Στην Κύπρο μεταφέρεται το βράδυ ο Τ/Κ δικηγόρος Ακάν Κιουρσάτ, ο οποίος τελεί υπό σύλληψη στην Ιταλία για υπόθεση σφετερισμού ελληνοκυπριακής γης στην κατεχόμενη Κλεπίνη.

Στη Ρώμη βρίσκονται ήδη ανακριτές της αστυνομίας για να μεταφέρουν τον Κιουρσάτ ο οποίος είχε συλληφθεί από τις ιταλικές αρχές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Την περασμένη Πέμπτη, είχε συναινέσει στην έκδοσή του στην Κυπριακή Δημοκρατία και αναμένεται με τη μεταφορά του να κατηγορηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, για εκμετάλλευση και πώληση ελληνοκυπριακής περιουσίας, χωρίς τη συγκατάθεση του νόμιμου ιδιοκτήτη και την απόσπαση χρημάτων με δόλο.

Η υπόθεση θεωρείται εξαιρετικά σημαντική καθώς για πρώτη φορά γίνεται αυτού του είδους δίκη στην Κυπριακή Δημοκρατία και ενδεχομένως το δεδικασμένο της να αποτελέσει σημείο αναφοράς για παρόμοιες περιπτώσεις.

Πηγή: Dialogos

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.