Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόεδρος: Δεν αποτελεί επιλογή στην παρούσα συγκυρία η αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Published

on

Ιστορική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, τη συμφωνία που υπεγράφη χθες μεταξύ Κύπρου και ΗΠΑ, η οποία, όπως είπε, θα βοηθήσει στη συνεργασία των δύο χωρών σε διάφορους τομείς, ενώ παράλληλα αποτελεί αναγνώριση του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος σε εκδήλωση της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου, τη Χοιροκοιτία, και ερωτηθείς αν υπό το φως της συμφωνίας Κύπρου – ΗΠΑ έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να υποβληθεί αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το θέμα δεν αποτελεί επιλογή στην παρούσα συγκυρία, λαμβάνοντας υπόψη τη διαχρονική θέση της Τουρκίας, η οποία είναι κράτος μέλος του ΝΑΤΟ. Από κει και πέρα θεωρώ ιστορική τη συμφωνία που υπεγράφη χθες, ανάμεσα σε πολλά άλλα θα βοηθήσει στη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, των επενδύσεων, των εμπορικών μας σχέσεων, είναι και μια αναγνώριση του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής ως ένας προβλέψιμος, σταθερός, αξιόπιστος εταίρος. Και θεωρώ ότι είναι κάτι που ενισχύει ακόμη περισσότερο την υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κληθείς να αναφερθεί στη χθεσινή άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, θα είμαστε στις Βρυξέλλες και την ερχόμενη βδομάδα. Είναι σημαντικό να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν. Υπάρχει Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο. Ο στόχος είναι τον Ιούλιο να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Πρόεδρος της Επιτροπής για να αρχίσουμε αμέσως δουλειά. Έχουμε ενώπιον μας πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.

Την ερχόμενη βδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα εγκρίνουμε και τη στρατηγική ατζέντα της ΕΕ που είναι οι προτεραιότητες τα επόμενα πέντε χρόνια, προτεραιότητες, οι οποίες μας ενδιαφέρουν άμεσα. Αντιλαμβάνεστε ότι η στρατηγική αυτονομία της ΕΕ σε θέματα ενέργειας, ασφάλειας, άμυνας, στο μεταναστευτικό, η ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικοτητας, όλα αυτά τα θέματα θα πρέπει να ‘τρέξουν’ αμέσως.

Την ίδια στιγμή έχουμε εκλογές στις ΗΠΑ, έχουμε εκλογές στη Βρετανία, υπάρχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πόλεμος στη Γάζα, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να ‘περάσει’ η Πρόεδρος της Επιτροπής, να συσταθεί η νέα Επιτροπή για να ξεκινήσουμε δουλειά».

Πηγή: Kathimerini

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Ο πρόεδρος του κόμματος ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ, Ανδρέας Χριστοφή, φιλοξενείται στην εκπομπή #ekloges2026 με τον Χάρη Θεραπή, σε μια συζήτηση με πολιτικό βάθος αλλά και προσωπικές αποκαλύψεις.

Με φόντο τις Βουλευτικές Εκλογές 2026, ο Ανδρέας Χριστοφή ανοίγει τα χαρτιά του για:
▪️ τη «λαϊκή ανόρθωση» που προτείνει
▪️ τη σύγκρουση με το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα
▪️ τις προτεραιότητες για αγρότες και εργαζόμενους
▪️ τη θέση του στο Κυπριακό και την οικονομία

Παράλληλα, μιλά για την προσωπική του διαδρομή και τη δικαίωσή του στην υπόθεση “The Land of Dreams”, αναφερόμενος σε εκείνους που –όπως ο ίδιος υποστηρίζει– επιχείρησαν να τον πλήξουν πολιτικά και προσωπικά.

Μια παρουσία με ξεκάθαρο λόγο, αιχμηρές τοποθετήσεις και χωρίς υπεκφυγές.

👉 Μείνετε συντονισμένοι στο Vouli.TV

Continue Reading

#exAformis

#ExAformis – Όλα τριγύρω… καίγονται! | Σάββατο 28/03 στις 8μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή #exAformis, ο Χάρης Θεραπής και Στέλιος Ξιουρής σχολιάζουν με καυστικό τρόπο την επικαιρότητα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η πολιτική κινητικότητα ενόψει εκλογών, με τα κόμματα να μπαίνουν στην τελική ευθεία και τα πραγματικά «καυτά» μέτωπα να αποκαλύπτουν ποιοι αντέχουν και ποιοι πιέζονται.

Παράλληλα, η προεδρολογία συνεχίζεται με νέα δεδομένα και μία αποκάλυψη που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στο πολιτικό παρασκήνιο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, με αναφορά στην καθοριστική συμβολή του Σταύρος Παπαδούρης και τις πολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται γύρω από ένα από τα πιο κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Στο τέλος της εκπομπής, δυνατός σχολιασμός και πολιτικές «αναγνώσεις» για το τι πραγματικά κρύβεται πίσω από τις εξελίξεις.

Μια εκπομπή με ευθύ λόγο, χωρίς περιστροφές.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 27/03 στις 6μμ

Avatar photo

Published

on

Στην εκπομπή «Εκλογές 2026» με παρουσιαστή τον Μίκη Κασάπη, φιλοξενήθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού:

– Παναγής Κούρτουλος (ΔΗΚΟ)
– Έντμοντ Χαγουίλα (ΑΛΜΑ)
– Πάνος Χατζηχριστοφή (VOLT)
– Μόνικα Πιερίδου (ΚΟΣΠ)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λεμεσός. Παρά τις διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τα πιο πιεστικά ζητήματα για την πόλη είναι:
– το στεγαστικό,
– το κυκλοφοριακό,
– η θαλάσσια ρύπανση,
– και η διαχείριση των απορριμμάτων.

Θέσεις των υποψηφίων

– Η Μόνικα Πιερίδου τόνισε την ανάγκη να δίνονται μάχες χωρίς «ευθυνοφοβία», υπογραμμίζοντας ότι απαιτείται αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
– Ο Έντμοντ Χαγουίλα ανέδειξε τη σημασία του σωστού προγραμματισμού και των μακροπρόθεσμων πολιτικών, ώστε να υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις για τον τόπο.
– Ο Πάνος Χατζηχριστοφή, αναφερόμενος στο στεγαστικό, πρότεινε ως πιθανή λύση την υιοθέτηση της συγκατοίκησης ως καθημερινή πρακτική, όπως συμβαίνει συχνά στα φοιτητικά χρόνια.
– Ο Παναγής Κούρτουλος υποστήριξε ότι το κράτος θα μπορούσε να συμβάλει στο στεγαστικό καλύπτοντας την προκαταβολή και το πρώτο ενοίκιο για τους πολίτες.

Θέμα Βρετανικών Βάσεων

Στο επίκαιρο ζήτημα των βρετανικών βάσεων, όλοι οι υποψήφιοι —εκτός του ΔΗΚΟ— εξέφρασαν ότι, εφόσον είναι εφικτό, θα προτιμούσαν την αποχώρησή τους από την Κύπρο.

Continue Reading
Advertisement
EKLOGES20265 hours ago

EKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ

Off the Record6 hours ago

Από τα BROOKIES στους ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΥΣ…

Off the Record7 hours ago

Ασκήσεις ισορροπίας σε τεντωμένο σχοινί και οι σπόνσορες της πολιτικής

EKLOGES202622 hours ago

Οικολόγοι: Ολοκληρώθηκε η επικύρωση ψηφοδελτίου – Οι 56 υποψήφιοι

ΕΚΠΟΜΠΕΣ1 day ago

Πολιτική με επιχειρήματα & γνώση με την Ανδρούλλα Καμιναρά, Νίκος Μούδουρος και Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Κυριακή 05/04 στις 7μμ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν με χυδαία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Βουλευτικές Εκλογές 20263 days ago

Διαδικτυακή Δημοσκόπηση – Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Απρίλιος 2026

Podcast Therapy3 days ago

«Μαρία Κρίδη: Από την Παιδεία στην Πολιτική» | Podcast Therapy S2 E18

EKLOGES20263 days ago

EKLOGES2026 – Το κόμμα Αγρονόμος στο δρόμο προς τις Εκλογές | Σάββατο 04/04 στις 6μμ

EKLOGES20263 days ago

EKLOGES2026 – Πάφος 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 03/04 στις 7μμ

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia