Και ενώ ο κύριος Λετυμπιώτης παλεύει με τα κύματα -στην υπόθεση του υποθαλάσσιου καλωδίου- και ταυτόχρονα με θυμωμένους βουλευτές της συγκυβέρνησης για την υπόθεση Γενικού Ελεγκτή, έχει ξαφνικά να αντιμετωπίσει και την οργή της ΑΕΛ, η οποία με αφορμή δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής «…η μικροπολιτικάντικη παράσταση στην οποία προέβη δεν μπορεί να γίνει ανεχτή και δεν γίνεται από τους ισότιμους πολίτες αυτού του Κράτους που απλά επέλεξαν να υποστηρίζουν έναν ιστορικό σύλλογο αυτής της χώρας με ανάστημα και ιστορία πολύ μεγαλύτερο από την πολιτική καριέρα οποιουδήποτε!» Άουτς!

Σάκος του μποξ έχει γίνει ο καημένος ο Λετυμπιώτης και ας είναι ο τελευταίος που ευθύνεται. Βέβαια, η ατάκα του ότι “ο Πρόεδρος μάλλον είναι σε συνάντηση και θα μάθει την απόφαση για την απόλυση του Γενικού Ελεγκτή από τα Μέσα Ενημέρωσης” -στο Facebook άραγε ή στο Τik Τok;- προξένησε ειρωνικά χαμόγελα μέχρι και στα τσιμέντα. Τα τσιμέντα βέβαια γέλασαν όταν εκπρόσωπος του κόκκινου κόμματος κατακεραύνωσε το σκεπτικό της απόφασης παραδεχόμενος παράλληλα πως δεν το είχε ακόμα διαβάσει!

Με παρουσίασαν χειρότερο κι από το Ρίκκο Ερωτοκρίτου. Οδυσσέας Μιχαηλίδης

Και αφού αναφερθήκαμε στην ΑΕΛ, να σημειώσουμε ότι στο ντέρμπι της Λεμεσού είχαν εκπονηθεί και 3 σχέδια δράσεως ώστε να μην υπάρξουν παρατράγουδα. Φανταστείτε να μην είχαμε τόσα σχέδια δράσεως! Είχαν επίσης στρατολογηθεί εκατοντάδες αστυνομικών! Φανταστείτε να μην είχαμε πρόβλημα στελέχωσης, όπως συχνά κλαψουρίζουν οι συντεχνιακοί τους. Θα παίρναμε χιλιάδες, ίσως και περισσότερους αστυνομικούς ακόμη και από τους φιλάθλους!

Λοιπόν, καιρός να σοβαρευτούμε. Ο πολίτης πληρώνει ακριβά την ανικανότητα των κρατικών μηχανισμών και της αστυνομίας. Σεβαστείτε τουλάχιστον τον ιδρώτα του. Και μην αφήνετε μια ομάδα ατόμων να σας εξευτελίζουν. Αφού είναι φανερό ότι αποτύχατε στην πρόληψη, λειτουργήστε τουλάχιστον στην καταστολή τιμωρώντας κάποιους παραδειγματικά. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η χθεσινή απόφαση απόλυσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη έφερε πληθώρα αντιδράσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπου το θέμα μονοπώλησε το ενδιαφέρον των πολιτών. Ο πρώην Γενικός Ελεγκτής άφησε σαφέστατες αιχμές εναντίον Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη (που σύμφωνα με τον Περδίκη τον βόλεψε το ταξίδι στην Αθήνα) ενώ κόμματα και βουλευτές της Συγκυβέρνησης -κυρίως του ΔΗΚΟ- καθώς επίσης το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι, έδειξαν δυσαρέσκεια με την απόφαση.

Απ την άλλη, το ότι η απόφαση ήταν καταπελτική και ομόφωνη με 8-0, δείχνει πως όσο κι αν μερικοί δυσκολεύονται να το δεχθούν -για παράδειγμα η Ειρήνη Χαραλαμπίδου- ο Οδυσσέας δεν ήταν και τόσο υπόδειγμα στη συμπεριφορά του. Χαρακτηριζόταν δυστυχώς από εμμονές, προκαταλήψεις και ναπολεόντεια σύνδρομα, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως οι υπόλοιποι θεσμοί αυτού του τόπου δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια και ακόμη χειρότερα προβλήματα. Επιβάλλεται εκσυγχρονισμός παντού ώστε ποτέ ξανά κανένας Δημόσιος Λειτουργός να μην μπορεί να καταστεί κράτος εν κράτει. Στη Δημοκρατία δεν χωρούν αυτοκράτορες.
Απομένει τώρα να δούμε κατά πόσο ο κύριος Μιχαηλίδης θα μπει στην πολιτική αρένα για να βρεθεί απέναντι από αυτούς που θεωρεί ηθικούς αυτουργούς της εκδίωξής του. Οι εκλογές του 2026 αποκτούν ξαφνικά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Φήμες ότι ο πρώην Γενικός Ελεγκτής συναντήθηκε χθες με την πρώην αλεπού της Αργάκας ζητώντας προεκλογικής φύσεως συμβουλές ελέγχονται ως ανακριβείς.

Πηγή: Kathimerini

Μικαέλα Θεραπή

Γεια σας! Είμαι η Μικαέλα Θεραπή, απόφοιτος του Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Δημοσιογραφίας. Είναι εντυπωσιακό πόσο η δύναμη των λέξεων μπορεί να αναδείξει την ουσία των πραγμάτων, και αυτό είναι κάτι που αγαπώ να κάνω. Με την αγάπη μου για την αλήθεια και τη διαφάνεια, προσπαθώ πάντα να παρουσιάζω τα πράγματα με τον πιο ακριβή και κατανοητό τρόπο. Η διαπραγμάτευση της πολυπλοκότητας μέσα από τη γραφή μου είναι η πρόκληση που με κινητοποιεί και με ενθαρρύνει να ανακαλύπτω νέες πτυχές των θεμάτων. Η εκπαίδευσή μου στη δημοσιογραφία με έχει εξοπλίσει με τα εργαλεία για να αναλύω, να ερευνώ και να επικοινωνώ αποτελεσματικά. Είμαι πεπεισμένη ότι κάθε ιστορία έχει ένα όνομα και η δύναμη να επηρεάσει θετικά τον κόσμο μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να εξερευνώ και να μοιράζομαι με εσάς σημαντικές ιστορίες που αντικατοπτρίζουν την πολυπλοκότητα και την ομορφιά του κόσμου μας.