Σοβαρές καταγγελίες δημοσίευσαν σήμερα με Δελτίο Τύπου, η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακών Εταιρειών Λεωφορείων.
Το πολυσυζητημένο θέμα των δημοσίων προσφορών για τις συμβάσεις του 2020-30, επανέρχεται για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο. Η Συντονιστική καταγγέλει μεθοδεύσεις και “παιχνίδια εκβιασμού και εντυπώσεων” για να προϊδεάσουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Ακολουθεί αυτούσιο το Δελτίο Τύπου, όπως το έχουμε παραλάβει.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΊΩΝ

Η προπαγάνδα και τα παιγνίδια εντυπωσιασμού της Κοινοπραξίας Ισπανό Μαλτέζικων συμφερόντων με διασυνδέσεις της μητρικής εταιρείας σε Μάλτα, Ισπανία, Χιλή, Μαρόκο, Κίνα, Παναμά, κτλ φαίνεται ότι δεν έχουν τελειωμό και προσπαθούν με κάθε τρόπο και μέσο να προϊδεάσουν τις αποφάσεις των Κυπριακών Δικαστηρίων.
(https://www.brief.com.cy/etairika-nea/gemise-limani-larnakas-me-prasina-leoforeia-fotos)
Δεν γνωρίζουμε αν βρήκαν και αυτοί τρόπους να λάβουν υποσχέσεις για «support on every level», όπως πρόσφατα αναφέρθηκε στο γνωστό σε όλους βίντεο του Al Jazeera, γνωρίζουμε όμως πάρα πολύ καλά τα γεγονότα και τα παραθέτουμε:

1. 27/4/20 – Η απόφαση υπέρ της εν λόγω Κοινοπραξίας ακυρώθηκε από το Διοικητικό Δικαστήριο.
2. 21/9/20 – Συνεπεία της ως άνω απόφασης ακυρώθηκε και ίδια τους η προσφορά ως «αντικανονική».
3. 24/9/20 – αποτάθηκαν στο Δικαστήριο με παραπλανητικά στοιχεία ισχυριζόμενοι ότι: η εταιρεία προκειμένου να εκτελέσει τις συμβάσεις που κατακυρώθηκαν στις 29/11/2019,.. «προχώρησε σε αγορά 45 μεγάλων καινούριων λεωφορείων….» συνεχίζουν δε και λέγουν ότι .. «Τα λεωφορεία ήδη αγοράστηκαν και το κόστος αγοράς το επωμίστηκαν οι μετόχοι..» αφήνοντας να νοηθεί ότι αγόρασαν τα λεωφορεία πριν από την ακύρωση τους.
4. Πλην όμως, εμείς γνωρίζουμε και είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα λεωφορεία αγοράστηκαν από κάποιου είδους συγγενική τους εταιρεία έξι (6) μήνες μετά την ακύρωση τους από το Δικαστήριο.
Και ρωτούμε όλους τους λογικά σκεπτόμενους πολίτες αυτού του τόπου:
⦁ Ποιος επιχειρηματίας θα προχωρούσε σε επένδυση ύψους €8+ εκατομμυρίων μετά που εκδόθηκε απόφαση εναντίων του και μετά από ολοκληρωτική ακύρωση της ίδιας της προσφοράς που υπέβαλλε??
⦁ Τι και ποιος τους υποσχέθηκε ότι ανεξάρτητα από το τί λένε τα Δικαστήρια και το Συμβούλιο Προσφορών, η προσφορά θα καταλήξει και πάλι σ’ αυτούς, με αποτέλεσμα να διατυμπανίζουν ότι είναι έτοιμοι και ότι θα αναλάβουν την σύμβαση??
⦁ Γιατί προχώρησαν στην παραγγελία αγορά και εισαγωγή των εν λόγω λεωφορείων έξι ολόκληρους μήνες μετά την ακυρωτική απόφαση του Δικαστηρίου?? (Σημειώνουμε ότι η απόφαση στην υπόθεση 1792/19 εκδόθηκε στις 27/4/20 ενώ το τιμολόγιο για την αγορά των λεωφορείων εκδόθηκε την 1/9/20 (ως φαίνεται με πολύ μικρά γράμματα στο κάτω μέρος του).

⦁ Γιατί δεν ανακλήθηκε άμεσα η έγκριση για την μη πληρωμή των τελωνειακών δασμών μετά που ακυρώθηκε η προσφορά τους??

⦁ Και τέλος γιατί ζητήθηκε η ανανέωση της εγγυητικής τους από την στιγμή που η προσφορά τους έχει ακυρωθεί??
Τα πιο πάνω ερωτήματα σε συνδυασμό με τις «κατά παραγγελία διευκρινήσεις» δείχνουν ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν κάποιοι «γνωστοί / άγνωστοι» να μεθοδεύσουν το αποτέλεσμα της εν λόγω Σύμβασης.
Εμείς ως Συντονιστική των Κυπριακών Εταιρειών απαντούμε ξεκάθαρα στα πιο πάνω ερωτήματα και λέμε ότι έχουμε πίστη στις Δικαστικές διαδικασίες και ότι θα αντιταχθούμε με κάθε τρόπο σ’ αυτό το καλοσχεδιασμένο παιγνίδι για παράδοση των συγκοινωνιών του τόπου μας σε περίεργα σχήματα και συμφέροντα.
Κλείνουμε λέγοντας ότι αν και δεν έχουμε την εμπειρία του Al Jazeera, εντούτοις ξέρουμε και εμείς να «κρατάμε σημειώσεις» …!

Vouli TV