Connect with us

Βουλευτικές Εκλογές 2026

Προεκλογική εκκίνηση για τη ΔΗΜΑΛ – Σχεδιάζει ψηφοδέλτια και δομή οργάνωσης

Avatar photo

Published

on

Με έντονο προσανατολισμό προς τις Βουλευτικές Εκλογές προχωρά η Δημοκρατική Αλλαγή (ΔΗΜΑΛ), η οποία εργάζεται εντατικά ώστε να παρουσιαστεί τον Μάιο με πλήρες ψηφοδέλτιο 56 υποψηφίων. Την ίδια στιγμή που οργανώνει τα συλλογικά της όργανα και επιδιώκει την προσέλκυση νέων μελών, το κόμμα επικεντρώνεται στην κατάρτιση ψηφοδελτίων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Το τελευταίο διάστημα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος, με στόχο η ΔΗΜΑΛ να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στην πρώτη της εκλογική αναμέτρηση. Το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος –στο οποίο συμμετέχουν ο πρόεδρος Χρίστος Κληρίδης, ο αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Θεοχαρίδης, οι αντιπρόεδροι Γιώργος Γκαράνης, Μαρία Παχίτη και Αλέξανδρος Κληρίδης, η γραμματέας Αγγελίνα Αγαθοκλέους και ο ταμίας Μιχαήλ Λουκά– συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση, αξιολογώντας την πρόοδο και καθορίζοντας νέους στόχους. Παρών στις συνεδρίες είναι επίσης ο συντονιστής των επιστημονικών ομάδων Ντέμης Ιωάννου και ο υπεύθυνος για τα οικονομικά ζητήματα Γιάννης Ιωάννου.

Η τρέχουσα φάση επικεντρώνεται στη συγκρότηση των επαρχιακών επιτροπών της ΔΗΜΑΛ. Ήδη έχουν οριστεί οι επικεφαλής σε όλες τις περιφέρειες, ενώ οι επιτροπές Λευκωσίας και Λεμεσού είναι πλήρως στελεχωμένες. Επόμενος σταθμός είναι η Πάφος, με τα μέλη της τοπικής επιτροπής να αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, το ενδιαφέρον θα στραφεί προς Αμμόχωστο και Κερύνεια, ενώ έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές και για τη Λάρνακα. Παράλληλα, προχωρά και η συγκρότηση των επιτροπών εργασίας, οι οποίες αναλαμβάνουν να επεξεργαστούν τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος. Ήδη ολοκληρώθηκε το πρώτο έγγραφο με αντικείμενο τη φορολογική μεταρρύθμιση, το οποίο συνοδεύτηκε από ανακοίνωση που ασκούσε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση για προώθηση αλλαγών χωρίς ολοκληρωμένη μελέτη των συνεπειών τους στα δημόσια έσοδα, στην κοινωνία και στην πραγματική οικονομία. Η ΔΗΜΑΛ υπογράμμισε πως οι αλλαγές δημιουργούν στρεβλώσεις, δεν στηρίζουν τη μεσαία τάξη και αποθαρρύνουν τις εγχώριες επενδύσεις.

Σε παράλληλο επίπεδο, το κόμμα δίνει βαρύτητα στην επικοινωνιακή του στρατηγική, επιδιώκοντας να έρθει σε επαφή με περισσότερους πολίτες και να ενισχύσει τη βάση του. Έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα και οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ετοιμάζεται ενημερωτικό έντυπο που θα παρουσιάζει τις βασικές θέσεις του κόμματος. Η μπροσούρα αυτή δεν θα διανέμεται μαζικά, αλλά θα δίδεται επιλεκτικά σε πολίτες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, καθώς και σε θεσμικούς φορείς και οργανισμούς με τους οποίους θα έρθει σε επαφή η ΔΗΜΑΛ.

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια, τις επόμενες ημέρες αναμένεται τα μέλη του Πολιτικού και Εκτελεστικού Γραφείου να καταθέσουν προτάσεις για υποψηφίους. Θεωρείται δεδομένο ότι τα κορυφαία στελέχη του κόμματος θα έχουν ενεργό ρόλο στην εκλογική μάχη, ενώ η προσοχή στρέφεται σε νέα πρόσωπα που θα ενισχύσουν τις λίστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον και ο στόχος της κατάρτισης ψηφοδελτίων με 56 υποψηφίους κρίνεται εφικτός, παρά το σύντομο διάστημα από τη σύσταση του κόμματος. Παράλληλα, η ΔΗΜΑΛ ξεκαθαρίζει ότι δεν σκοπεύει να προσελκύσει πολιτικά στελέχη που μένουν εκτός ψηφοδελτίων άλλων κομμάτων λόγω ορίων θητειών, επιλέγοντας διαφορετική στρατηγική από άλλα νεοσύστατα σχήματα.

Παρά τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει, το κόμμα δεν έχει μέχρι στιγμής εικόνα από δημοσκοπήσεις, αφού δεν εμφανίζεται στις έρευνες που παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ. Σχεδιάζει ωστόσο να διεξαγάγει τη δική του μέτρηση αφού πρώτα αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στην κοινωνία, ώστε να έχει μια πιο αξιόπιστη εικόνα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αυξήσει τις δημόσιες εμφανίσεις στελεχών, ώστε να πάψει η εικόνα ενός κόμματος που περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τον Χρίστο Κληρίδη.

Οι θεματικές προτεραιότητες της ΔΗΜΑΛ, όπως αναδεικνύονται μέσα από τις τοποθετήσεις της, επικεντρώνονται κυρίως σε τρεις άξονες: το Κυπριακό, το μεταναστευτικό και τη διαφθορά. Αν και το κόμμα αναπτύσσει προτάσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, εκτιμάται πως αυτοί οι τομείς θα αποτελέσουν τον πυρήνα της προεκλογικής του ατζέντας, συνδιαμορφώνοντας την πολιτική του ταυτότητα μαζί με τις εισηγήσεις του για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η επαρχία Λεμεσού βρέθηκε στο μικροσκόπιο της εκπομπής «Εκλογές 2026», με τον Χάρη Θεραπή να συντονίζει τη συζήτηση για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Λεμεσού: Μιχάλης Καυκαλιάς (ΑΚΕΛ), Ζαχαρίας Αθανασιάδης (ΕΛΑΜ) και Μαρία Κρίδη (Οικολόγοι).
• Ποια είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Λεμεσός και ποιες λύσεις προτείνουν τα κόμματα;
• Το κυκλοφοριακό παραμένει ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα, με την πόλη να «πνίγεται» καθημερινά και τους υποψηφίους να καταθέτουν τις προτάσεις τους για αποσυμφόρηση.
• Η ακρίβεια και το αυξημένο κόστος ζωής επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά, με τα κόμματα να παρουσιάζουν μέτρα για στήριξη των πολιτών.
• Το στεγαστικό επιδεινώνεται, καθώς η πρόσβαση σε προσιτή κατοικία γίνεται ολοένα πιο δύσκολη για τους κατοίκους της πόλης.
• Οι δημόσιες μεταφορές τέθηκαν στο τραπέζι, με συζήτηση για το κατά πόσο υπάρχει ολοκληρωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο που να αντιμετωπίζει την ταλαιπωρία των πολιτών.
• Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους νέους της Λεμεσού, οι οποίοι –λόγω ακρίβειας και στεγαστικού– νιώθουν ότι δεν έχουν χώρο στην ίδια τους την πόλη και αναγκάζονται να την εγκαταλείψουν.
Η συζήτηση ανέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την κοινή ανάγκη για ουσιαστικές και άμεσες λύσεις για τη Λεμεσό.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

EKLOGES2026

EKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Δευτέρα 06/04 στις 7μμ

Avatar photo

Published

on

Η εκπομπή «Εκλογές 2026» επικεντρώθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου, με τον Μίκη Κασάπη να φιλοξενεί μια ουσιαστική συζήτηση για τα προβλήματα της περιοχής, τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και τις προτάσεις των κομμάτων ενόψει των εκλογών.
Στο στούντιο φιλοξενήθηκαν υποψήφιοι βουλευτές της επαρχίας Αμμοχώστου: Νεφέλη Κούρτη (ΕΛΑΜ), Ιωάννης Σιαπάνης (ΑΚΕΛ) και Γιάννης Καραγιώργης (ΔΗΚΟ).

• Το στεγαστικό συνεχίζει να πιέζει τους πολίτες, με πολλούς –ιδίως νέους– να αδυνατούν να αποκτήσουν δική τους στέγη.
• Η επαγγελματική αποκατάσταση παραμένει περιορισμένη, οδηγώντας αρκετούς στην αναζήτηση ευκαιριών σε άλλες πόλεις, ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
• Ο τουρισμός και οι ξενοδοχειακές μονάδες βρέθηκαν στο επίκεντρο, με έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών προσλήψεων και στην εξεύρεση προσωπικού.
• Το μεταναστευτικό τέθηκε στο τραπέζι με έντονο πολιτικό προβληματισμό, με τους υποψηφίους να τοποθετούνται για το ποια κόμματα υιοθετούν ουσιαστικές πολιτικές απέναντι στην παράνομη μετανάστευση και ποια, αντίθετα, επιχειρούν να το εργαλειοποιήσουν πολιτικά, καλλιεργώντας ρητορική φόβου και διχασμού.
• Σχολιάστηκαν επίσης οι χειρισμοί της κυβέρνησης του Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με τις εξελίξεις στην περιοχή, τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και το περιστατικό με το drone στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι, με αναφορές στις επιπτώσεις στο αίσθημα ασφάλειας και στον τουρισμό.
Η συζήτηση κατέδειξε τις διαφορετικές προσεγγίσεις των κομμάτων, αλλά και την ανάγκη για άμεσες και ρεαλιστικές λύσεις για την επαρχία Αμμοχώστου.
Ζωντανά στο Vouli TV και διαδικτυακά.

Continue Reading

Βουλευτικές Εκλογές 2026

Διαδικτυακή Δημοσκόπηση – Βουλευτικές Εκλογές 2026 – Απρίλιος 2026

Avatar photo

Published

on

Οι Βουλευτικές Εκλογές του 2026 πλησιάζουν — και η δική σου άποψη μετρά.

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2026

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2026

Επιρροή Social Media

Συχνότητα ενημέρωσης από Social Media
Ποιος τύπος παρουσίας στα social σας πείθει περισσότερο;
Θα εμπιστευόσασταν υποψήφιο που ΔΕΝ έχει έντονη παρουσία στα social;
Τι σας απωθεί περισσότερο;

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & ΘΕΣΜΟΙ

Νιώθετε ότι υπάρχει σήμερα κόμμα ή υποψήφιος που σας εκπροσωπεί πραγματικά;
Όταν ψηφίζετε, τι επηρεάζει τελικά περισσότερο την επιλογή σας;

ΠΡΟΦΙΛ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ

Ποιο στοιχείο θεωρείτε πιο σημαντικό σε έναν/μία βουλευτή/τρια;
Ποιο μοντέλο προτιμάτε;

Πολιτική Τοποθέτηση

Κόμμα που σας εκφράζει ιδεολογικά, ανεξάρτητα εάν θα το ψηφίσετε στις εκλογές.

Πρόθεση Ψήφου

Αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή θα ψηφίζατε;
Σε ποια επαρχία ψηφίζετε;
Ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;
Γιατί σκέφτεστε αποχή;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Επιλέξτε ποιους θα ψηφίζατε;
Ποιο κόμμα ψηφίσατε στις βουλευτικές εκλογές του 2021;
Αν ψηφίσατε το 2021, θα ψηφίζατε ξανά το ίδιο κόμμα;
Ποιος είναι ο κύριος λόγος που δε θα το ψηφίζατε ξανά;
Ανεξάρτητα ποιο κόμμα θα ψηφίζατε, ποιο κόμμα πιστεύετε θα καταταγεί πρώτο;
Πόσο σίγουροι είστε για την επιλογή σας;
Πότε συνήθως αποφασίζετε τι θα ψηφίσετε;
ΦΥΛΟ
ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Επαρχία Διαμονής
Απο ποια περιοχή της Λευκωσίας;
Επάγγελμα
Ποια θεωρείς είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Δυτικής Λευκωσίας; (Ανά σημαντικότητα)
Από ποια περιοχή της Δυτικής Λευκωσίας κατάγεσαι ή διαμένεις;
Πώς αξιολογείτε την εκπροσώπηση του Αλέκου Τρυφωνίδη (Σινά Όρος) για τη Δυτική Λευκωσία;
Πώς αξιολογείτε την εκπροσώπηση της Σάβιας Ορφανίδου (Ακάκι) για τη Δυτική Λευκωσία;
Πώς αξιολογείτε την εκπροσώπηση της Αλεξάνδρας Ατταλίδου (Κακοπετριά) για τη Δυτική Λευκωσία;
Πώς αξιολογείτε την εκπροσώπηση του Χρίστου Χριστοφίδη (Μόρφου) για τη Δυτική Λευκωσία;
Πώς αξιολογείτε την εκπροσώπηση του Στέφανου Στεφάνου (Γερόλακκος) για τη Δυτική Λευκωσία;
Συνολικά, πώς αξιολογείτε την εκπροσώπηση της Δυτικής Λευκωσίας από τους υφιστάμενους βουλευτές;
Ποιο κόμμα θεωρείτε ότι ασχολήθηκε περισσότερο με τα προβλήματα της Δυτικής Λευκωσίας;

📊 Δημοσκόπηση Απριλίου 2026

🛡️ Ανωνυμία & Προστασία Δεδομένων

Η συμμετοχή στη δημοσκόπηση είναι απολύτως εθελοντική και ανώνυμη. Δεν συλλέγονται ονόματα ή στοιχεία ταυτοποίησης. Τυχόν καταχώρηση email χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη διασφάλιση του αδιάβλητου της έρευνας.

⏱️ Χρόνος συμπλήρωσης: περίπου 6–8 λεπτά

Η Δημοσκόπηση Απριλίου 2026 καταγράφει τις τάσεις, τις ανησυχίες και τις προθέσεις των πολιτών λίγο πριν την τελική ευθεία των εκλογών.

📣 Βοήθησέ μας να αποτυπώσουμε πιο καθαρά τη στάση της κοινωνίας.
Μοιράσου τη δημοσκόπηση με φίλους και γνωστούς που ψηφίζουν στην Κύπρο.

Continue Reading
Advertisement
Off the Record36 minutes ago

Ο Οδυσσέας, οι ΡΟΔΟΣΤΑΥΡΟΙ και η νύφη…

Off the Record2 hours ago

Με επιπρόσθετα 200 εκατομμύρια αποδέχονται οι γιατροί αλλαγές στο ΓΕΣΥ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ9 hours ago

Ο Τραμπ συμφωνεί σε εκεχειρία δύο εβδομάδων αν το Ιράν ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ16 hours ago

Η Ρωσία κερδίζει δισεκατομμύρια από αποκλεισμό Ορμούζ, λέει το γερμανορωσικό επιμελητήριο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ19 hours ago

ΠτΔ: Η κρίση στη Μέση Ανατολή επιβεβαιώνει τους στόχους της Κυπριακής Προεδρίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 hours ago

Πρόεδρος για Βάσεις: Θα κινηθούμε στη βάση ενός συγκεκριμένου πλάνου

EKLOGES202624 hours ago

EKLOGES2026 – Λεμεσός 2026 – Η μάχη της έδρας | Τρίτη 07/04 στις 7μμ

Off the Record1 day ago

«Κατακερματισμός και λαϊκισμός: Διπλή πρόκληση για τη δημοκρατία»

Off the Record1 day ago

Οι δυστυχισμένοι μαθητές και οι παντογνώστες κομματικοί

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Εκποιήσεις: Πέρασαν τα δύο νομοσχέδια της Κυβέρνησης και σειρά προτάσεων

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia