Connect with us

LIVE

Think Tank – «Η Τουρκία είναι γίγαντας με γυάλινα-Ξύλινα-Πήλινα πόδια»

Avatar photo

Published

on

Η νέα σειρά εκπομπών στο Vouli.TV με τον τίτλο «Think Tank», στόχο έχει την προβολή ιδεών και τη διατύπωση προτάσεων πολιτικής, σε μία προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας του δημόσιου διαλόγου. Στον πρώτο κύκλο εκπομπών θα ασχοληθούμε με την Τουρκία και τους μύθους που έχουν καλλιεργηθεί για τις δυνατότητες, αδυναμίες και επιδιώξεις της στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Φιλοξενούμενος ο Ζήνωνας Τζιάρρας, κάτοχος διδακτορικού από το πανεπιστήμιο Warwick στις πολιτικές και διεθνείς σχέσεις και συγγραφέας του «8+2 Mύθοι για την Τουρκική Εξωτερική Πολιτική».

Στο τέταρτο επεισόδιο θα ασχοληθούμε με τον 5ο μύθο «Η Τουρκία είναι γίγαντας με γυάλινα-Ξύλινα-Πήλινα πόδια». 

1. Οι προφητείες και ευσεβοποθισμοί του Ελληνισμού για διαμελισμό της Τουρκίας βασίζονται εν πολλοίς στο γεγονός ότι η σύγχρονη Τουρκία αποτελείται από μειονότητες. Ποιες είναι αυτές και μπορούν να αναπτύξουν δυναμική που να οδηγήσει στον διαμελισμό της Τουρκίας;

2. Από την ίδρυση του τουρκικού κράτους το 1923, ο Κεμάλ Ατατούρκ επέβαλε τον τουρκισμό, επικαλύπτοντας τις μειονότητες με απαγόρευση της γλώσσας, των εθίμων κλπ. Μέχρι την δεκαετία του 70 όπου εμφανίζονται τα κουρδικά κινήματα, κυρίως το ΡΚΚ, όπου εισάγεται ο ένοπλος αγώνας για την ανεξαρτησία του Κουρδιστάν.
Σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα η ένοπλη σύγκρουση Τουρκίας – ΡΚΚ;

3. Το φιλοκουρδικό κόμμα, το HDP, έχει μεταφέρει τον αγώνα των Κούρδων στην πολιτική σκηνή. Μπορεί αυτή η κίνηση να οδηγήσει σε φυγόκεντρες τάσεις, λαμβάνοντας υπόψιν και την πρόβλεψη ότι μέχρι το 2030 ο Κουρδικός πληθυσμός θα αποτελεί το 36% του συνολικού πληθυσμού;
Μπορεί το HDP να οδηγήσει σε διαμελισμό της Τουρκίας;

4. Οι διεθνείς δρώντες ΗΠΑ και Ρωσική Ομοσπονδία, επιθυμούν ή όχι τον διαμελισμό της Τουρκίας;

5. Τελικά η Τουρκία είναι γίγαντας με Πήλινα πόδια;

Παρασκευή 03/02 στις 4μμ, ζωντανά από την τηλεόραση του Vouli.TV, την συνδρομητική τηλεόραση του Cosmos wireless και τα κανάλια μας στο Facebook και Youtube. 

#exAformis

#exaformis – Κυπριακό 2025: Νέα Δεδομένα, Παλιά Διλήμματα | Κυριακή 16/11 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exaformis με τον Χάρη Θεραπή, καλεσμένοι είναι ο Πέτρος Ζαρούνας, διεθνολόγος, και ο Νίκος Στελγιάς, δημοσιογράφος και γεωπολιτικός αναλυτής. Μια αποκαλυπτική συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα γύρω από το Κυπριακό, και τις νέες γεωπολιτικές εξελίξεις.

🔹 Η αρχιτεκτονική άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει

🔹 Η εκλογή Ερχιουρμάν και τα νέα δεδομένα για την περιοχή

🔹 Η διαχρονική στάση της Τουρκίας και οι επιπτώσεις στο Κυπριακό

📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV την Κυριακή 16/11 στις 7 μ.μ

 

Continue Reading

#exAformis

#exaformis – ΤΔΒΚ: Μια Ανακήρυξη χωρίς Αναγνώριση | Σάββατο 15/11 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exaformis με τον Χάρη Θεραπή, καλεσμένος είναι ο Δρ. Γιάννος Χαραλαμπίδης, διεθνολόγος με διδακτορικό στις Διεθνείς Σχέσεις.,

Μια αποκαλυπτική συζήτηση για το Κυπριακό, με αφορμή την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, τους κινδύνους από τη δημιουργία δύο συνιστωσών κρατών, και το πώς ο κλασικός ρεαλισμός διαμορφώνει τις εξελίξεις στο νησί τα τελευταία 50+1 χρόνια.

🔹 «Ο κίνδυνος για δύο συνιδρυτικά κράτη
🔹 «Η Ομοσπονδία είναι αποδοχή της εισβολής του 1974»
🔹 «Η στρατηγική μετατόπιση της Κύπρου προς τις ΗΠΑ και η ανάγκη ένταξης στο ΝΑΤΟ»

📺 Δείτε την εκπομπή αποκλειστικά στο Vouli.TV την Σάββατο 15/11/2025 στις 19:00.

Continue Reading

LIVE

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ – Επεισόδιο 5 | 15/11 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η Μαρία Λουή, μητέρα του Κυριάκου, θύματος από τους αερόσακους TAKATA, και ο Αλέξανδρος Λούνγκου, το πρώτο επιζών θύμα, μοιράζονται μαζί μας τις τραγικές στιγμές που βίωσαν, τα εγκληματικά λάθη και τις αμέλειες από το κράτος, καθώς και την προσπάθεια φίμωσης και συγκάλυψης. Μία συζήτηση γύρω από τον αγώνα τους για δικαίωση, όπου αποκαλύπτουν πτυχές της υπόθεσης που μέχρι σήμερα παραμένουν άγνωστες στο κοινό.

🎙️ Παρουσιάζει ο Μίκης Κασάπης
🗓️ Σάββατο 15/11, στις 5 μ.μ.

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-25 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia