ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ | “Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΔΕΙΛΙΑ”
Νέες πληγές ανοίγει το βιβλίο των απομνημονευμάτων του πρώην Υπουργού Άμυνας Κώστα Παπακώστα, στο οποίο καταγράφονται η μεγάλη πικρία και οργή του για τη στάση που τήρησε απέναντι του η κυπριακή δικαιοσύνη, αλλά και ο τέως πρόεδρος της δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας.
Το βιβλίο, το οποίο τιτλοφορείται “Ανεμοδαρμένη Πορεία”, παρουσιάστηκε το απόγευμα και καταπιάνεται με τη ζωή και τη δράση του Κώστα Παπακώστα από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, την προδοσία του 1974, την αντίσταση και έπειτα”.
Σε δηλώσεις του Ο Γιαννάκης Ομήρρου αναφέρει ότι “Δεν αποκρύβει τη δικαιολογημένη του Πικρία μιας άδικης μεταχείρισης για τα τραγικά γεγονότα του Μαρί. Η παράθεση, με απόλυτη τεκμηρίωση των όσων προηγήθηκαν της έκρηξης στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης καταδεικνύουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας την ανυπαρξία οποιωνδήποτε ευθυνών του συγγραφέα”
Μέσα από το βιβλίο του ο Κώστας Παπακώστας, κατηγορεί τον Δημήτρη Χριστόφια για μετάθεση ευθυνών και επίδειξη δειλίας.
Στο βιβλίο αναφέρει χαρακτηρίστηκα “Το μέγα σφάλμα του Προέδρου της Δημοκρατίας (Δημήτρη Χριστόφια) ήταν η δειλία που επέδειξε. Αντί να παρουσιαστεί ενώπιον του λαού και των συγγενών των θυμάτων την ίδια ημέρα και να απολογηθεί ή ακόμα και να παραιτηθεί, κρύφτηκε στο Προεδρικό πέντε μερόνυκτα και όταν παρουσιάστηκε, όχι μόνο δεν απολογήθηκε, αλλά φρόντισε, με τη συμβολή, φαίνεται, του τότε Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη και των συν αυτώ, να μεταθέσει σε άλλους τις ευθύνες του”.
Στρέφει, την ίδια ώρα, τα πυρά του εναντίον του Συνταγματάρχη Γεωργιάδη, επιρρίπτοντας του την ευθύνη για την τραγωδία.
“Ο Συνταγματάρχης Γεωργιάδης παραπλάνησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την ηγεσία του ΓΕΕΦ και εμένα τον ίδιο προσωπικά. […] Η καταστροφική έκρηξη της 11ης Ιουλίου του 2011 στο Μαρί ήταν ένα τραγικό ατύχημα. Το προκάλεσε η ημιμάθεια και η αρρωστημένη φιλοδοξία ενός ανθρώπου, του συνταγματάρχη Γεωργιάδη”, αναφέρει στο βιβλίο του, και διατυπώνει την πεποίθηση ότι ο ίδιος έπεσε θύμα σκευωρίας.
“Υπήρξα θύμα της μεγαλύτερης σκευωρίας, κακοδικίας ή και δικαστικής πλάνης, από γένεσης Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι σήμερα. Πληρώνω τα λάθη άλλων, τις παραλήψεις και τις αρρωστημένες πολιτικές, επαγγελματικές και άλλες φιλοδοξίες, αδυναμίες και σκοπιμότητες[…]”
“Διάβασα ότι απαίτηση των συγγενών του Μαρί είναι να ανοίξει ξανά η υπόθεση. Αυτό είναι και δική μας απαίτηση και ελπίζω ο Γενικός Εισαγγελέας να το τολμήσει. Διότι είμαι βέβαιος ότι και ο πατέρας μου αυτό θα ήθελε”, τόνισε σε δηλώσεις ο Νικόλας Παπακώστας.
Στο βιβλίο του ο Κώστας Παπακώστας διατυπώνει τα συναισθήματά του για τον τέως Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια με μια λαϊκή ρήση “όταν έχεις τέτοιους φίλους τί τους θέλεις τους εχθρούς” ενώ, την ίδια ώρα, πλέκει το εγκώμιο στην κυπριακή αριστερά, την οποία υπηρέτησε, κάνοντας λόγο για υπέροχο κόσμο της αριστεράς.
πηγή MEGA ONE
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 11/05 στις 7μμ
Λίγες ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, ο οποίος συντόνισε μια πολιτική συζήτηση με έντονες τοποθετήσεις και διαφορετικές προσεγγίσεις από τους καλεσμένους.
Στο στούντιο βρέθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους: Θεόδωρος Τσάτσου (ΔΗΣΥ, Λευκωσία), Αλέξανδρος Γεωργίου (ΕΛΑΜ, Λευκωσία), Λάκης Κωνσταντίνου (ΕΔΕΚ, Λεμεσός) και Μαρία Κολά (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Λευκωσία), καταθέτοντας τις θέσεις τους για ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την κυπριακή κοινωνία.
Συζήτησαν για:
• Το στεγαστικό πρόβλημα και την ανάγκη για πιο προσιτή στέγη, ιδιαίτερα για τα νέα ζευγάρια και τις νεαρές οικογένειες που δυσκολεύονται να αποκτήσουν κατοικία.
• Την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί σε σχέση με την αγορά ακινήτων από ξένους επενδυτές και τις επιπτώσεις στην εγχώρια αγορά κατοικίας.
• Το μεταναστευτικό, τις ευθύνες των κομμάτων στη διαχείριση του ζητήματος και το κατά πόσο η παράνομη μετανάστευση αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και τη συνοχή του κράτους.
• Το δημογραφικό πρόβλημα και τα μέτρα που μπορούν να δοθούν ως κίνητρα προς τους νέους για δημιουργία οικογένειας και απόκτηση παιδιών.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις γύρω από κρίσιμα κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους πολίτες.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
EKLOGES2026
EKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Τρίτη 05/05 στις 7μμ
Το παρόν και το μέλλον της κυπριακής κοινωνίας μέσα από το πρίσμα της επικαιρότητας και των κοινωνικών προκλήσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκπομπής Ekloges 2026, με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιες βουλεύτριες:
• Δήμητρα Χατζηβασιλείου (Άμεση Δημοκρατία – Λεμεσός)
• Έλενα Λυμπούρη Κοζάκου (Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών – Λευκωσία)
• Νατάσα Ιωάννου (Volt – Κερύνεια)
• Ελένη Χρυσοστόμου (ΔΗΠΑ– Λευκωσία)
Συζητήσαμε για :
• Την ανάγκη στήριξης της οικογένειας και ειδικότερα το ζήτημα της άδειας μητρότητας
• Το επίπεδο εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς και την πολιτεία
• Τη συμμετοχή και την εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική ζωή
• Τις σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και τις πολιτικές που απαιτούνται για την αντιμετώπισή τους
Μια ουσιαστική συζήτηση με διαφορετικές προσεγγίσεις και τοποθετήσεις, που ανέδειξε τις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις της σύγχρονης κυπριακής πραγματικότητας.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE
THE DUEL «ΕΛΑΜ vs ΑΛΜΑ», Σάββατο 02/05 στις 5μμ
-
Off the Record1 month agoΛάσπη στον πολιτικό ανεμιστήρα – και όποιον πάρει ο άνεμος
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20262 weeks agoEKLOGES2026 – Αποτελέσματα Δημοσκοπήσεων | Τετάρτη 29/04 στις 7μμ
-
voulitv1 month agoEKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoΟικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι
-
THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE1 month agoTHE DUEL «ΑΚΕΛ VS ΔΗΚΟ», Πέμπτη 09/04 στις 5μμ
-
EKLOGES20264 weeks agoEKLOGES2026 – Λευκωσία 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 20/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ
-
EKLOGES20261 month agoEKLOGES2026 – Πάφος 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 03/04 στις 7μμ
-
EKLOGES20263 weeks agoEKLOGES2026 – Θέματα Επικαιρότητας | Δευτέρα 27/04 στις 7μμ

