ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
World Central Kitchen – Ξαναρχίζει διανομή γευμάτων στη Λωρίδα της Γάζας
Η οργάνωση αρωγής World Central Kitchen (WCK) ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως θα ξαναρχίσει τη δράση της στη Λωρίδα της Γάζας, τέσσερις εβδομάδες μετά τον θάνατο επτά μελών του προσωπικού της σε αεροπορικό βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού.
Όπως σημείωσε έχει έτοιμα 276 φορτηγά με σχεδόν 8 εκατομμύρια γεύματα για να εισέλθουν μέσω Ράφας (νότια) και άλλα φορτηγά στην Ιορδανία, ενώ μελετά σχέδια για την επανέναρξη των παραδόσεων μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο.
Η ΜΚΟ εξήγησε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε πως ήταν «αναγκασμένη να πάρει μια απόφαση»: είτε να σταματήσει να διανέμει γεύματα «εν μέσω μιας από τις χειρότερες κρίσεις πείνας που έχουν καταγραφεί ποτέ», ή να συνεχίσει «να μοιράζει τρόφιμα εν γνώσει του ότι (…) οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής εκφοβίζονται και σκοτώνονται».
Επτά εργαζόμενοι της WCK σκοτώθηκαν σε αεροπορικό βομβαρδισμό της 1ης Απριλίου, που έπληξε τα τρία οχήματα στα οποία επέβαιναν. Είχαν αναχωρήσει από αποθήκη της οργάνωσης στη Ντέιρ αλ Μπάλα, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι ο βομβαρδισμός των οχημάτων τους, που έφεραν διακριτικά της οργάνωσης, ήταν «σοβαρό λάθος».
Η WCK τόνισε πως θα συνεχίσει να απαιτεί να δοθούν εξηγήσεις και να αλλάξουν οι κανόνες ώστε να προστατεύονται οι εργαζόμενοι σε οργανώσεις αρωγής. «Η απαίτησή μας να διενεργηθεί αμερόληπτη και διεθνής έρευνα παραμένει», τονίζεται στην ανακοίνωσή της, που υπογράφεται από τη διευθύνουσα σύμβουλό της Έριν Γκορ.
Η αμερικανική οργάνωση διαβεβαίωσε πως θα σπεύσει να διανείμει όσα περισσότερα γεύματα στη Λωρίδα της Γάζας είναι δυνατόν, από χερσαίες οδούς, διά θαλάσσης κι από αέρος.
Πηγή: Kathimerini
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
Η πολιτική αντιπαράθεση ανεβαίνει επίπεδο μέσα από το νέο δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel. Με γρήγορο ρυθμό, ξεκάθαρους κανόνες και ουσιαστικές τοποθετήσεις, δύο υποψήφιοι τίθενται αντιμέτωποι σε ένα debate χωρίς περιθώρια υπεκφυγών.
Στο νέο επεισόδιο, στο στούντιο βρίσκονται:
▪️ Απόστολος Ψαράς, υποψήφιος με το ΑΚΕΛ (Λεμεσός)
▪️ Ανδρέας Νικητήρας, υποψήφιος βουλευτής Κερύνειας με το ΔΗΚΟ
Οι δύο υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που καίνε — χωρίς περιστροφές και χωρίς “ασφαλείς” απαντήσεις:
🔴 Κυπριακό
👉 «Ποιος από τους δύο σας λέει την αλήθεια στον λαό για τη λύση — και ποιος συνειδητά τον παραπλανεί;»
💸 Οικονομία / Ακρίβεια
👉 «Αν αύριο κυβερνούσατε, ποιο μέτρο θα παίρνατε άμεσα — και γιατί δεν το έχετε επιβάλει ήδη ή στηρίξει μέχρι σήμερα;»
🏠 Στεγαστικό / Νέοι
👉 «Ποιος ευθύνεται πραγματικά που μια ολόκληρη γενιά δεν μπορεί να ζήσει αυτόνομα — και τι ΔΕΝ κάνατε όταν μπορούσατε;»
⚡ Ενέργεια
👉 «Ποιος φταίει που πληρώνουμε από τα ακριβότερα ρεύματα — και ποια δική σας απόφαση ή παράλειψη συνέβαλε σε αυτό;»
🧨 Αξιοπιστία
👉 «Γιατί να σας εμπιστευτεί ξανά ο πολίτης — όταν έχετε ήδη δοκιμαστεί και αποτύχει;»
Με αυστηρό χρόνο, ευθείες ερωτήσεις και πραγματική σύγκρουση, το The Duel δεν αφήνει χώρο για υπεκφυγές — μόνο για καθαρές θέσεις.
📺 Δείτε το επεισόδιο στο Vouli.TV και παρακολουθήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πραγματικά είναι: άμεση, σκληρή και χωρίς φίλτρα.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Συνεργασία Οικολόγων – Κόμματος για τα Ζώα: Κοινό μέτωπο για περιβάλλον και δικαιώματα των ζώων
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ
Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record2 days agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
Off the Record2 weeks agoΝικητής των Δημοσκοπήσεων ο Χριστοδουλίδης
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας | Παρασκευή 20/03 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEkloges2026 – Κυπριακό: Διζωνική, δύο κράτη ή κάτι άλλο;, Δευτέρα 09/03 στις 7μμ
-
Βουλευτικές Εκλογές 20261 month agoΧαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
EKLOGES20262 weeks agoΕΚΛΟΓΕΣ 2026 ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 24/03 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΗ ΕΔΕΚ εγκαταλείπει την αντιδιζωνική θέση και γίνεται υποχείριο του ΑΚΕΛ
-
MILITAIRE1 month agoΑπό τον Περσικό Κόλπο ως την Ανατολική Μεσόγειο: Η «επιβλητική αρμάδα» του Τραμπ
-
EKLOGES20264 days agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ


