Connect with us

voulitv

Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας και Φυσικών Πόρων | Vouli report 04/10/2022

Avatar photo

Published

on

Τα διαδικτυακά και τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του βίντεο ανήκουν στο Vouli.TV. Απαγορεύεται η αναμετάδοση ολοκλήρου ή μέρους του χωρίς την προηγούμενη γραπτή έγκριση της εταιρείας διαχείρισης των δικαιωμάτων.

Α. Διαδικαστικά Ζητήματα:
11.30 π.μ. 1. Εγγραφή θεμάτων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου κατ’ εφαρμογήν των
προνοιών του Κανονισμού 41Α.
2. Προγραμματισμός εργασιών για τις επόμενες συνεδρίες της επιτροπής.
Β. Συζήτηση θεμάτων εγγραφέντων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου
(Κανονισμός 41Α):
11.35 π.μ. 1. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ψαράδες στον ποταμό
Λιοπετρίου κατά τη διάρκεια των έργων.
(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση των κ. Χαράλαμπου Πάζαρου,
Κυριάκου Χατζηγιάννη, Νίκου Σύκα, Γιαννάκη Γαβριήλ, Ανδρέα
Πασιουρτίδη, Βαλεντίνου Φακοντή, Χρίστου Ορφανίδη και Χρίστου Σενέκη)
(5.10.2021)
(Αρ. Φακ. 23.04.038.716-2021)
Συνέχιση της συζήτησης.
12.30 μ.μ.
ΝΕΟ
ΘΕΜΑ
2. Ενημέρωση για τις εξελίξεις αναφορικά με την Κοινή Γεωργική
Πολιτική (ΚΓΠ) μετά το 2020.
(Αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από εισήγηση της Κοινοβουλευτικής
Επιτροπής Γεωργίας και Φυσικών Πόρων)
(5.10.2021)
(Αρ. Φακ. 23.04.038.751-2021)
Συνέχιση της συζήτησης.

voulitv

Παρέμβαση Αναστασιάδη πριν τις εκλογές: «Το δίλημμα είναι σταθερότητα ή αστάθεια»

Avatar photo

Published

on

Με γραπτή του δήλωση, λίγα μόλις 24ωρα πριν από τις Βουλευτικές Εκλογές, παρενέβη ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως «σε κάθε μεγάλη διαδρομή υπάρχουν στιγμές διαφωνιών, πικριών και απογοητεύσεων», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι μεγάλες παρατάξεις δεν κρίνονται από τις στιγμιαίες διαφωνίες τους».

Παράλληλα, σημειώνει ότι «το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: σταθερότητα με υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις ή αστάθεια που υπόσχονται ο λαϊκισμός ή η βιομηχανία της λάσπης και τα πρόσκαιρα δημιουργήματα του διαδικτύου».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία ενός τόπου όπου η ψήφος παύει να είναι μια απλή πολιτική επιλογή και μετατρέπεται σε πράξη ευθύνης απέναντι στην πατρίδα, στην ιστορία και στις επόμενες γενιές. Οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου αποτελούν μια τέτοια στιγμή. Και ιδιαίτερα για τους συναγωνιστές και φίλους του Δημοκρατικού Συναγερμού, το κάλεσμα αυτής της ημέρας ξεπερνά τις συνήθεις κομματικές γραμμές. Είναι ένα κάλεσμα συνείδησης.

Σε κάθε μεγάλη διαδρομή υπάρχουν στιγμές διαφωνιών, πικριών και απογοητεύσεων. Υπήρξαν επιλογές που ίσως χώρισαν δρόμους, αποφάσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις, περίοδοι που δοκίμασαν σχέσεις και αντοχές. Όμως οι μεγάλες παρατάξεις δεν κρίνονται από τις στιγμιαίες διαφωνίες τους. Κρίνονται από την ιστορία τους, τις αξίες τους και την προσφορά τους στην πατρίδα.

Ας αναλογιστούμε τη διαδρομή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Της παράταξης που ίδρυσε ο Γλαύκος Κληρίδης με διορατικότητα και θάρρος σε δύσκολες εποχές. Μιας παράταξης που δικαιώθηκε από τον ίδιο τον λαό, όταν της ανέθεσε τη διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 1993-2003 υπό την ηγεσία του Γλαύκου Κληρίδη και αργότερα από το 2013 έως το 2023 υπό την ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη.

Οι δύο αυτές δεκαετίες δεν ήταν απλώς περίοδοι διακυβέρνησης. Ήταν περίοδοι τολμηρών αποφάσεων και ιστορικών επιτευγμάτων. Το όραμα και η αποφασιστικότητα του Γλαύκου Κληρίδη οδήγησαν την Κύπρο στη μεγάλη εθνική επιτυχία της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαμορφώνοντας νέες προοπτικές ασφάλειας και ανάπτυξης για τον τόπο μας. Αργότερα, μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες, η κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη παρέλαβε μια χώρα στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης και την οδήγησε ξανά σε πορεία σταθερότητας, ανάπτυξης και διεθνούς αξιοπιστίας.

Όμως τίποτε από αυτά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς τη μεγάλη συμβολή του Δημοκρατικού Συναγερμού. Μιας παράταξης που διαχρονικά υπήρξε η πολιτική στέγη των αγωνιστών της ελευθερίας, των αγροτών, των εργατών, των νέων, των ανθρώπων της δημιουργίας, αλλά και των επιχειρηματιών. Γιατί ο Δημοκρατικός Συναγερμός πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει στον κοινωνικό φιλελευθερισμό· στην ανάπτυξη που δεν υπηρετεί λίγους αλλά δημιουργεί ευημερία για το σύνολο της κοινωνίας.

Η εκλογική αναμέτρηση της 24ης Μαΐου ίσως είναι από τις κρισιμότερες από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: σταθερότητα με υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις ή αστάθεια που υπόσχονται ο λαϊκισμός ή η βιομηχανία της λάσπης και τα πρόσκαιρα δημιουργήματα του διαδικτύου.

Στις 4 Ιουλίου γιορτάζουμε 50 χρόνια περήφανης παρουσίας, 50 χρόνια δημιουργικής προσφοράς χάρη σ’ όλους εσάς.

Γι’ αυτό και ως ένας των ηγετών, που η δική σας αγάπη και εμπιστοσύνη με καταξίωσε, σας καλώ να αφήσετε πίσω τις πικρίες. Κοιτάξτε μπροστά. Δώστε ξανά τη μάχη για την προκοπή της πατρίδας μας. Μόνο κόμματα με αρχές, ιστορική συνέχεια και διαχρονικές αξίες μπορούν να διασφαλίσουν το μέλλον που αξίζει στα παιδιά και στα εγγόνια μας.

Μην προδώσετε αυτό που εσείς δημιουργήσατε. Στις 24 Μαΐου, ας δώσουμε όλοι το παρών. Για την παράταξη. Για την ιστορία της. Για την Κύπρο μας.

Νίκος Αναστασιάδης

Τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΣΥ vs ΑΚΕΛ», Κυριακή 03/05 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που καίνε πραγματικά την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Γιώργος Χρυσάνθου, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ
▪️ Ανδρέας Πασιουρτίδης, υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας με το ΑΚΕΛ

Οι δύο υποψήφιοι διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε καυτές θεματικές ενότητες:

🔹 Διαφθορά & Διορισμοί Ημετέρων – Κατηγορίες για ρουσφέτι και ευθύνη των παραδοσιακών κομμάτων. Ποιος φταίει τελικά;
🔹 Οικονομία & Ακρίβεια – Ο κόσμος δεν βγαίνει. Ποιος πληρώνει τον λογαριασμό και ποια είναι η άμεση λύση;
🔹 Στεγαστικό & Νέοι – Η νέα γενιά εκτός αγοράς κατοικίας. Υπάρχει ρεαλιστική διέξοδος;
🔹 Κυπριακό & Ασφάλεια – Στρατηγική ή στασιμότητα; Και τι σημαίνουν οι διεθνείς συμμαχίες για την ασφάλεια της χώρας;
🔹 Εκποιήσεις & Πρώτη Κατοικία – Προστασία πολιτών ή στήριξη τραπεζών; Υπάρχει ισορροπία;

Με αυστηρό χρόνο, ξεκάθαρους κανόνες και πίεση για ουσιαστικές απαντήσεις, το The Duel φέρνει την πολιτική αντιπαράθεση στην ουσία της.

⚔️ DUEL: ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ
📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

Continue Reading

voulitv

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Πέμπτη 16/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Τα ζητήματα που απασχολούν τη Λεμεσός και επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών τέθηκαν στο τραπέζι της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Μίκης Κασάπης να συντονίζει μια ουσιαστική και ζωντανή συζήτηση γύρω από τις προκλήσεις και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές από την επαρχία Λεμεσού:
Ζήνωνας Νικολαΐδης (Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών), Μάριος Μιχαήλ (ΔΗΚΟ), Κλεονίκη Ιωάννου (Άμεση Δημοκρατία) και Αλέκος Αργυρού (ΑΛΜΑ).
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών, με τους υποψηφίους να παρουσιάζουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους.
• Το κυκλοφοριακό αναδείχθηκε ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, με τη Λεμεσό να ασφυκτιά καθημερινά. Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν εισηγήσεις για αποσυμφόρηση και βελτίωση της κινητικότητας στην πόλη.
• Το στεγαστικό ζήτημα αποτέλεσε κεντρικό άξονα, καθώς η εξεύρεση προσιτής κατοικίας γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, ιδιαίτερα για νέους και οικογένειες.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής βρέθηκαν επίσης στο προσκήνιο, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα στήριξης των νοικοκυριών.
• Έντονη ήταν η συζήτηση για την άναρχη ανάπτυξη της πόλης, με αναφορές στην ανάγκη για καλύτερο πολεοδομικό σχεδιασμό και βιώσιμη ανάπτυξη.
Οι υποψήφιοι ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για κάθε ένα από τα πιο πάνω ζητήματα, αναδεικνύοντας τόσο τις διαφορές στις προσεγγίσεις τους όσο και την κοινή αναγνώριση ότι απαιτούνται άμεσες λύσεις.
Στο τελευταίο μέρος της εκπομπής, οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν και για την έφοδο της Αστυνομίας στο γραφείο του Νίκος Κληρίδης, στο πλαίσιο της υπόθεσης «Σάντης», εκφράζοντας τις θέσεις τους τόσο για τις εξελίξεις όσο και για τις προεκτάσεις της υπόθεσης, αλλά και για τα σοβαρά ζητήματα που εγείρονται σε σχέση με το δικηγορικό απόρρητο.
Η συζήτηση ανέδειξε τις πολλαπλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λεμεσός, αλλά και την ανάγκη για συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες πολιτικές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading
Advertisement
Off the Record41 minutes ago

Ο Χριστοδουλίδης και η δικτατορία των ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Off the Record2 hours ago

Ο θηριώδης τύπος που σπρώχνει τον μικρό και οι φίλοι του που παρακολουθούν

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ3 hours ago

Χριστοδουλίδης στην Ινδία με ισχυρή επιχειρηματική αποστολή για επενδύσεις και στρατηγικές συνεργασίες

Off the Record18 hours ago

Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

voulitv21 hours ago

Παρέμβαση Αναστασιάδη πριν τις εκλογές: «Το δίλημμα είναι σταθερότητα ή αστάθεια»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 hours ago

Χριστόφιας προς Χρίστου: «Ο πατέρας μου πήγε έφεδρος, άλλοι έψηναν σούβλες»

Βουλευτικές Εκλογές 202622 hours ago

Σε προσωπικό επίπεδο η κόντρα Στεφάνου – Χρίστου με φόντο πατριωτισμό, τουρκικά F-16 και «έλλειψη ορατότητας»

#exAformis22 hours ago

«Φύγαμε και πήραμε μαζί μόνο τις ψυχές μας» – 19 Μαΐου, η ημέρα που ο ελληνισμός θυμάται

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22 hours ago

Οι τεταμένες σχέσεις Βαρουφάκη – Χάρη Γεωργιάδη την περίοδο της ελληνικής κρίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ23 hours ago

Χριστοδουλίδης: Στόχος η πρώτη πώληση κυπριακού φυσικού αερίου το 2028

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia