το οποίο δεν υπέβαλε παραίτηση, ωστόσο στο Νέο Χωρίο υπέβαλαν παραίτηση όλα τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου. Υπήρχαν επιλαχόντες στο Νέο Χωρίο αλλά δεν αποδέχτηκαν διορισμό, οπότε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσουν, όπως είπε η κ. Λάμπρου, σε εκλογές την 28η Μαΐου του 2023 .

Επιπρόσθετα η κ. Λάμπρου είπε πως προσπάθησε να μεταπείσει τους παραιτηθέντες γιατί με την παραίτηση τους, εξήγησε, υπήρξαν προβλήματα και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων. Εξάλλου, συνέχισε, θα μετέχουν στο σύμπλεγμα του Δήμου ως αντιδήμαρχοι. Δυστυχώς ωστόσο δεν εισακούστηκε, κατέληξε.

 

Πηγή: SigmaLive

Έλενα Θεραπή