Αίρουν τα δυναμικά μέτρα οι εταιρείες δημόσιων συγκοινωνιών μετά από προσωπική παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Καρούσου.

Ο υπουργός επενέβη προσωπικά και δήλωσε πρόθεση να ακούσει τα αιτήματα των εταιρειών λεωφορείων. Όπως πληροφορούμαστε, επικοινώνησε με όλους τους εμπλεκόμενους και ήδη διευθέτησε συναντήσεις μαζί τους, για εξέταση των ζητημάτων που εγείρουν.

Να θυμίσουμε ότι οι επηρεαζόμενες εταιρείες από τις νέες δημόσιες συμβάσεις του κράτους που είναι προγραμματισμένο να τεθούν σε ισχύ από τις 5 Ιουλίου, είχαν εξαγγείλει δυναμικά μέτρα, τα οποία θα κορυφώνονταν με στάση εργασίας την Τετάρτη (17/06).

Την περασμένη Παρασκευή (12/06), οι εταιρείες ΕΜΕΛ (Λεμεσού), ΖΗΝΩΝ (Λάρνακας), ΟΣΕΑ (Αμμοχώστου), ΟΣΥΠΑ (Πάφου) και ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ, είχαν εδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό και το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενίας.

Ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής των εταιριών λεωφορείων, αναφέρει:

H συντονιστική επιτροπή εταιρειών λεωφορείων ανακοινώνει την αναστολή των απεργιακών μέτρων για αύριο Τετάρτη 17/06, κατόπιν της παρέμβασης του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κου Γιάννη Καρούσου και της άμεσης διευθέτησης συναντήσεων με τις εταιρείες λεωφορείων προς επίλυση των προβλημάτων στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Ως ένδειξη καλής θέλησης και ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης, αναστέλλονται όλα τα απεργιακά μέτρα μέχρι και την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων με τον αρμόδιο υπουργό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ΠτΔ, τον πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Μεταφορών, τον πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, όπως και τα κοινοβουλευτικά κόμματα για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν προς επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΠΗΓΗ:tothemaonline.com

Vouli TV