Δεκατέσσερις μέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, η προσοχή των υποψηφίων και των επιτελείων τους στρέφονται προς δύο κατευθύνσεις. Στον επικοινωνιακό και ψυχολογικό τομέα από τη μια και στον οργανωτικό τομέα από την άλλη.
Μέσα από τις ομιλίες των υποψηφίων και τις μεγάλες συγκεντρώσεις, τα επιτελεία θέλουν να τονίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα εδραιώσουν την ψήφο προς το δικό τους στρατόπεδο. Είτε αυτό αφορά την αύξηση της συσπείρωσης, είτε αυτό αφορά την «απενοχοποίηση» επιλογών έξω από το κομματικό πλαίσιο.
Την ίδια ώρα όμως, σε οργανωτικό επίπεδο το κυνήγι των ψήφων συνεχίζεται. Κοινός παρανομαστής και για τους τρεις υποψηφίους, είναι η αναγνώριση πως πέραν από τις εντυπώσεις, σημασία έχει το αποτέλεσμα και αυτό θα διαφανεί στην κάλπη. Και άρα η προσοχή επικεντρώνεται στο πόσους τελικά θα καταφέρουν να πάρουν στην κάλπη.
Στον Κορμακίτη ο Αβέρωφ
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου χθες πραγματοποίησε επίσκεψη στον κατεχόμενο Κορμακίτη, όπου συναντήθηκε με την κοινότητα των Μαρωνιτών. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. Νεοφύτου είπε ότι δεν μπορεί ο τόπος μας να μείνει μοιρασμένος, δεν αξίζει ούτε στις ρίζες μας ούτε και στα παιδιά μας να μην προσπαθήσουμε ξανά να επανενώσουμε τον τόπο μας.
«Με έμαθε ο πολιτικός μου πατέρας, ο Γλαύκος Κληρίδης να σέβομαι και να αγαπώ τη Μαρωνίτικη κοινότητα και στην κυβέρνησή του πάρθηκε η απόφαση για τη δημιουργία του πρώτου Μαρωνίτικου σχολείου», συμπλήρωσε. Αναφέρθηκε ακόμα στη νομοθετική του πρωτοβουλία για επαναφορά των δικαιωμάτων των θρησκευτικών ομάδων, όπως προβλέπονταν στο Σύνταγμα του 1960 που μετά την κατάργηση των κοινοτικών συνελεύσεων οι εκπρόσωποι των τριών θρησκευτικών ομάδων δεν έχουν κανένα ρόλο και λόγο στα των διεργασιών του νομοθετικού Σώματος.
Το επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου συντηρεί επίσης στην επικαιρότητα την πρόταση του για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Σε δήλωση της, η εκπρόσωπος Τύπου του Αβέρωφ Νεοφύτου Τζώρτζια Κωνσταντίνου-Παναγιώτου, ανέφερε ότι, πέραν των 50.000 νοικοκυριών, που περιλαμβάνουν περισσότερους από 120.000 περίπου άντρες, γυναίκες και παιδιά, θα επωφεληθούν από την πρόταση για κοινωνική μεταρρύθμιση.
Μαυρογιάννης: Πρωτοβουλίες για Κυπριακό
Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης στην πολιτική συγκέντρωση προσφύγων Κερύνειας-Λευκωσίας, δήλωσε πως κάθε φορά που βρίσκεται ανάμεσα σε πρόσφυγες, νιώθει ένα «ιδιαίτερο δέος». Μιλώντας την Κυριακή στη Δημοσιογραφική Εστία, αναφέρθηκε παράλληλα στις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει για επανέναρξη των συνομιλιών «από την πρώτη κιόλας ημέρα της διακυβέρνησής του».
«Σχεδόν 50 χρόνια μετά, ακόμα συζητάμε τι έφταιξε, ποιος έφταιξε. Ακόμα δεν μιλήσαμε για τους προδότες και ας μιλούν όλοι για την προδοσία. Ακόμα δεν μιλήσαμε για τους εγκληματίες και ας μιλούν όλοι για το έγκλημα. Το πρώτο που πρέπει να γίνει σε αυτόν τον τόπο είναι η αποκατάσταση της αλήθειας. Έστω και τώρα, αφού ακόμα επιμένουν να στήνουν μουσεία για τους προδότες, που έδωσαν τη μισή Κύπρο δώρο στην Τουρκία» είπε.
Επισήμανε πως, είναι ανάγκη να μιλήσουμε και για όσα πρέπει να γίνουν. «Ο τόπος μας πρέπει να σωθεί. Την Κύπρο δεν θα τη σώσει ούτε ο κ. Νεοφύτου με το ΝΑΤΟ ούτε ο κ. Χριστοδουλίδης με την ανίερη συμμαχία που στήθηκε γύρω του, με μόνο ζητούμενο την Προεδρική καρέκλα και τα αξιώματα».
Χριστοδουλίδης: Αισιοδοξία για μεγάλη νίκη
Την αισιοδοξία του για μια μεγάλη νίκη στις εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου εξέφρασε ο, Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας χθες σε συγκέντρωση μελών της Ανεξάρτητης Κίνησης Δημοτών Αγλαντζιάς, η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της στην υποψηφιότητά του. Κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, λέγοντας ότι η σκληρή δουλειά θα πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα πιο αυξημένο ρυθμό μέχρι να κλείσουν τα εκλογικά κέντρα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο πραγματικός αγώνας αρχίζει την 1η Μαρτίου με την ανάληψη της εξουσίας, αν ο λαός τον τιμήσει με την ψήφο του, για την υλοποίηση του προγράμματός του και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τα οποία, όπως είπε, δεν έχουν κομματικό, ή πολιτικό χρώμα.
«Θα κυβερνήσουμε για το σύνολο του κυπριακού λαού, είτε μας ψήφισαν, είτε όχι» είπε και επανέλαβε τη δέσμευσή του για σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας κοινωνικής αποδοχής, που είναι και το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες κατά τη διάρκεια του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων που είχε μαζί τους κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.
Comments are closed for this post.