Βαρυσήμαντη συνέντευξη του προέδρου της ΟΣΥΠΑ κου Γεώργιου Ιωαννίδη για τις δημόσιες συγκοινωνίες του νησιού, δημοσίευσε η συντονιστική εταιρειών λεωφορείων. Στην μακροσκελή συνέντευξη-κατάθεση του κου Ιωαννίδη γίνεται εκτεταμένη αναφορά στο ιστορικό των δημοσίων συγκοινωνίων και αναλύει τις θέσεις του για τον ύποπτο -όπως ισχυρίζεται-ρόλο που διαδραμάτισαν συγκεκριμένοι αξιωματούχοι του υπουργείου μεταφορών και ο γενικός ελεγκτής.
Στο απόσπασμα που ακολουθεί, ο κος Ιωαννίδης εξαπολύει κατά μέτωπο επίθεση στην τέως υπουργό μεταφορών κα Βασιλική Αναστασιάδου και την κατηγορεί για σαφή στήριξη της Ισπανικής κοινοπραξίας ενάντια στα συμφέροντα των Κυπριακών εταιρειών.

Το μεγάλο ερώτημα έχει ως εξής: για την δεκαετία 2010-20, οι δημόσιες συγκοινωνίες στοίχισαν στο κράτος γύρω στα 500εκ ΕΥΡΩ και για τις έξι εταιρείες. Οι νέες προσφορές τώρα είναι της τάξης του 1.2δις ΕΥΡΩ, χωρίς τα μαθητικά! Υπολίζεται το συνολικό κόστος να ξεπράσει τα 2δις ΕΥΡΩ και ερωτούμε πώς πετύχαμε εμείς οι υφιστάμενες εταιρείες να εκτελέσουμε τις συγκοινωνίες στο 1/4 του κόστους και κατηγορούμαστε και για διασπάθιση;

Ο ισπανός ιδιοκτήτης της κοινοπραξίας – συνεχίζει ο κος Ιωαννίδης – δηλώνει δεξιά και αριστερά ότι του έχουν υποσχεθεί τις 4 από τις 6 συμβάσεις! Ποιός του έχει υποσχεθεί; Με ποιές σκοτεινές διαδικασίες; Εξετάζω με τους νομικούς μου συμβούλους για την απονομή ευθυνών σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτήν την βρωμία και το έγκλημα εναντίον στις δημόσιες συγκοινωνίες της Κύπρου. Επικαλείται επίσης το γεγονός ότι όλα τα εξαρτήματα και τα περισσότερα μέρη των λεωφορείων που έχει φέρει στην Κύπρο, είναι ευρωπαϊκά και  έχουν συναρμολογηθεί σε κινέζικα εργοστάσια.

Τα μηχανικά εξαρτήματα των λεωφορείων δεν πηγαίνουν με DHL μέσα στον φάκελλο! Χρειάζονται πλοία και τουλάχιστον 1 χρόνο για να σου παραδώσει το εργοστάσιο στόλο 100 και 200 λεωφορείων. Καλά, πώς βρέθηκαν άμεσα τα καινούργια λεωφορεία στην Κύπρο τότε;

Είχαν πλήρη ενημέρωση για την δουλειά όλων των εταιρειών με αδιαφανείς διαδικασίες μέσα από το υπουργείο και χρησιμοποιώντας την τηλεματική που έπαιρναν όλες τις πληροφορίες για εμάς. Τα είχαν όλα στα χέρια τους με την άμεση ή έμμεση βοήθεια του υπουργείου! Αυτό δεν χωράει καμμία συζήτηση, κατέληξε ο κος Ιωαννίδης.

Vouli TV