ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
15/7/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Παρακολουθούμε με ανησυχία και προβληματισμό τα τεκταινόμενα στις δημόσιες συγκοινωνίες Λευκωσίας και Λάρνακας, τις δύο αναθέσεις που έγιναν από το κράτος στην κοινοπραξία ισπανικών συμφερόντων. Ανησυχία και προβληματισμός για τις προδιαγραφόμενες προθέσεις της ξενόφερτης κοινοπραξίας που από τις πρώτες μέρες έναρξης των συμβάσεων καταστρατηγεί συλλογικές συμβάσεις, αναιρεί συμφωνηθέντα, αδιαφορεί για τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς το κράτος.
Τους τελευταίους μήνες προειδοποιούσαμε κράτος και συντεχνίες, ότι η πολυδιαφημιζόμενη κοινοπραξία ισπανικών συμφερόντων δεν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα και τις συλλογικές συμβάσεις. Είχαμε υποδείξει τις πρακτικές της στην Μάλτα όπου οι εργασιακές συνθήκες έδιωξαν τους επαγγελματίες οδηγούς από το επάγγελμα και τους αντικατέστησαν με χαμηλόμισθα άτομα με προέλευση από τρίτες χώρες. Τονίζαμε συνεχώς ότι η κοινοπραξία δεν προσφέρει επαρκή εκπαίδευση και δεν δίνει την πρέπουσα σημασία και αξία στον ανθρώπινο παράγοντα. Ομολογούμε ότι εκπλαγήκαμε και οι ίδιοι από την απαξιωτική συμπεριφορά τους προς τις συντεχνίες και τους οδηγούς-μέλη τους και την ετσιθελική προσέγγιση τους στα εργασιακά ζητήματα «Εγώ διατάζω και εσείς εκτελείτε!»
Η σημερινή απεργία των εργαζομένων-μέλη της ΠΕΟ με την σχεδόν καθολική στήριξη των μελών της ΣΕΚ, ήταν το αναμενόμενο αποτέλεσμα των συνεχόμενων μονομερών ενεργειών εκ μέρους της κοινοπραξίας, εκ των οποίων μάλιστα κάποιες ξεπέρασαν και τις κόκκινες γραμμές. Εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για τον τρόπο χειρισμού και την υπερφόρτωση του προγράμματος των οδηγών τα οποία ξεπερνούν κατά πολύ αυτά των συλλογικών συμβάσεων. Δεν χωράνε πειραματισμοί, εκπτώσεις ή νεοφιλελεύθερες πρακτικές στο χώρο των δημοσίων συγκοινωνιών, όπου διακινούνται εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.
Καλούμε τον υπουργό μεταφορών κον Γιάννη Καρούσο και την υπουργό εργασίας κα Ζέτα Αιμιλιανίδου όπως επιληφθούν άμεσα του θέματος. Οι δημόσιες συγκοινωνίες τις οποίες υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα για χρόνια πρέπει να παραμείνουν στο υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και ασφάλειας που προσφέρουμε οι Κυπριακές εταιρείες λεωφορείων.
Γραφείο Τύπου
Συντονιστική εταιρειών λεωφορείων Κύπρου

ΕΚΠΟΜΠΕΣ
Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά | Ahmet Sözen | Δευτέρα 02/03 στις 6μμ
Στο νέο επεισόδιο «Πολιτική, με επιχειρήματα και γνώση» φιλοξενούμε τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Eastern Mediterranean University, Ahmet Sözen, σε μια ουσιαστική συζήτηση για τις εξελίξεις στα κατεχόμενα και τις προοπτικές του Κυπριακού. Με ακαδημαϊκή νηφαλιότητα και πολιτική ανάλυση, ο κ. Sözen τοποθετείται για τις τάσεις στο τουρκοκυπριακό πολιτικό σκηνικό και το τι σημαίνουν για το μέλλον.
Μαζί συζητάμε:
• Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού στα κατεχόμενα Οι διαρκείς μετατοπίσεις της τουρκοκυπριακής ψήφου και τι αποκαλύπτουν για την κοινωνία.
• Η πολιτική σημασία των εκλογών και το μήνυμα της κάλπης Η εκλογή Τουφάν Ερχιουρμάν και τα σήματα που στέλνονται προς Λευκωσία και Άγκυρα.
• Το Κυπριακό μέσα στο γεωπολιτικό παζλ Πώς η τοπική πολιτική συνδέεται με ευρύτερες περιφερειακές και διεθνείς ισορροπίες.
• Αδιέξοδο ή επανεκκίνηση; Η εκτίμηση για τις προοπτικές λύσης και το ενδεχόμενο συνέχισης της στασιμότητας.
• Γέφυρες πέρα από την πολιτική Υπάρχει ουσιαστική ακαδημαϊκή συνεργασία μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων;
Ένα επεισόδιο που επιχειρεί να απομακρυνθεί από τα στερεότυπα και να αναλύσει τις εξελίξεις με ψυχραιμία, γνώση και θεσμική ευθύνη.
📺 Παρουσιάζει η Ανδρούλλα Καμιναρά Πολιτική, με επιχειρήματα και γνώση.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Έκθεση-καταπέλτης για την ΑΗΚ και το ενεργειακό κόστος
Βουλευτικές Εκλογές 2026
Χαραλαμπίδου και ΑΛΜΑ Διερευνούν Μοντέλο Εκλογικής Συνεργασίας
-
Off the Record1 month agoΗ ττενέκκα και το ΕΛΑΜ…
-
EKLOGES20265 days agoEkloges2026 – Αποτελέσματα Διαδικτυακής Δημοσκόπησης Vouli.TV | Παρασκευή 27/02 στις 7μμ
-
Off the Record1 month agoΣΥΚΑΣ: Πολιορκία κομμάτων για να είναι υποψήφιος – Λευκωσιάτικη δημοσκόπηση
-
Off the Record1 month agoΑνθρωποφαγία από το ΔΗΣΥ καταγγέλλει ο Τορναρίτης
-
ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 weeks agoΣυντάξεις για ψηφοθηρία: Κρατικό έγκλημα με χρονόμετρο
-
Behind Politics2 weeks agoBehind Politics | Επεισόδιο 2: Γιώργος Μαυρουδής, Σάββατο 21/02 στις 7μμ
-
Off the Record4 weeks agoΑργίες à la carte: κόλλησε ο Κουλάς του ΔηΣυ όταν ρωτήθηκε για τον δήμαρχο Αγίας Νάπας
-
Off the Record3 weeks agoΞεσηκωμός στον Μαζωτό για Μονάδα Αφαλάτωσης
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 weeks agoBloomberg: Διεθνής κυβερνοεπίθεση πλήττει δεκάδες χώρες – Στο κάδρο και η Κύπρος
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ4 weeks agoΜε ψήφους 5-3 απορρίφθηκε η αίτηση Βαρωσιώτου – Προσφυγή στο ΕΔΑΔ

