Στη σύλληψη ενός άντρα ηλικίας 28 ετών, προχώρησε η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών στην Πάφο, στις 13/02/2024.

Ο ύποπτος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα σύλληψης χθες το απόγευμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο πρόληψης και πάταξης του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος και μετά από συντονισμένη επιχείρηση της ΥΚΑΝ, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Συνολικά εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 12 περίπου κιλών, καθώς επίσης και ενός κιλού κοκαΐνης.

Πέραν των ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό ύψους 75 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα στις 13 Φεβρουαρίου, έγινε προσπάθεια για ανακοπή αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα και διακινείτο σε περιοχή του χωριού Έμπας.

Ο οδηγός του οχήματος παρέλειψε να σταματήσει και αφού ανέπτυξε ταχύτητα προσέκρουσε σε τέσσερα υπηρεσιακά οχήματα και κατάφερε να διαφύγει.

Για την ανακοπή του οχήματος ρίχθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί από τα μέλη της ΥΚΑΝ.

Οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημά τους σε περιοχή της Έμπας και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς να γίνει κατορθωτή η σύλληψή τους.

Ο οδηγός του οχήματος κατά τη διαφυγή του, θεάθηκε να ρίχνει σε ταράτσα εγκαταλελειμμένης οικίας μια τσάντα, η οποία αφού παραλήφθηκε διαπιστώθηκε, ότι περιείχε ποσότητα κάνναβης, βάρους ενός κιλού και 114 γραμμαρίων περίπου.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες και όχημα που συνδέονται τα εν λόγω πρόσωπα, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 10 κιλών και 884 γραμμαρίων περίπου, ποσότητα κοκαΐνης βάρους ενός κίλου και 19 γραμμαρίων περίπου, καθώς επίσης και χρηματικό ποσό ύψους 75,000 ευρώ περίπου.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.