Σε ενημέρωση για το τι το κράτος αναμένει από την ΑΗΚ και για το πως βλέπει την Αρχή να εξελίσσεται σε ό,τι αφορά την πράσινη μετάβαση, προέβη ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργος Παπαναστασίου, στην πρώτη εθιμοτυπική του συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αρχής, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου.

Ο Υπουργός Ενέργειας είπε ακόμη ότι κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Υπουργείο, αναφέρθηκε στα επείγοντα ζητήματα που θέτει το κράτος σε σχέση με την ΑΗΚ, που είναι «ο Σταθμός της Δεκέλειας, η ανάπτυξη φωτοβολταϊκών πάρκων για να εισέλθει μέσα στο μίγμα της ΑΗΚ, η ανάπτυξη του δικτύου μεταφοράς για να μπορεί να λειτουργεί πιο έξυπνα και η ανάπτυξη της κουλτούρας της Αρχής ούτως ώστε να αντιμετωπίζει το κράτος, όχι σαν εχθρό, αλλά ως σύμμαχο προς τις προσπάθειες της ΑΗΚ».

Επιπλέον, όπως είπε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Ενέργειας, ζήτησε από την ΑΗΚ «να σκέφτεται ότι είναι ένας οργανισμός ο οποίος προσφέρει υπηρεσίες στον καταναλωτή και πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στον πελάτη».

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.