του Χάρη Θεραπή

Σε μόλις 48 ώρες το δίδυμο της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, Αννίτα και Δίπλαρος, διέψευσαν και τις τελευταίες ελπίδες των συναγερμικών ψηφοφόρων για ανάκαμψη του κατήφορου και των διαρροών προς το ΕΛΑΜ. Χρειάστηκε μία κοπή βασιλόπιττας στην Πάφο με τους περιχαρείς Κωστάκη και Φαίδωνα να ποζάρουν με τον Δίπλαρο στην μέση για να δημιουργηθεί τσουνάμι αντιδράσεων κυρίως στα ΜΚΔ. Μπορεί ο Τσέλεπος να αποχώρησε πριν πυροβολώντας για τους “ανήθικους συμβιβασμούς με αποστάτες” αλλά ο συναγερμικός κόσμος ανέμενε πολύ περισσότερα και έχει διαψευσθεί για μια ακόμη φορά.

Οι παρεμβάσεις του Δίπλαρου στην ελεύθερη Αμμόχωστο άφησαν πίσω τους διχασμό και πάθη ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους, ειδικά στο Παραλίμνι. Οι επεισοδιακές του επισκέψεις και η προσπάθεια επιβολής τετελεσμένων και “κομματικής πειθαρχίας” οδήγησαν σε ακραίες αντιδράσεις. Η ανακολουθία της ίδιας της ηγεσίας όσο αφορά την διαδικασία επιλογής (δημοσκοπήσεις, άνωθεν επιλογές, κάλπη μη κάλπη) οδήγησε φυσιολογικά στην αντίδραση και στην αμφισβήτηση. Η τελική επιλογή (ή ίσως αρχική;) Νικολέττου αφήνει ανοικτούς λογαριασμούς και πληγές με την ευθύνη να ανήκει αποκλειστικά στο δίδυμο Αννίτα – Δίπλαρος.

Η ανακολουθία της ίδιας της ηγεσίας όσο αφορά την διαδικασία επιλογής (δημοσκοπήσεις, άνωθεν επιλογές, κάλπη μη κάλπη) οδήγησε φυσιολογικά στην αντίδραση και στην αμφισβήτηση.

Σειρά πήρε η ανεξήγητη εμμονή και οι έντονες πιέσεις της Αννίτας προς τον εκ των Αντιπροέδρων του Κόμματος, Βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργο Κάρουλλα για να κατέλθει ανθυποψήφιος του Βύρα για την δημαρχία της Λάρνακας! Ανεξήγητη από κάθε άποψη με ίσως μοναδική εξήγηση, που δίνεται στα πολιτικά πηγαδάκια, ότι θέλει απλά να τον “κάψει” και ίσως να τον βγάλει από το κάδρο των διεκδικητών της προεδρίας του κόμματος. Ο πιο πετυχημένος βουλευτής ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο, ίσως και σε ολόκληρη την Κύπρο, να αφήσει το βουλευτικό αξίωμα για να γίνει δήμαρχος??! Μία ενέργεια που θα πυροδοτούσε έντονες αντιδράσεις των ψηφοφόρων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι συχνά πυκνά κατηγορούν τους βουλευτές του κόμματος ότι δεν ενδιαφέρονται – η πλειοψηφία τους – για την ελεύθερη Αμμόχωστο και ότι σχεδόν όλοι μένουν εκτός επαρχίας. Εξ όσων γνωρίζουμε, η διαφωνία του Κάρουλλα με την Αννίτα έφτασε στα άκρα και υποχρεώθηκε με γραπτή του δήλωση να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για την δημαρχία Λάρνακας, βγάζοντας αντίδραση και διαφυλάσσοντας το πολιτικό του μέλλον και ηθική υποχρέωση έναντι όλων όσων τον υπερψήφισαν ως βουλευτή Αμμοχώστου. Ξανά εκτεθειμένο το δίδυμο Αννίτα – Δίπλαρος.

Ο πιο πετυχημένος βουλευτής ΔΗΣΥ στην Αμμόχωστο, ίσως και σε ολόκληρη την Κύπρο, να αφήσει το βουλευτικό αξίωμα για να γίνει δήμαρχος??!

Η διαδικασία του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος για την επιλογή του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών, έφερε στο προσκήνιο με εμφαντικό τρόπο την υποβόσκουσας κρίση που ταλανίζει τον ΔΗΣΥ. Ο εκ των αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ Μάριος Πελεκάνος, ανακοίνωσε την απόφαση του να παραιτηθεί από το κομματικό του αξίωμα αφού δεν προκρίθηκε για το ευρωψηφοδέλτιο. Ένα γεγονός που ερμηνεύθηκε ως επίρριψη ευθυνών προς το πρόσωπο του για αποτυχημένες επιλογές του κόμματος όσο αφορά τις υποψηφιότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αντίδραση του Πελεκάνου – σπάνια για τα πολιτικά δεδομένα της νήσου – περιποιεί τιμή για τον ίδιο αλλά ταυτόχρονα αφήνει τεράστια ερωτηματικά για το που οδηγεί το κόμμα η ηγεσία του. Για να ακριβολογούμε, η κουτσουρεμένη ηγεσία των Δημητρίου – Δίπλαρου – Ορφανίδου, αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανέτοιμη και ανώριμη να χειριστεί τα μεγάλα ζητήματα της παράταξης. Είναι το τέλος των ψευδαισθήσεων για το νέο ξεκίνημα του ΔΗΣΥ που τόσο πολύ διαφημίστηκε.

Η αντίδραση του Πελεκάνου – σπάνια για τα πολιτικά δεδομένα της νήσου – περιποιεί τιμή για τον ίδιο αλλά ταυτόχρονα αφήνει τεράστια ερωτηματικά για το που οδηγεί το κόμμα η ηγεσία του.

*Ο Χάρης Θεραπής είναι ιδρυτής του Vouli.TV

Χάρης Θεραπής