Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΓΕ: Ανοίκεια και απαράδεκτη συμπεριφορά από τον Ε.Ευσταθίου – Αποτείνεται στον ΠΔΣ για πειθαρχική

Published

on

Για ανοίκεια και απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του δικηγόρου Ευστάθιου Ευσταθίου, κάνει λόγο μέσω γραπτής δήλωσης, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση:

Δυστυχώς εξακολουθούμε να είμαστε μάρτυρες μιας συνεχιζόμενης ανοίκειας και απαράδεκτης συμπεριφοράς εκ μέρους του δικηγόρου κ. Ευστάθιου Ευσταθίου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες, κατ’ επανάληψη, προβάλλει δημοσίως αήθεις ισχυρισμούς περί διαφθοράς στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, ενίοτε ισχυριζόμενος χρηματισμό λειτουργών της και ενίοτε συγκάλυψη, από τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας και/ή ποινικών αδικημάτων.

Απορρίπτω απερίφραστα, για άλλη μια φορά, τους ισχυρισμούς του κ. Ευσταθίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας επέδειξα τεράστια ανοχή όχι μόνο στην καλόπιστη κριτική η οποία και αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο μιας σύγχρονης δημοκρατίας, αλλά και σε κακόπιστα και υποβολιμαία σχόλια. Οι δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Ευσταθίου για «συγκάλυψη και διαφθορά», οι οποίες, δυστυχώς αναπαράγονται από ΜΜΕ, έχουν, ωστόσο, ξεπεράσει το όποιο όριο ανοχής μου.

Ευθύνη μου και μέγιστη υποχρέωσή μου ως Γενικός Εισαγγελέας, πέραν των όποιων προσωπικών δικαιωμάτων μου ως άτομο, είναι η διαφύλαξη και η περιφρούρηση του ύψιστου αυτού Θεσμού που υπηρετώ, των συναδέλφων μου και της νευραλγικής Υπηρεσίας της οποίας προΐσταμαι.

Έχω επικοινωνήσει προ ολίγου με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ανέφερα ότι θα του αποστείλω εντός της ημέρας όλες τις δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις του κ. Ευσταθίου και την αναπαραγωγή τους σε ΜΜΕ, με σκοπό να αξιολογήσει κατά πόσον συντρέχουν λόγοι παραπομπής του κ. Ευσταθίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων. Νοείται ότι, στην παρούσα υπόθεση, θα εξαιρεθώ από την οποιαδήποτε διαδικασία του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Δικηγόρων.

Επαναλαμβάνω προς άπαντες πως δεν θα επιτρέψουμε την όποια προσπάθεια εργαλειοποίησης της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας ή άσκησης πίεσης σε λειτουργούς της, για εξυπηρέτηση ευτελών προσωπικών, ή πελατειακών, ή άλλων σχεδιασμών.

Πηγή: Dialogos

LIVE

65η Ετήσια Γενική Συνέλευση ΟΕΒ 2026, Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00

Avatar photo

Published

on

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) πραγματοποιεί την 65η Ετήσια Γενική Συνέλευση, την Τρίτη 28 Απριλίου, 12:00, στις 12:00 το μεσημέρι.στο The Landmark Nicosia.

Η συνέλευση αποτελεί κορυφαίο θεσμό για τον κυπριακό επιχειρηματικό κόσμο, προσφέροντας πλαίσιο διαλόγου για την οικονομία, τις προκλήσεις των επιχειρήσεων και τις στρατηγικές ανάπτυξης. Αναμένονται τοποθετήσεις εκπροσώπων της πολιτείας και φορέων, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την καινοτομία και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Η ΟΕΒ συνεχίζει να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο στην ενδυνάμωση της κυπριακής οικονομίας και του ιδιωτικού τομέα.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το VOULI TV και CityChannel.live.

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ», Παρασκευή 24/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται μέσα από το δυναμικό format debate του Vouli.TV, The Duel, αναδεικνύοντας τα ζητήματα που απασχολούν άμεσα την κοινωνία.

Στο νέο επεισόδιο, φιλοξενούνται:
▪️ Αντωνία Φράγκου, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΔΗΚΟ
▪️ Ανδρούλλα Καμιναρά, υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΛΜΑ

Οι δύο υποψήφιες διασταυρώνουν επιχειρήματα σε πέντε βασικές θεματικές ενότητες που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών:

🔹 Κοινωνική Δικαιοσύνη – Άμεσα εφαρμόσιμες πολιτικές και όχι θεωρητικές προσεγγίσεις
🔹 Ενέργεια & ΑΠΕ – Προκλήσεις και ευθύνες για τη μη πλήρη αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
🔹 Στεγαστικό – Μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης των ενοικίων και της δυσκολίας πρόσβασης σε κατοικία
🔹 Διαφθορά – Συγκεκριμένες προτάσεις για αποτελεσματική αντιμετώπιση και ενίσχυση της λογοδοσίας
🔹 Νέοι & Μέλλον – Πολιτικές που θα δώσουν κίνητρα στους νέους να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στην Κύπρο

Με αυστηρό χρόνο, σαφείς κανόνες και εστίαση στην ουσία, το The Duel προωθεί έναν άμεσο και ουσιαστικό δημόσιο διάλογο.

⚔️ DUEL: ΔΗΚΟ vs ΑΛΜΑ

📺 Η εκπομπή προβάλλεται στο Vouli.TV.

 

Continue Reading

THE DUEL - VouliTV LIVE DEBATE

THE DUEL «ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ», Πέμπτη 23/04 στις 5μμ

Avatar photo

Published

on

Η οικονομία δεν είναι αριθμοί. Είναι η καθημερινότητά μας.

Στο νέο επεισόδιο του The Duel, η πολιτική σύγκρουση περνά στο πιο κρίσιμο πεδίο:
ακρίβεια, μισθοί, φορολογία, εκποιήσεις και το μέλλον των νέων.

Στο στούντιο:
▪️ Μάριος Ηλία, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με τον ΔΗΣΥ
▪️ Χάρης Πολυκάρπου, υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΑΚΕΛ

Πέντε θεματικές.
Καθαρές ερωτήσεις.
Χωρίς υπεκφυγές.

👉 Η οικονομία πάει καλά ή όχι;
👉 Γιατί ο μισθός δεν φτάνει;
👉 Ποιος πληρώνει την ακρίβεια;
👉 Εκποιήσεις: τράπεζες ή κοινωνία;
👉 Υπάρχει μέλλον για τους νέους στην Κύπρο;

Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις.
Μία πραγματικότητα που πιέζει.

⚔️ DUEL: ΑΚΕΛ vs ΔΗΣΥ

📺 Δείτε το στο Vouli.TV και ζήστε την πολιτική αντιπαράθεση όπως πρέπει να είναι: άμεση, ουσιαστική και χωρίς «ναι μεν αλλά».

Continue Reading
Advertisement

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia