ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Τι άφησε πίσω της η κακοκαιρία – Δρόμοι ποτάμια (βίντεο)
Προβλήματα δημιουργήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν την Κυριακή με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να κληθεί να προσφέρει βοήθεια.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, η υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 16 επεισόδια παγκύπρια. Στη Λεμεσό, λήφθηκαν οκτώ κλήσεις, οι οποίες αφορούσαν πτώσεις δέντρων (1) , αντλήσεις νερού από υπόγειο (2), αντλήσεις νερού από υποστατικά (2), δυο ρυμούλκησης οχημάτων (2) άνοιγμα οχετου ομβρίων υδάτων από πλημμυρισμένο δρόμο (1).
Στην επαρχία Αμμοχώστου σημειώθηκαν άλλα οκτώ περιστατικά: Άντληση νερού από υπόγειο σπιτιού (4), ανοίγματα οχετών ομβρίων υδάτων από πλημμυρισμένους δρόμους (3) και ρυμούλκηση οχήματος (1). Εργάστηκαν 4 συνεργεία αντιμετώπισης πλημμυρών.
Ο Πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως «οι υπηρεσίες του Δήμου Παραλιμνίου – Δερύνειας και του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Αμμοχώστου ανταποκρίθηκαν χθες βράδυ σε περιοχές που υπήρχε πρόβλημα στον Πρωταρά και αφορούσαν πλημμυρισμένους δρόμους».
Σε σχέση με τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία από χθες επηρέασαν κατά διαστήματα περιοχές της Κύπρου, δεν καταγράφηκε κάποιο περιστατικό στην πόλη και επαρχία Λάρνακας.
Πηγή: Kathimerini
Βουλευτικές Εκλογές 2026
Ekloges2026 – Η αμυντική θωράκιση της Κύπρου | Παρασκευή 30/01 στις 6μμ
Με παρουσιαστή τον Χάρη Θεραπή, η εκπομπή φιλοξένησε μια ουσιαστική και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με θέμα «Η αμυντική θωράκιση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
🎙️ Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν:
Γιώργος Κάρουλλας, Βουλευτής Αμμοχώστου ΔΗΣΥ και Υπ. Βουλευτής Αμμοχώστου
Πέτρος Ζαρούνας, Διεθνολόγος και Υπ. Βουλευτής Λάρνακας ΑΛΜΑ
Χαράλαμπος Πετρίδης, Πρώην Υπουργός Άμυνας και Υπ. Βουλευτής Λευκωσίας ΔΗΣΥ
Στέλιος Ξιουρής, Δημοσιογράφος
🛡️ Άμυνα & Ασφάλεια Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη σημερινή κατάσταση της κυπριακής άμυνας, στην αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον.
⚙️ Εξοπλιστικά προγράμματα & στρατηγικός σχεδιασμός Οι καλεσμένοι ανέλυσαν τα δεδομένα γύρω από τους εξοπλισμούς, τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού των αμυντικών μέσων και τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας με εταίρους και συμμάχους.
🌍 Γεωπολιτικές εξελίξεις & προοπτικές Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις περιφερειακές εξελίξεις, στον ρόλο της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και στο πώς η ενίσχυση της άμυνας συνδέεται άμεσα με τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη διπλωματική ισχύ της χώρας.
📌 Μια εκπομπή με τεκμηριωμένες απόψεις, διαφορετικές προσεγγίσεις και καθαρό πολιτικό λόγο, γύρω από ένα ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας.
ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΠΛΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ – Πέμπτη 29/01 στις 9μμ
Ο Πέτρος Φανάρης υποδέχεται στο στούντιο καλεσμένους με ουσιαστικό ρόλο στον δημόσιο διάλογο:
• Παναγιώτης Σαββίδης – Οικονομικός Αναλυτής
• Φάνος Καραντώνης – Πρόεδρος Συνδέσμου Εταιρειών ΑΠΕ
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται το έργο GSI και οι κρίσιμες οικονομικές, ενεργειακές και στρατηγικές του προεκτάσεις.
🔎 Θέμα εκπομπής:
Το έργο GSI – Σωτήριο ή καταστροφικό;
Μια ουσιαστική ανάλυση γύρω από το πραγματικό κόστος και όφελος του έργου, τις επιπτώσεις για την κυπριακή οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη βιωσιμότητα και τη μακροπρόθεσμη σημασία του.
📡 Απλή Πραγματικότητα
Ανάλυση χωρίς φίλτρα. Ερωτήματα χωρίς εύκολες απαντήσεις.
EKLOGES2026
Ekloges2026 – Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΕΟΑ | Πέμπτη 29/01 στις 7μμ
Στην πολιτική εκπομπή Ekloges2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, καλεσμένος ήταν ο Θεόδωρος Τσάτσος, Κοινοτάρχης Μαθιάτη για τέταρτη συνεχόμενη θητεία, πρόεδρος του Α’ Συμπλέγματος Κοινοτήτων Λευκωσίας, ταμίας της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου και εκπρόσωπος σε συμβούλια του ΕΟΑ, ο οποίος διεκδικεί έδρα στη Βουλή με τον Δημοκρατικό Συναγερμό στη Λευκωσία.
🏛️ Τοπική Αυτοδιοίκηση & ΕΟΑ
Ο καλεσμένος εξήγησε τον ρόλο και τη λειτουργία του ΕΟΑ, αναφέρθηκε στα προβλήματα της μεταβατικής περιόδου και τόνισε πως μέσα στους επόμενους μήνες τα ζητήματα θα επιλυθούν, ώστε το σύστημα να λειτουργεί ομαλά.
🔥 Κοινωνικές προκλήσεις
Η συζήτηση επεκτάθηκε στο μεταναστευτικό, την υπογεννητικότητα, τη δημογραφική αλλαγή και τη φυγή των νέων από την επαρχία. . Ο καλεσμένος προειδοποίησε ότι, αν δεν υπάρξει άμεση και ουσιαστική δράση, «κινδυνεύουμε να γίνουμε μειονότητα στον τόπο μας», υπογραμμίζοντας την ανάγκη για στοχευμένες πολιτικές στήριξης των τοπικών κοινωνιών.
🌱 Όραμα και πολιτική ταυτότητα
Ο Θεόδωρος Τσάτσος μίλησε για το τι θα πράξει από την πρώτη ημέρα εκλογής του, τα σχέδια που έχει θέσει και το όραμά του για τη Λευκωσία και την Κύπρο γενικότερα. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκε τόσο το πρόσωπο όσο και ο πολιτικός και ιδεολογικός του χαρακτήρας, ο οποίος, όπως ο ίδιος ανέφερε, συνοψίζεται σε δύο φράσεις: «να είσαι πρώτα άνθρωπος» και «όλοι μαζί μπορούμε».
📺 Ekloges2026 — πολιτικός διάλογος με καθαρές θέσεις και ουσία.
-
Think Tank1 month agoΣομαλιλάνδη: το νέο μέτωπο Ισραήλ–Τουρκίας
-
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ4 weeks agoΤο ερώτημα για την Holguín για την UNFICYP και η υπόθεση της Μάμμαρι: γιατί δέχθηκαν επίθεση δύο Ελληνοκύπριοι αγρότες;
-
Off the Record1 week agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record1 week agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
Off the Record5 days agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Το ΑΛΜΑ στο δρόμο προς τις εκλογές | Παρασκευή 19/12 στις 7μμ
-
#exAformis1 month ago#ExAformis – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης | Τετάρτη 17/12 στις 7μμ
-
Άρθρα Χάρη Θεραπή3 weeks agoΠώς στήνεται ένα πολιτικό «viral σκάνδαλο»
-
Off the Record1 month agoΕκλογές 2026: Το ποτάμι δεν γυρίζει ΠΙΣΩ…
-
Off the Record5 days agoΕπέκταση της υπηρεσίας των εφέδρων στρατιωτών στην Εθνική Φρουρά μέχρι την ηλικία των 65 ετών

