Την πρόθεση του να διεκδικήσει για δεύτερη και τελευταία φορά την προεδρία της ΕΔΕΚ δημοσιοποίησε σήμερα ο Μαρίνος Σιζόπουλος, εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του, την οποία με δήλωσή τους υποστηρίζουν 162 μέλη του κόμματος.

 Σε μια περίοδο με έντονους τριγμούς στην ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος υποστηρίζει ότι «η ενότητα δεν επιτυγχάνεται με ατεκμηρίωτες κατηγορίες για τη δημιουργία εντυπώσεων, που τελικά υποβαθμίζουν την πολιτική αξιοπιστία του κόμματος. Οι διαφωνίες είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Όμως η δημοκρατία επιτυγχάνεται με τη διαφάνεια στη λειτουργία των οργάνων του Κόμματος και τον σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας».

Απαντώντας στις πρόσφατες κατηγορίες για οικονομική απώλεια στο κόμμα επισημαίνει ότι «με σκληρή δουλειά κατορθώσαμε να πετύχουμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Παρά την οικονομική κρίση και τη μείωση της κρατικής χορηγίας, το χρέος του κόμματος από 1,2 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το Δεκέμβριο του 2014, με τάση αύξησης περίπου 35 χιλ ευρώ το μήνα, το Γενάρη του 2020 ξοφλήθηκε και σήμερα το Κόμμα δεν χρωστά σε κανέναν».

Προβαίνει ακόμη σε απολογισμό της θητείας και αφήνωντας αιχμές σημειώνει ότι για να επιτευχθεί η ενότητα πρέπει να εγκαταλειφθούν οι προσωπικές επιλογές και τα όποια άλλα συμφέροντα ή/και σκοπιμότητες.

Σε διάσκεψη Τύπου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Βάσος Λυσσαρίδης, στην παρουσία στελεχών, μελών και Βουλευτών της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος έκανε αποτίμηση του έργου του στην ηγεσία του κόμματος, μίλησε για το Κυπριακό και την πολιτική που ακολούθησε μέχρι τώρα το κόμμα. Όπως επίσης για όσους διαφωνούν ή πολεμούν την ΕΔΕΚ. Η συνέντευξη Τύπου άρχισε με ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη με τον κ. Σιζόπουλο να επισημαίνει ότι ήταν «μιας παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητας, σταθερός φίλος της Κύπρου, υπερασπιστής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προσωπικός φίλος του ιδρυτή του κόμματος, Βάσου Λυσσαρίδη.

Αποτίμηση

Κάνοντας αποτίμηση της 6ετίας στην ηγεσία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος αναφέρθηκε στην επίτευξη της μεγαλύτερης δυνατής συναίνεσης. «Σε καμιά περίπτωση δεν στοχοποιήθηκε η αντίθετη άποψη. Σημαντικός αριθμός αποστασιοποιημένων ή/και αδρανοποιημένων στελεχών επανήλθαν στην ενεργή κομματική δράση. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται».

Μίλησε για διαφάνεια στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, οι συνεδρίες των οποίων είναι ανοικτές ακόμα και στα ΜΜΕ. Αναφέρθηκε επίσης στην δημιουργία διοικητικής και οργανωτικής δομής σε επαγγελματική βάση, αλλά και στην λειτουργία γραφείου εξυπηρέτησης των μελών και φίλων του Κόμματος για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθώς και προγράμματος στήριξης οικογενειών που χρήζουν βοήθειας, όπως και την λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου για τακτική επαφή με τα μέλη τους. Κόμματος.

Ο κ. Σιζόπουλος πρόσθεσε την σύγκληση του Προγραμματικού και Καταστατικού Συνεδρίου που εκκρεμούσε από το 2013, το οποίο μεταξύ άλλων ομόφωνα απέρριψε τη ΔΔΟ και ως ονοματολογία και υιοθέτησε πρόνοια για περιορισμό των θητειών στα κομματικά και πολιτειακά αξιώματα, περιλαμβανομένου και του Προέδρου.

Ενισχύθηκε σημαντικά, είπε, η νεολαία του Κόμματος και ανασυστάθηκαν οι φοιτητικές οργανώσεις του «Αγώνα» Θεσσαλονίκης και Μεγάλης Βρετανίας.

«Παράλληλα με σκληρή δουλειά κατορθώσαμε να πετύχουμε ένα μικρό οικονομικό θαύμα». Παρά την οικονομική κρίση και τη μείωση της κρατικής χορηγίας, το χρέος του κόμματος από 1,2 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το Δεκέμβριο του 2014, με τάση αύξησης περίπου 35 χιλιάδες ευρώ το μήνα, είπε, το Γενάρη του 2020 ξοφλήθηκε και σήμερα το Κόμμα δεν χρωστά σε κανέναν.

«Θεωρώ ότι πετύχαμε την ανασύνταξη της ΕΔΕΚ, παρά τα όποια λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν, πάντα όμως χωρίς σκοπιμότητα».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι πέτυχαν αυτό που από την αρχή θέσαμε ως στόχο, η ΕΔΕΚ να επιστρέψει στις σοσιαλιστικές-της ρίζες.

Κυπριακό

«Το μεγάλο στοίχημα για την ΕΔΕΚ είναι η συνέχιση με σταθερότητα και αξιοπιστία της πολιτικής της για εξεύρεση δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό και ταυτόχρονα η αποτροπή υιοθέτησης της ΔΔΟ, μιας ρατσιστικής και διχοτομικής λύσης. Η ΕΔΕΚ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά αντιτίθεται με πολιτικά επιχειρήματα και συγκεκριμένες προτάσεις σε αυτή τη λύση, όπως και στην περίπτωση του εποικισμού της πόλης της Αμμοχώστου», ανέφερε.

Όλοι κατάλαβαν, συνέχισε, ότι η ΕΔΕΚ είναι ο πραγματικός υπερασπιστής των μικρομεσαίων στρωμάτων του λαού μας, έχει ρυθμιστικό ρόλο και τον ασκεί προς όφελος της κοινωνίας, απόδειξε ότι δεν κάνει άγονη αντιπολίτευση. Ως πρόσφατο παράδειγμα ανέφερε την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, για την οποία διεκδίκησε και πέτυχε σωρεία κοινωνικών μέτρων προς όφελος των πολιτών.

Εσωκομματικά

Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι δεν είναι η ώρα των πειραματισμών, αλλά η ώρα της ενότητας και της συμπόρευσης, και αυτό δεν επιτυγχάνεται με ατεκμηρίωτες κατηγορίες για τη δημιουργία εντυπώσεων που τελικά υποβαθμίζουν την πολιτική αξιοπιστία του κόμματος.

«Οι διαφωνίες είναι δημοκρατικό δικαίωμα. Όμως η δημοκρατία επιτυγχάνεται με τη διαφάνεια στη λειτουργία των οργάνων του κόμματος και τον σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας», σημείωσε.

Συνειδητά, ανέφερε, απέφυγε ο ίδιος τις δημόσιες τοποθετήσεις και αντιπαραθέσεις. «Όμως για ακόμα μια φορά θα τονίσω ότι αυτή η στάση δεν είναι αδυναμία, είναι υπευθυνότητα», είπε.

Πριν από έξι χρόνια, δήλωσε, ξεκινήσαμε μαζί την ανασύνταξη και την αναγέννηση της ΕΔΕΚ. «Θέλω να την παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, όπως την παραλάβαμε από τον Βάσο Λυσσαρίδη: αξιοπρεπή, διεκδικητική, καθαρή. Γι’ αυτό ζητώ από τα μέλη της ΕΔΕΚ την ισχυρή εντολή για να συνεχίσουμε».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι δεν διεκδικεί το αλάθητο, αντίθετα, επιζητεί τις προτάσεις, τις απόψεις και την κριτική τους με στόχο τη βελτίωση των επιλογών και αποφάσεών τους. «Δεν θέλω μόνο να με ακούτε, πολύ περισσότερο θέλω να σας ακούω».

Καταλαβαίνω, συνέχισε, ότι σε μια εκλογική διαδικασία, θα λεχθούν πολλά, κάποια θα είναι υπερβολές, κάποια θα είναι αβάσιμα, κάποια θα είναι εμβόλιμα, από αυτούς που πολεμούν την ΕΔΕΚ και τη θέλουν κομπάρσο.

«Όμως, σε ένα κόμμα που συνέβαλε στην εδραίωση της δημοκρατίας στην πολιτική, που έδωσε αίμα στους αγώνες για την ελευθερία, μια εκλογική διαδικασία πρέπει να είναι το επιστέγασμα της δημοκρατίας μέσα από ορθολογικό διάλογο και επιχειρηματολογία».

Αυτό, είπε, θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Ερωτήσεις

Ο κ. Σιζόπουλος ζήτησε από τους δημοσιογράφους οι ερωτήσεις να μην έχουν στόχο τα όσα είπε ο ίδιος στην εξαγγελία του, αλλά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, για να μην μπει σε δημόσια συζήτηση ή αντιπαράθεση για όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα. Αυτά, πρόσθεσε, θα απαντηθούν κατά την διάρκεια των εσωκομματικών διεργασιών και του παγκύπριου συνεδρίου. Εκεί θα απαντήσει με ντοκουμέντα, είπε, και με επιχειρήματα, τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Ερωτηθείς για τον βρετανικό ρόλο στο Κυπριακό στον οποίο αναφέρθηκε χθες μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι ο βρετανικός παράγοντας είναι η βασική αιτία του Κυπριακού και της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε σήμερα. «Ο οποίος σε άμεση συνεργασία με την Τουρκία εδώ και δεκαετίες επιχείρησε να καταστρατηγήσει την αυτοδιάθεση του κυπριακού λαού και να δημιουργήσει τις συνθήκες για να φτάσουμε το 1974 στην εισβολή, στην κατοχή και σήμερα στην επιδιωκόμενη δήθεν λύση της ΔΔΟ», ανέφερε.

Από την ενημέρωση που είχαν στο Προεδρικό, είπε, διαφάνηκε ότι από την πλευρά των Βρετανών υπάρχει συστηματική προσπάθεια στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, σε συνδυασμό – όπως θεωρεί – με την τουρκική πλευρά, για προώθηση στην δική μας πλευρά της πρότασης της Τουρκίας για την κυριαρχική ισότητα.

Γι’ αυτό οι Βρετανοί έχουν κάνει διάφορες επαφές για την νέα πρόταση που θέλουν να καταθέσουν, πρόσθεσε, πως στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού, οι δύο κοινότητες «θα μπορούν να έχουν εσωτερικά κυριαρχική ισότητα». Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι η αναγνώριση κυριαρχίας για το κατοχικό καθεστώς, πέραν από την νομιμοποίησή του, συνιστά αποδοχή λύσης δύο κρατών, αυτό που η Τουρκία επεδίωκε από το 1960.

Κατά τον κ. Σιζόπουλο, η Τουρκία θεωρεί κάτι τέτοιο ως το προτελευταίο στάδιο της πολιτικής της για συνολική ενσωμάτωση της Κύπρου στην τουρκική επικράτεια ή σε περίπτωση αποτυχίας, «να έχει την δυνατότητα μόνιμης και νόμιμης παρουσίας στο χώρο της ανατολικής Μεσογείου που θα της επιτρέπει να ελέγχει αυτή την ιδιαίτερα στρατηγικά και γεωπολιτικά περιοχής της Ευρώπης αλλά και του πλανήτη».

Ακολουθεί η δήλωση των μελών που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του:

«Έχοντας επίγνωση των κινδύνων που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας, με αίσθημα ευθύνης έναντι της ιστορίας του τιμημένου μας κόμματος και του Ιδρυτή μας Βάσου Λυσσαρίδη και λαμβάνοντας υπόψην την προηγούμενη πετυχημένη του θητεία εμείς τα κάτωθι μέλη του Κινήματος στηρίζουμε την Υποψηφιότητα του σημερινού μας Προέδρου Μαρίνου Σιζόπουλου για την Προεδρία του Κινήματος.

  1. Αθηνούλα Λοίζου Λυμπουρή – Αδελφή του Ήρωα – Ποιητή Δώρου Λοίζου
  2. Ανδρέας Αποστόλου – Βουλευτής ΕΔΕΚ
  3. Αντώνης Βασιλείου – Γιατρός, Πρώην Υπουργός
  4. Μιχάλης Πολυνείκης – Γιατρός Πρώην Υπουργός
  5. Περικλής Νεάρχου – Πρέσβης επί τιμή – Στέλεχος ΠΑΣΟΚ, στέλεχος Κ.Ο ΕΔΕΚ Αθήνας
  6. Άρης Μαυροσκούφης – Ιστορικό Στέλεχος, Αντιστασιακός, Φυλακισθείς από την Ελληνική Χούντα
  7. Χριστάκης Κακής – Ιδρυτικό Μέλος, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Αραδίππου
  8. Ανδρέας Πάλμας – Ιδρυτικό Μέλος, Διευθυντικό Στέλεχος Τράπεζας
  9. Κωστάκης Αβρααμίδης – Γιατρός, Ιδρυτικό Στέλεχος ΕΔΕΚ
  10. Άθως Ερωτοκρίτου – Κλινικός Ψυχολόγος, Μέλος Κ.Ε.
  11. Μιχάλης Ζαβρός – Γιατρός Νεφρολόγος
  12. Τρύφωνας Παπαχριστοφόρου, Ιδρυτικό Μέλος, Πρώην Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης
  13. Αρχιμανδρίτης – Ανδρέας Κωνσταντινίδης
  14. Λούης Λοίζου – Πρόεδρος Κ.Ο ΕΔΕΚ Θεσσαλονίκης
  15. Μιχάλης Κασιής – Πρόεδρος Κ.Ο ΕΔΕΚ Μ. Βρετανίας
  16. Χριστόδουλος Λευκαρίτης – Υποστράτηγος ε.α., Κ.Ο Γραμματέας Κ.Σ. ΕΔΕΚ
  17. Τάκης Γεωργίου – Ιδρυτικό μέλος, Γιατρός, Συγγραφέας
  18. Δημήτρης Παυλίδης – Δικηγόρος, Πρόεδρος Ε.Ε. ΕΔΕΚ Λευκωσίας
  19. Σωκράτης Σωκράτους – Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ε.Ε. ΕΔΕΚ Πάφου
  20. Διομήδης Διομήδους – Τέως γενικός Γραμματέας ΔΕΟΚ, Πρόεδρος Ε.Ε. ΕΔΕΚ Λάρνακας
  21. Γιώργος Νικολάου – Δημοσιογράφος Πρόεδρος Ε.Ε. ΕΔΕΚ Κερύνειας
  22. Άντρη Κακογιάννη – Πρόεδρος Σ.Γ. Κίνησης Πάφου
  23. Νίκος Αναστασίου – Δήμαρχος Πολεμιδιών, μέλος Κ.Ε
  24. Αντώνης Αντώνη – Λογιστής, Δημ. Σύμβουλος Λευκωσίας
  25. Ευαγγελία Σιζοπούλου – Δημοσιογράφος, Δημ. Σύμβουλος  Στροβόλου
  26. Μιχάλης Κουταλιανός – Ηλεκ. Μηχανικός, Δημ. Σύμβουλος Αγ. Δομετίου
  27. Μαρία Κουττούκη – Δημ. Σύμβουλος Έγκωμης
  28. Βάσος Δημητρίου – Πολ. Μηχανικός Δημ. Σύμβουλος Πάφου
  29. Παναγιώτης Βορκάς – Γενετιστής, Δημ. Σύμβουλος Πάφου
  30. Φίλιππος Φιλίππου – Πολιτικός Μηχανικός – Δημ. Σύμβουλος Πάφου
  31. Ανδρέας Νεοφύτου – Δημ. Σύμβουλος Λεμεσού, μέλος Κ.Ε.
  32. Άντρη Παττίχη – Δημ. Σύμβουλος Πολεμιδιών
  33. Κύπρος Βαλανίδης – Δήμ. Σύμβουλος Πολεμιδιών
  34. Δημήτρης Σαββουλλής – Δημοτικός Σύμβουλος Αμμοχώστου, μέλος Κ.Ε.
  35. Στέλιος Κόνικκος – Δημ. Σύμβουλος Πέγειας
  36. Ντίνος Ευθυμίου – Δημοτικός Σύμβουλος Λαπήθου, Μέλος Κ.Ε., Υποψήφιος Βουλευτής
  37. Χαράλαμπος Μιχαήλ – Κοινοτάρχης Κατύδατων
  38. Μάριος Χαραλάμπους – Κοινοτάρχης Γερακιών, μέλος Κ.Ε
  39. Αγγέλα Ιωάννου – Κοινοτάρχης Πηγαινιών
  40. Κώστας Χ”Σολωμού – Κοινοτάρχης Λετύμπου
  41. Πανίκος Τσαγγαρίδης – Κοινοτάρχης Ενορίας Αγ. Παύλου
  42. Πανίκος Χατζηθεωρής – Κοινοτάρχης Άρμου
  43. Αγαμέμνων Αγαμέμνωνος – Κοινοτάρχης Καμάρων
  44. Μιχάλης Νικολάου – Κοινοτάρχης Κουκλιών
  45. Κώστας Πιττάτζιης – Κοινοτάρχης Αγ. Ιωάννη
  46. Χαράλαμπος Ζορπάς – Κοινοτάρχης Παλώδιας
  47. Χριστάκης Πολυκάρπου – Πρώην Κοινοτάρχης Καλιανών
  48. Σταύρος Ιωαννίδης – Πρόεδρος Σχολικής Εφορείας Αγ. Αθανασίου, μέλος Κ.Ε
  49. Μιχάλης Χαραλάμπους – Ακτινολόγος Πρόεδρος Σχ. Εφορείας Πάφου
  50. Αντώνης Θεοδοσίου – Υπαστυνόμος Επικεφαλής Φρουράς Β. Λυσσαρίδη
  51. Ξενής Κοντάκκης – Μέλος Φρουράς Β. Λυσσαρίδη
  52. Στέλιος Μιχαηλίδης – Πρόεδρος Συνδέσμου Πεσόντων Αντιστασιακών Ηνωμένου Βασιλείου
  53. Κώστας Κουκουρής – Ιδρυτικό Μέλος ΕΔΕΚ, Κοκκινοσκούφης Μαχητής του Πενταδακτύλου, μέλος Κ.Ε.
  54. Ιάκωβος Κουμής – Κοκκινοσκούφης, Μαχητής Πενταδακτύλου
  55. Δημήτρης Βαρσανίδης – Κοκκινοσκούφης Μαχητής Πενταδακτύλου
  56. Νίκος Τσαδιώτης – Πρώην Ανώτερος Αστυνόμος – Αντιστασιακός
  57. Δανιήλ Μακαρίου – Πρώην Αξιωματικός Αστυνομίας, Αντιστασιακός
  58. Στέλιος Χαραλάμπους – Μέλος Φρουράς Εθνάρχη Μακαρίου, Αντιστασιακός
  59. Ανδρέας Συμεού – Υπαστυνόμος, Αντιστασιακός
  60. Γιάννης Σαγιάς – Ιδρυτικό Μέλος ΕΔΕΚ, Αντιστασιακός
  61. Ηλίας Νικολαίδης – Ιδρυτικό Μέλος ΕΔΕΚ, Αντιστασιακός
  62. Χαρίλαος Λυμπουρή – Πολιτικός Μηχανικός
  63. Μάριος Χαννίδης – Νομικός, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Πρώην Γ.Δ Κ.Ο.Τ
  64. Λευτέρης Μαρκίδης – Εγκεκριμένος Λογιστής, Μέλος Κ.Ε.
  65. Ανδρέας Καρακάννας – Πρώην Λυκειάρχης
  66. Τάκης Κτώρου – Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Στροβόλου, Μέλος Κ.Ε
  67. Γιώργος Γεωργίου – Δημοσιογράφος
  68. Δημήτρης Σοφοκλέους – Γιατρός, American Metical Center
  69. Γιάννης Βιολάρης – Διευθυντικό Στέλεχος Εταιρείας
  70. Χρυσόστομος Χρυσοστόμου – Ηλεκτρολόγος Μηχ. Μέλος Δ.Σ. ΑΗΚ
  71. Λευτέρης Μούζουρος – Διευθυντικό Στέλεχος Επιχείρησης
  72. Μιχάλης Χριστοδούλου – Πρώην Ανώτερος Υπάλληλος CYTA, πρώην μέλος Συν. Ταμιευτηρίου Έγκωμης
  73. Σάββας Κούρτης – Στρατιωτικός
  74. Hampic Torosian – Μέλος Αρμένικης Κοινότητας
  75. Λένια Πουλλαίδου – Πρώην Διευθύντρια Συν. Ταμιευτηρίου Έγκωμης
  76. Χριστοφής Στυλιανού – Ιστορικό Στέλεχος ΕΔΕΚ Καιμακλίου
  77. Άντρη Δήμου – Περιφερειακός Γραμματέας Δυτικής Λευκωσίας
  78. Ανδρέας Φραγκουλίδης – Πρόεδρος Τ.Ε Κοκκινοτριμιθιάς
  79. Παύλος Παναγή – Πρόεδρος Τ.Ε Μάμμαρι
  80. Φοίβος Νικολάου – Πρόεδρος Τ.Ε Καπέδων
  81. Σάββας Φιλιππίδης – Πρόεδρος Τ.Ε Ακακίου
  82. Σωτήρης Χ”Κλεάνθους – Πρόεδρος Τ.Ε Ποταμίου
  83. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου – Πρόεδρος Τ.Ε. Δένιας
  84. Χριστόδουλος Παπαιωακείμ – Πρόεδρος Τ.Ε Ξυλιάτου
  85. Νίκος Στυλιανού – Πρόεδρος Τ.Ο Χούλου
  86. Πέτρος Τάττης – Μέλος Τ.Ε. Ακακίου
  87. Χαράλαμπος Κοντάκης – Μέλος Τ.Ε Παλιομετόχου
  88. Ντίνος Κασινίδης – Πρόεδρος Τ.Ε. ΕΔΕΚ Έγκωμης
  89. Χριστάκης Γεωργίου – Πρόεδρος Τ.Ε ΕΔΕΚ Πολεμίου
  90. Εύης Θεοδώρου – Πρόεδρος Τ.Ε. ΕΔΕΚ Ξυλοτύμπου
  91. Κώστα Πρατζιώτης, Γραμματέας Τ.Ο ΕΔΕΚ Ψευδά
  92. Κώστας Ορφανίδης – Αν. Πρόεδρος Τ.Ο Αγ. Δομετίου
  93. Χριστάκης Χ”Νικολάου – Επιχειρηματίας, Μέλος Τ.Ε Οίκου
  94. Κυριάκος Γεωργίου – Διατροφολόγος, Πρόεδρος Τ.Ε Λυθροδόντα
  95. Γρηγόρης Γρηγορίου – Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Μέλος Ε.Ε. Λευκωσίας
  96. Αλεξία Βασιλείου – Ψυχολόγος
  97. Αντρέας Σιήκκης – Επιχειρηματίας, Μέλος Πολιτικού Γραφείου
  98. Πέτρος Στυλιανάκης – Μέλος Επιτροπής Διαχ. Τ/Κ Περιουσιών
  99. Άγγελος Χ”Θεωρής – Πρώην Δημόσιος Υπάλληλος, Πρώην Ε. Οργ. ΕΔΕΚ Πάφου
  100. Μαρία Κυρνή – Μέλος Σχολικής Εφορείας Γεροσκήπου
  101. Μόδεστος Δημητρίου – Οδοντοτεχνίτης, Μέλος Ε.Ε. ΕΔΕΚ Πάφου
  102. Γεωργία Ευγενίου – Εκπαιδευτικός, Πρώην Πρόεδρος Σ.Γ Κίνησης Πάφου
  103. Αγάπιος Μαλιετζής – Γεωπόνος, Στέλεχος ΕΔΕΚ Πάφου
  104. Θέμης Θεμιστοκλέους – Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Γεροσκήπου
  105. Πέτρος Διογένους – Επιχειρηματίας
  106. Ελενίτσα Βλάχου – Μέλος Κ.Ε
  107. Κώστας Βλάχος – Κοινοτικός Σύμβουλος Άρμου
  108. Νεόφυτος Γερασίμου – Ιδρυτικό Μέλος ΕΔΕΚ
  109. Χαράλαμπος Ιωάννου Ασπρής – Μέλος Ε.Ε. ΕΔΕΚ Πάφου
  110. Θωμάς Πιερίδης- Πολιτικός Μηχανικός
  111. Ανδρέας Δημητρίου – Γιατρός, Ιστορικό Στέλεχος ΕΔΕΚ
  112. Θέμης Φιλίππου – Εργολάβος Οικοδομών, Στέλεχος Ε.Ε Πάφου
  113. Αντώνης Αντωνίου – Οπτικός, Ιστορικό Στέλεχος
  114. Ευθύβουλος Παύλου – Ιστορικό Στέλεχος ΕΔΕΚ
  115. Άκης Χρυσόμηλος – Οδοντίατρος, Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος
  116. Γιάννης Κουρίδης – Γιατρός
  117. Νίκος Κονναρής – Γιατρός
  118. Ανδρέας Μιχαήλ – Διευθυντικό Στέλεχος Τράπεζας
  119. Μιχάλης Κυριακίδης – Επιμετρητής Ποσοτήτων – Πρώην μέλος Κ.Ε.
  120. Σταυρούλλα Θεοδώρου – Ασφαλιστικός Σύμβουλος, μέλος Κ.Ε
  121. Φειδίας Στόκκος – Επιχειρηματίας, Στέλεχος ΕΔΕΚ
  122. Χριστάκης Κωνσταντίνου – Ηλεκ. Μηχανικός, Πρώην Πρόεδρος Τ.Ε Κισσόνεργας
  123. Βασίλης Βασιλείου – Σχολικός Έφορος Πολεμιδιών
  124. Άδωνις Κωνσταντίνου – Μέλος, Κ.Ε. Πρώην Κ.Ο.Γ ΔΕΟΚ
  125. Άνδρος Γαβριήλ – Κοιν. Σύμβουλος Επισκοπής
  126. Αλέκος Σπανός – Εκπαιδευτικός
  127. Μάριος Ηροδότου – Επιχειρηματίας
  128. Νίκος Παττίχης – Επιχειρηματίας
  129. Παντελής Οικονόμου – Εκπαιδευτικός
  130. Σάββας Λευκαρίτης – Ιστορικό Στέλεχος
  131. Θεόδωρος Θεοδώρου – Ιστορικό Στέλεχος
  132. Κυριάκος Γαβριήλ – Ιστορικό Στέλεχος
  133. Ερμούλλα Στυλιανίδη – Αντικέρ, Υποψήφια Βουλευτής
  134. Σωτηρούλλα Π”Δημητρίου – Ταχ. Λειτουργός
  135. Λάμπρος Λάμπρου – Ιστορικό Στέλεχος
  136. Ανδρέας Θρασυβούλου – Ιστορικό Στέλεχος
  137. Έφη Ιωάννου – Συνταξιούχος
  138. Κυριάκος Ευθυμίου (Παπίρας) – Ιστορικό Στέλεχος
  139. Βαλεντίνος Δημητρίου – Εργολάβος Οικοδομών, Υποψήφιος Βουλευτής
  140. Ρομίνα Τζαλουχάρη – Ακτιβίστρια
  141. Αργύρης Αργυρίου – Παιδίατρος
  142. Γιώργος Φωτίου – Επιχειρηματίας
  143. Αλέκος Χ”Στυλλής – Ιστορικό Στέλεχος
  144. Άντρος Κωνσταντίνου – Βάσας – Επιχειρηματίας
  145. Στέλιος Στυλιανίδης – Αρχιτέκτονας
  146. Ξενάκης Κυριακίδης – Οδοντίατρος, Μέλος Δ.Σ. ΘΟΚ
  147. Γιώργος Ολύμπιος – Ιδρυτικό Μέλος
  148. Ιωάννης Βασιλείου, Ιδρυτικό Μέλος, Ψευδάς
  149. Αντρέας Βαρέλλας, Πρώην Κοινοτικός Σύμβουλος Καλαβασού
  150. Μαρίνος Αναστασίου, Γραμματέας ΤΟ ΕΔΕΚ Οράς
  151. Αντρέας Χαραλάμπους, Ιδρυτικό Μέλος, πρώην Εκπαιδευτικός
  152. Δώρος Μαυρομμάτης, Ιδρυτικό Μέλος, Ξυλοφάγου
  153. Πέτρος Ασσιώτης – Πρόεδρος Κίνησης Προάσπισης Κ.Δ., Υποψήφιος Βουλευτής
  154. Αντώνης Παρασκευά – Στέλεχος ΕΔΕΚ Βρυσούλων
  155. Ξένιος Ξενοφώντος – Επιχειρηματίας, Υποψήφιος Βουλευτής, μέλος Κ.Ε.
  156. Κυριάκος Κούσκουνος – Ιστορικό Στέλεχος ΕΔΕΚ
  157. Μάριος Κύρου – Εκπαιδευτικός, Μέλος Κ.Ε
  158. Πανίκος Πάρπας – Μέλος Κ.Ε. Υποψήφιος Βουλευτής
  159. Μαρία Περατικού – Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας, Υποψήφια Βουλευτής
  160. Πανίκος Ιακώβου – Μέλος Κεντρικής Επιτροπής
  161. Τάσος Αναστασίου – Λογιστής, Ελεγκτής
  162. Αντώνης Προκοπίου – Λογιστής, Πρόεδρος Τ.Ε. Σπηλιών»
Vouli TV