ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Θα ζωντανέψει το «Δάσος των λεπρών»;
Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για τα κτήρια του 45ου Τάγματος Διαβιβάσεων στο Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας (Δάσος των λεπρών λεγόταν παλαιότερα) στη Λευκωσία, με εγγραφή του θέματος προς συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, από τον βουλευτή κ. Χρύση Παντελίδη, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση που επικρατεί.
Ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ. Ανδρέας Κωνσταντίνου, είπε πως εδώ και δύο χρόνια δε σημειώθηκε οποιαδήποτε εξέλιξη. Όπως εξήγησε, προ διετίας, στην τελευταία συνεδρία της αρμόδιας Επιτροπής είχε αποφασιστεί πως τα κτήρια θα διαμορφώνονταν σε πολυδύναμο κέντρο αλλά έκτοτε ουδέν νεότερο προέκυψε.
Η Επιτροπή θα συζητούσε το θέμα εντός του 2021 αλλά με επίκληση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει αλλά και της πανδημίας, η συνεδρία αναβλήθηκε χωρίς να καθοριστεί νέα ημερομηνία.
Ο Δήμος εξετάζει εναλλακτικούς χώρους λειτουργίας του πολυδύναμου κέντρου και ήδη εκπονείται μελέτη προς αυτή την κατεύθυνση.
Από πλευράς του, ο κ. Παντελίδης ανέφερε πως ο χρόνος λειτουργεί εις βάρος των κτηρίων και αν πρόθεση είναι να συντηρηθούν, πρέπει να γίνουν κινήσεις προτού είναι αργά.
Υποδεικνύει επίσης πως η καθυστέρηση που παρατηρείται δε θέτει σε κίνδυνο μόνο τις δυνατότητες χρηματοδότησης των έργων, θέτει και σε άμεσο κίνδυνο τα ίδια τα κτήρια, λόγω της αναπόφευκτης φθοράς που υφίστανται με την πάροδο του χρόνου.
Ο κ. Παντελίδης ζήτησε όπως στη συζήτηση του θέματος (ορίστηκε για την προσεχή Πέμπτη) προσκληθούν εκπρόσωποι του Τμήματος Πολεοδομίας, του Τμήματος Δασών, του Τμήματος Δημοσίων Έργων, του Δήμου Αγλαντζιάς, του Δήμου Λευκωσίας (με τον οποίο θα συνενωθεί ο Δήμος Αγλαντζιάς, τον Μάιο του 2024), του ΕΤΕΚ και κάθε άλλης εμπλεκόμενης υπηρεσίας.
Ο πολιτικός Μηχανικός κ. Μιχάλης Πίττας εκτίμησε πως το κόστος αποκατάστασης των κτηρίων θα κυμανθεί μεταξύ €4 εκατ.- €6 εκατ. Τα €4 εκατ. θα απαιτηθούν σε περίπτωση ανακαίνισής τους, ενώ τα €6 εκατ. θα δαπανηθούν σε περίπτωση κατεδάφισης και ανέγερσής τους εξαρχής.
Πηγή: φilenews
LIVE
65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00
Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.
Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.
Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ
Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:
🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο
Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.
⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ», Πέμπτη 23/04 στις 5μμ
Η οικονομία δεν είναι αριθμοί. Είναι η καθημερινότητά μας.
Στο νέο επεισόδιο του The Duel, η πολιτική σύγκρουση περνά στο πιο κρίσιμο πεδίο:
ακρίβεια, μισθοί, φορολογία, εκποιήσεις και το μέλλον των νέων.
Στο στούντιο:
▪️ Μάριος Ηλία, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ
▪️ Χάρης Πολυκάρπου, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ
Πέντε θεματικές.
Καθαρές ερωτήσεις.
Χωρίς υπεκφυγές.
👉 Η οικονομία πάει καλά ή όχι;
👉 Γιατί ο μισθός δεν φτάνει;
👉 Ποιος πληρώνει την ακρίβεια;
👉 Εκποιήσεις: τράπεζες ή κοινωνία;
👉 Υπάρχει μέλλον για τους νέους στην Κύπρο;
Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.
Μία πραγματικότητα που πιέζει.
⚔️ DUEL: ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ
📺 Δείτε το στο Vouli.TV και ζήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πρέπει να είναι: άμεση, ουσιαστική και χωρίς «ναι μεν αλλά».
-
Off the Record3 weeks agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record4 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 30/03 στις 7μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE4 weeks agoTHE DUEL «ΑΛΜΑ VS ΑΚΕΛ», Τρίτη 31/03 στις 5μμ
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «Κίνημα Οικολόγων VS Volt», Παρασκευή 20/03 στις 5μμ
-
voulitv2 weeks agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 23/03 στις 7μμ

