Στο ‘The Duel’ στις 27/4, ο διευθυντής του καναλιού, κ. Χάρης Θεραπής, φιλοξένησε τον  βουλευτή Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ, κ. Μιχάλη Σοφοκλέους και τον υποψήφιου βουλευτή Αμμοχώστου με το ΔΗΚΟ, κ. Χρίστου Σενέκη για μια συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας και τις επιπτώσεις της στη ζωή των πολιτών.

Ο κ. Σενέκης αναφερόμενος στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η Κύπρος, στη στασιμότητα όσον αφορά το Κυπριακό και στη διαφθορά που εμφανίζεται στην πολιτική, δηλώνει ότι οι βουλευτικές εκλογές αναμένουν να φέρουν την αλλαγή σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και όντας έτοιμος για τη βελτίωση τους ζητά την ψήφο του κόσμου. Ο κ. Σοφοκλέους αναφερόμενος στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα μας, πιστεύει πως είναι αναγκαίο να χτιστεί ένα νέο αναπτυξιακό και οικονομικό μοντέλο για τη χώρα αλλά και η αξιοπιστία των θεσμών.

Όσον αφορά την διαχείρισης της πανδημίας στο νησί μας, ο κ. Σενέκης δεν πιστεύει ότι ήταν ικανοποιητική, αφού δεν πάρθηκαν τα κατάλληλα μέτρα, δεν ενισχύθηκε αποτελεσματικά το σύστημα υγείας και την τελευταία περίοδο η κυβέρνηση δεν επένδυσε στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Επίσης, αναφέρεται στην αδυναμία στήριξης της κυβέρνησης των επιχειρήσεων, του τουρισμού και της οικονομίας της χώρας.

Αντιθέτως, ο κ. Σοφοκλεόυς πιστεύει ότι συγκριτικά με άλλες χώρες, η Κύπρος ανταπεξέρχεται αποτελεσματικά στην πανδημία και τηρουμένων των αναλογιών τα πάει πολύ καλά. Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι έγιναν προσπάθειες στήριξης των επιχειρήσεων αλλά τότε άρχισαν να υπάρχουν παράπονα για αύξηση του δημοσίου χρέους.

Για την εφαρμογή του πράσινου διαβατηρίου, ο κ. Σενέκης ανέφερε ότι θα πρέπει να κριθεί η αναγκαιότητα τους στις 10 Μαϊου όμως το πιο σημαντικό αυτό το διάστημα είναι να αυξηθούν οι εμβολιαστικές καλύψεις και σταδιακά να επαναλειτουργήσει ο τουρισμός. Συνέχισε, τονίζοντας την αναγκαιότητα να συνεχίσει η κυβέρνηση να παρέχει επιδόματα και επιδοτήσεις αλλά και να γίνουν προσπάθειες ενίσχυσης των μονάδων υγείας.

Ο κ. Σοφοκλέους, κάνει λόγο για ύπαρξη μικρού αριθμού εμβολίων και ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να παρέχει τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια. Όπως προσθέτει, το σύστημα υγείας της χώρας μας αποδεικνύεται δυνατό ειδικά σε σχέση με άλλες μεγαλύτερες χώρες που κατάρρευσε.

Η διαδικτυακή τηλεόραση του Vouli.TV και η ιστοσελίδα www.Ekloges2021.Live διοργανώνουν το ‘The Duel’  με τη συμμετοχή του βουλευτή Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ, κου Μιχάλη Σοφοκλέους και του υποψήφιου βουλευτή Αμμοχώστου με το ΔΗΚΟ, κου Χρίστου Σενέκη.

Το ‘The Duel’ θα μεταδίδεται ζωντανά από την διαδικτυακή τηλεοράση του Vouli.TV,  την τηλεοπτική πλατφόρμα της Cosmos wireless και τα κανάλια μας στο Facebook και στο Youtube.