Connect with us

Off the Record

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΑΧΑΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η… ΑΔΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

Avatar photo

Published

on

Τελικά κάποιοι τείνουν να κατακτήσουν επάξια τον τίτλο του «κόμματος των αχάριστων». Γιατί άλλο πολιτική αντιπαράθεση και άλλο να επιχειρείς άλωση και λεηλασία ενός χώρου που σε στήριξε όταν όλοι οι άλλοι κρατούσαν αποστάσεις.

Οι Οικολόγοι, με μπροστάρη τον Γιώργο Περδίκη, στάθηκαν δίπλα στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη την περίοδο που, μετά την απόφαση του Ανωτάτου με το γνωστό 8-0, τα περισσότερα κόμματα τον απέφευγαν. Τον στήριξαν δημόσια, τον τίμησαν, του έδωσαν πολιτικό βήμα. Και ποια ήταν η ανταπόδοση; Η προσπάθεια αποδόμησης του ίδιου του κινήματος που τον αγκάλιασε.

Η υπόθεση δεν αφορά απλώς πολιτικές μεταγραφές. Αφορά ήθος. Αφορά την περίφημη «αδρωπιά» που κάποιοι επικαλούνται, αλλά φαίνεται να ξεχνούν όταν μυρίσουν έδρες και βουλευτιλίκια.

Μετά τους Μίλτο Παπαδόπουλο, Έντμοντ Χαουίλα, Μιχάλη Παρασκευά και Ανδρέα Θεοφάνους, ήρθε και η προσπάθεια προσέγγισης του Οζ Καραχάν. Όλα αυτά από εκείνους που παριστάνουν τους νεοσωτήρες της πολιτικής ζωής και κουνάνε το δάχτυλο στους «παλαιοκομματικούς».

Χαλάλι σας οι έδρες, αν τις πάρετε. Η τάτσα όμως μένει — πολιτικά και ανθρώπινα.

Το ΑΛΜΑ μοιάζει περισσότερο με θνησιγενές κατασκεύασμα παρά με πραγματικό κίνημα αλλαγής. Φτιαγμένο με ευτελή υλικά, με ημερομηνία λήξης στο πρώτο δυνατό φύσημα του ανέμου.

Κι αν βγω λάθος, εδώ είμαστε να με κράξετε.

Μακιαβέλι

Off the Record

Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

Avatar photo

Published

on

«Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους! Εν ήταν καν στο debate τζαι στο τέλος εκατάφερεν να μονοπωλήσει τη συζήτηση. Τούτοι επήαν υποτίθεται να συζητήσουν για ακρίβεια, οικονομία, Κυπριακό τζαι τα προβλήματα του κόσμου, τζαι εκαταντήσαν να παίζουν “ποιος είδεν τον Φούλη τελευταίος;”.

Άμαν ένας που λείπει καταφέρνει να πρωταγωνιστεί παραπάνω που τους παρόντες, τότε μάλλον το πρόβλημα εν ο τρόπος που γίνεται η πολιτική συζήτηση τζαι όι ο… σκαλαπούνταρος.»

Ο Σκαλαπούνταρος

Continue Reading

Off the Record

Ο Γεάδης και οι υπόλοιποι…

Avatar photo

Published

on

Αν υπάρχει ένας ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ που τα αξίζει τα λεφτά του (όπως θα λέγαμε και με ένα πιο πιασάρικο τρόπο) δεν είναι άλλος από τον Γεάδη Γεάδη του ΕΛΑΜ ο οποίος είναι και ο μόνος που τόλμησε και είχε την παρρησία να ζητήσει την απαγόρευση εισόδου των Τούρκων στο ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ…

Την ώρα που οι υπόλοιποι Ευρωβουλευτές μας σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στην Τουρκία και φοβούνται μήπως τα κόμματά τους, τους τραβήξουν το αυτί (Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι αυτή και τι θα γίνει αν μας τελειώσεις και αυτό το παραμύθι) και αν οι σύμμαχοι τους νεοταξίτες ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ  τους κάνουν μούτρα, έρχεται το ΕΛΑΜ και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Και δεν είναι μόνο αυτό: ο Ευρωβουλευτής του ΕΛΑΜ είναι ο μοναδικός που κατόρθωσε να γίνει πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα της Ελλάδας για το έργο του και όχι για το γάμο του (ΒΛΕΠΕ Φειδία Παναγιώτου).

Η στάση του ΕΛΑΜ, των ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ του και του ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ τους όσον αφορά στο κυπριακό, στο μεταναστευτικό και στα εσωτερικά ζητήματα έφερε το εν λόγω κόμμα από το 1% στο να περάσει το 10% με πολλή δουλειά και αφοσίωση στον κύπριο ΠΟΛΙΤΗ.

Η ττενέκκα είναι δύσκολο πράγμα να το διαχειριστούμε και ΟΛΟΙ πρέπει να ξέρουν τι ψηφίζουν…

ΕΛΛΗΝΑΣ

Continue Reading

Off the Record

Ο διαχωρισμός εξουσιών Γ. Εισαγγελέα και η Ειρήνη

Avatar photo

Published

on

Έμεινε στην ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου η αλήστου μνήμης ατάκα του εξαίρετου ηθοποιού Σπύρου  Καλογήρου, προς τον τεράστιο Νίκο Κούρκουλο, « είναι πολλά τα λεφτά Άρη» στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου « Λόλα» . Όταν ο Κούρκουλος βλέποντας τον φίλο και συνεργάτη του Καλογήρου να επιχειρεί να τον σκοτώσει του λέει με απόγνωση και απορία.

«Γιατί θες να με φας;». Και η απάντηση του Καλογήρου έμεινε στην ιστορία, αφού τα χρήματα που πήρε ήταν πολλά. Η έκφραση που γράφτηκε στην ιστορία, παραπέμπει σε υποχώρηση από θέσεις- ιδανικά στον βωμό του χρήματος.

Τι αναμιγνύουμε τώρα τους τεράστιους ηθοποιούς με τους μικρόνοες πολιτικούς του Κυπριστάν , μπορεί και να είναι αδόκιμο αλλά παραλληλισμός που αποδίδει εν μέρει την πραγματικότητα. Γιατί η επιμονή ιδιαίτερα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου στον διαχωρισμό εξουσιών Γενικού Εισαγγελέα που δεν ψηφίστηκαν είναι άτοπη και άστοχη.

Για να μην σας ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ, να επισημάνουμε ότι ο διαχωρισμός των εξουσιών είναι δύσκολη Συνταγματικά υπόθεση και δεν είναι απλό εγχείρημα. . Τα υπόλοιπα που ακούτε είναι κουραφέξαλα. Προς ενημέρωση σας δε, νομοθεσίες εκκρεμούν δεκάδες και αρκετές αφήνονται καθημερινά και αβέρτα στα αζήτητα προς τέρψη και ικανοποίηση αναγκών αλλά και ψηφοφόρων.

ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ

Continue Reading
Advertisement
Off the Record4 hours ago

Ο Φούλης εν όπως τον σκαλαπούνταρο… εδείχτηκεν τους ούλλους!

voulitv7 hours ago

Παρέμβαση Αναστασιάδη πριν τις εκλογές: «Το δίλημμα είναι σταθερότητα ή αστάθεια»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 hours ago

Χριστόφιας προς Χρίστου: «Ο πατέρας μου πήγε έφεδρος, άλλοι έψηναν σούβλες»

Βουλευτικές Εκλογές 20268 hours ago

Σε προσωπικό επίπεδο η κόντρα Στεφάνου – Χρίστου με φόντο πατριωτισμό, τουρκικά F-16 και «έλλειψη ορατότητας»

#exAformis8 hours ago

«Φύγαμε και πήραμε μαζί μόνο τις ψυχές μας» – 19 Μαΐου, η ημέρα που ο ελληνισμός θυμάται

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ8 hours ago

Οι τεταμένες σχέσεις Βαρουφάκη – Χάρη Γεωργιάδη την περίοδο της ελληνικής κρίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ9 hours ago

Χριστοδουλίδης: Στόχος η πρώτη πώληση κυπριακού φυσικού αερίου το 2028

Off the Record11 hours ago

Ο Γεάδης και οι υπόλοιποι…

Off the Record12 hours ago

Ο διαχωρισμός εξουσιών Γ. Εισαγγελέα και η Ειρήνη

Βουλευτικές Εκλογές 20261 day ago

Τι δεν επιτρέπεται από την Παρασκευή μέχρι την ημέρα των εκλογών

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia