Άλυτο παραμένει το πρόβλημα της υποστελέχωσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, με γιατρούς από την Πόλη Χρυσοχούς να στελεχώνουν το ΤΑΕΠ κατά τη διάρκεια του τριήμερου.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω των ημερών, ο ΟΚΥπΥ επιστράτευσε δύο ιατρούς για τη Δευτέρα, προκαλώντας αντιδράσεις. Μέχρι τον Αύγουστο δεν υπάρχει προοπτική πρόσληψης γιατρών, με τη διαδικασία που «τρέχει» να ολοκληρώνεται σε δύο μήνες.

Ο Βουλευτής ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, ανέφερε ότι όπως φαίνεται το σύστημα που εισηγήθηκαν οι εμπειρογνώμονες έχει αποτύχει.

«Το πρόβλημα της Πάφου έχει πάρα πολλά χρόνια…Πήρανε τους γιατρούς της Πόλης Χρυσοχούς, τους παίρνουμε στο ΤΑΕΠ της Πάφου άρα η περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς με 40-50 χωριά γύρω γύρω μένουν εκτεθειμένα γιατί δε μπορούμε να βρούμε γιατρούς στο Νοσοκομείο της Πάφου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις για τις θέσεις, ωστόσο οι επιτυχόντες δεν ανταποκρίθηκαν. Μετά από επικοινωνία που είχε με τον ΟΚΥπΥ, ενημερώθηκε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα διατεθούν 5,5 εκ. ευρώ για τη συντήρηση και βελτίωση του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

«Αν είναι δυνατόν το 2023 να μην μπορεί να σου προσφέρει υγεία, ή κατάλληλης ποιότητας νοσηλευτικές υπηρεσίες γιατί τόσα χρόνια έχουμε παραμελήσει τα νοσηλευτήριά μας

Στόχος είναι η διοικητική και οικονομική αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων, προκειμένου να λειτουργούν πιο ομαλά, προσέθεσε ο κ. Σαββίδης.

 

Πηγή: Alphanews.live

Έλενα Θεραπή