Τη νέα ηγεσία του κόμματος εξέλεξε το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, μετά από τις εκλογές που διεξήχθησαν το πρωί της Κυριακής στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών. 

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου με 164 ψήφους και ποσοστό 66.7%. Αναπληρωτής Πρόεδρος εξελέγη ο Άλκης Παπής,  Αντιπρόεδρος Α Κυριάκος Τσιμίλλης και Αντιπρόεδρος Β Μαρία Κολά.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκαν αλλαγές της τελευταίας στιγμής, αφού σε μία συνενωτική προσπάθεια, υπήρξαν αποσύρσεις υποψηφιοτήτων, με πλέον σημαντική αυτή του υποψήφιου για την προεδρία  Κυριάκου Τσιμίλλη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ψήφο τους έδωσαν 253 μέλη του Κινήματος Οικολόγων.

4133930408306312 image

Σε δηλώσεις του με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε χαρακτηριστικά, «ευχαριστώ πάρα πολύ όλα τα μέλη για την ψήφο εμπιστοσύνης που μου έχουν δώσει και την ψήφο τους στο συνέδριο. Έχω αναλάβει δεσμεύσεις που θα υλοποιήσουμε όλοι μαζί με τις αλλαγές που έχουμε προγραμματίσει. Να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι έχουν εκλεγεί και όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να προχωρήσουμε μπροστά. Έχουμε στο κίνημα και γνώση και θέληση και διασυνδέσεις και μπορούμε να ακολουθήσουμε ευρωπαϊκές πολιτικές».

Όπως πρόσθεσε, «πρέπει να εκσυγχρονιστούμε και να έχουμε δυο συμπροέδρους, ένα άνδρα και μια γυναίκα. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα πράσινα κόμματα της Ευρώπης και διαχωρίζουν μεταξύ τους τις ευθύνες. Τα θέματα περιβάλλοντος είναι στη δεύτερη γραμμή της ΕΕ. Θα έχουμε σοβαρότατες αλλαγές και στην Κύπρο που αν δεν τις κάνουμε σωστά θα το πληρώσουμε ακριβά».  

Υπενθυμίζεται ότι της διεκδίκησης της θέσης του Προέδρου παραιτήθηκε ο Κυριάκος Τσιμίλλης και έτσι ανθυποψήφιοι ήταν ο νυν Πρόεδρος του κινήματος, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και ο Σωτήρης Χρίστου.

Τη θέση του Προέδρου επαναδιεκδίκησε ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου και διεκδίκησαν επίσης οι Κυριάκος Τσιμίλλης και Σωτήρης Χρίστου.

Τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου επαναδιεκδίκησε η Έφη Ξάνθου και διεκδίκησαν ο Άλκης Παπής, νυν εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος και ο Σωτήρης Χρίστου.

Για τη θέση του Αντιπροέδρου Α’ του Κινήματος οι υποψήφιοι είναι: οι Σταύρος Αλαμπρίτης, Φρύνη Ονουφρίου, Κυριάκος Τσιμίλλης, Σωτήρης Χρίστου, Μάριος Χρυσοστόμου.

Την υποψηφιότητα τους για τη θέση του Αντιπροέδρου Β’ έχουν υποβάλει οι: Μαρία Κολά, Αντώνης Κουπαρής, Παναγιώτης Μανώλη, Λούκας Στυλιανού, Σωτήρης Χρίστου, Μάριος Χρυσοστόμου.  

ΠΗΓΗ : reporter.com.cy