«Για μία ακόμη φορά γίνεται αναφορά για πιθανή αναβολή των εκλογών. Μάλιστα όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης” στο υπουργείο Εσωτερικών βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή αναβολή των εκλογών για 2.5 χρόνια με αφορμή τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών επιμένουμε ότι η Δημοκρατία δε σηκώνει αναβολή. Είναι ξεκάθαρο ότι πιθανή αναβολή συμφέρει το κυβερνών κόμμα.

Οι δικαιολογίες περί εξελίξεων στο Κυπριακό δεν ευσταθούν. Υπενθυμίζουμε ότι το κυπριακό δεν έχει καμία σχέση με τις δημοτικές εκλογές, αφού οι τοπικές αρχές θα παραμείνουν -σύμφωνα με τις συγκλίσεις – σε κοινοτικό επίπεδο. Δεν θα δημιουργηθούν νέες ομοσπονδιακές δομές σύμφωνα με όσα εισηγείται και συμφωνεί στις συνομιλίες ο κ. Αναστασιάδης.

Αποτελεί πολιτική κοροϊδία η προσπάθεια εμπλοκής του Κυπριακού στην επιχείρηση “αναβολή των εκλογών” που προωθεί το κυβερνών κόμμα.

Είναι ολοφάνερο ότι πίσω από αυτή την απόφαση βρίσκονται τα μικροκομματικά κίνητρα του κυβερνώντος κόμματος, αφού βλέπει ότι οι στόχοι των δημοτικών εκλογών που θα ήθελε είναι πάνω από τις δυνατότητες του.»

Vouli TV