Το υπουργείο τουρισμού της Κύπρου αυτήν την εβδομάδα αποκάλυψε ένα σχέδιο κίνητρων που στοχεύει στην ποιοτική και αισθητική βελτίωση των παραλιών για το έτος 2024, με δικαιούχους τις τοπικές αρχές.

Σε επίσημη ανακοίνωση, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι παραλίες αποτελούν έναν από τους κύριους συγκριτικούς πλεονεκτήματα της Κύπρου ως τουριστικός προορισμός και βρίσκονται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Ευρώπη.

Επίσης, το υπουργείο ανέφερε ότι υλοποιεί μια σειρά δράσεων για την αειφόρο ανάπτυξη των παραλιών, δρώντας ως εθνικός συντονιστής του προγράμματος Blue Flag.

Επίσης, το υπουργείο υποστηρίζει την πρωτοβουλία ‘Άμμος και Θάλασσα χωρίς πλαστικό’, η οποία στοχεύει στη μείωση του πλαστικού στις παραλίες.

Επιπλέον, ως μέρος της εφαρμογής της Τουριστικής Στρατηγικής 2030, το υπουργείο άνοιξε την υποβολή αιτήσεων για το Σχέδιο Κίνητρων για Έργα για την Ποιοτική και Αισθητική Αναβάθμιση των Παραλιών για το 2024.

Οι δικαιούχοι αυτού του σχεδίου είναι οι τοπικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των δήμων και των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σχέδιο περιλαμβάνει επιλέξιμα έξοδα όπως η αγορά εξοπλισμού όπως ομπρέλες και ξαπλώστρες, περιπάτους και κάδους καθαρισμού.

Επιπλέον, καλύπτει εγκαταστάσεις υποδομής όπως υγιεινές εγκαταστάσεις και αποδυτήρια, καθώς και εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρίες.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων ορίστηκε για τις 29 Μαρτίου 2024.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση sxedioparalion@visitcyprus.com.

Το σχέδιο και η φόρμα αίτησης είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο του Υπουργείου Τουρισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τους αξιωματούχους Βάκη Λοιζίδη στο 22-691131 και Ανθή Χαραλάμπους στο 22-691293.

 

Δημήτρης Νικολάου