Ξαφνικά ξυπνήσαμε από τον λήθαργο των 46 χρόνων από την τουρκική εισβολή και των 37 χρόνων από ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Πατριωτικές κορώνες – ως είθισται – μαζί με κροκοδείλια δάκρυα που στο βάθος κρύβεται ο ωχαδερφισμός μαζί με την ηττοπάθεια και την ρητορική των χαμένων ευκαιριών.

 

Πατριωτικές κορώνες – ως είθισται – μαζί με κροκοδείλια δάκρυα που στο βάθος κρύβεται ο ωχαδερφισμός μαζί με την ηττοπάθεια και την ρητορική των χαμένων ευκαιριών

Και τα χρόνια περνάνε και οι πιτσιρικάδες του 74 έγιναν παππούδες, οι νέοι της χαμένης γενιάς του 74 μετεξελίχθηκαν στα γρανάζια που στερέωσε την κατοχή, οι γονείς του 74 έχουν ήδη εγκαταλείψει οι περισσότεροι τα εγκόσμια με τον καημό του χαμού. «Καταφέραμε» το οικονομικό θαύμα μετά το 74 με δεκανίκια τα εκατομμύρια που μας έριξαν για να ξεχάσουμε, μεταλλαχτήκαμε, χαθήκαμε στο δρόμο του μακροχρόνιου και της πόρευσης χωρίς συγκεκριμένη εθνική στρατηγική, χωρίς να ξέρουμε τί θέλουμε. Αποχαυνωμένοι φτάσαμε στο 2020 να κοιτάζουμε την πατρίδα που χάσαμε στον προδομένο πόλεμο του 74 να μας φτύνει πατόκορφα γιατί δεν μας άξιζε.

Vouli TV