Οι Νεόφυτος Ξενοφώντος και Σάββας Φουλλίδης του Συνδυασμού Ανεξαρτήτων «Πρόοδος» και ο Νικόλας Αρκαδίου του Συνδυασμού Ανεξαρτήτων «Ανεξάρτητοι», είναι οι τρεις υποψήφιοι που εξελέγησαν κατά τις σημερινές αναπληρωματικές εκλογές στην Κρήτου Τέρρα ως κοινοτικοί σύμβουλοι, μετά την παραίτηση του προηγούμενου Κοινοτικού Συμβουλίου ως διαμαρτυρία για τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε αντίθεση με την Κρήτου Τέρρα, στο Νέο Χωριό, όπου επίσης παραιτήθηκε το Κοινοτικό Συμβούλιο για τον ίδιο λόγο, δεν υπήρξαν υποψήφιοι για τις έξι κενές θέσεις και ορίσθηκε επαναληπτική διαδικασία για τις 8 Ιουνίου για υποβολή υποψηφιοτήτων και για τις 18 Ιουνίου για εκλογές, αν υποβληθούν υποψηφιότητες περισσότερες των έξι.

Η Έφορος Εκλογής Πάφου, Έπαρχος Μαίρη Λάμπρου, υπενθύμισε ότι δεν εκλέγεται Κοινοτάρχης, επειδή βρισκόμαστε στον τελευταίο χρόνο πριν τις γενικές εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης. Xρέη Κοινοτάρχη θα εκτελεί ο Αντιπρόεδρος που θα ψηφισθεί μεταξύ των μελών στην πρώτη τους συνεδρία.

 

Πηγή: φilenews

Έλενα Θεραπή