Connect with us

Off the Record

Οι κλόουν και οι λαϊκιστές εκτοπίζουν τους πολιτικούς

Avatar photo

Published

on

Η πολιτική σκηνή της Κύπρου έχει μετατραπεί σε ένα δυστοπικό πεδίο, όπου η σοβαρότητα αντικαθίσταται από την υπερβολή, η πολιτική ευθύνη από την καταγγελία, και η πραγματική ηγεσία από την επικοινωνιακή φούσκα. Σε αυτή την παρακμή, την οποία τροφοδότησε η απογοήτευση της κοινωνίας από τα κόμματα και τους θεσμούς, αναδείχθηκαν πρόσωπα που δεν θα έπρεπε να έχουν καμία θέση στη δημόσια ζωή. Αναδείχθηκαν αυτοί που φωνάζουν περισσότερο, που υπόσχονται τα πάντα, που διασύρουν χωρίς αποδείξεις. Και πλέον, δεν πρόκειται για μια ακίνδυνη γραφικότητα. Πρόκειται για ευθεία απειλή προς την ίδια τη δημοκρατία.

Κεντρική φιγούρα αυτής της μετάλλαξης, ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Από Γενικός Ελεγκτής του κράτους, εξελίχθηκε σε κατ’ επάγγελμα καταγγέλλοντα και αυτοανακηρυχθέντα σωτήρα της χώρας. Ένας άνθρωπος που δηλώνει αποφασισμένος να καθαρίσει την Κύπρο από τον «βούρκο», ενώ την ίδια ώρα, έχει συντελέσει ο ίδιος στη δημιουργία ενός κλίματος καχυποψίας, παραπληροφόρησης και θεσμικής διάλυσης.

Δεν έχει ξεχαστεί από την κοινή γνώμη το κόστος των πράξεών του. Έργα εκατομμυρίων σταμάτησαν, καθυστέρησαν ή δεν ξεκίνησαν ποτέ επειδή ο τότε Ελεγκτής φρόντισε να τα στοχοποιήσει, όχι πάντα με τεκμηρίωση, αλλά με φαντασία και θόρυβο. Η ζημιά για το κράτος και τους πολίτες είναι μετρήσιμη. Τα εκατομμύρια που χάθηκαν, ποιος θα τα επιστρέψει; Ο Οδυσσέας; Ή μήπως θα συνεχίσει να καμώνεται τον τιμητή, ελπίζοντας πως κανείς δεν θα του ζητήσει λογαριασμό;

Ο κ. Μιχαηλίδης γύριζε τα κανάλια, δηλώνοντας αποφασισμένος να πατάξει τη διαφθορά «από όπου και αν προέρχεται». Εντυπωσιακή δήλωση. Όμως, η εφαρμογή της αφήνει πολλά ερωτήματα. Πού είναι η αποφασιστικότητά του όταν πρόκειται για τον στενό του κύκλο; Τι έγινε με το ιδιωτικό σφαγείο του γνωστού φίλου του; Γιατί δεν είδαμε ανάλογη επιθετικότητα και καταγγελίες εκεί; Μήπως η διαφθορά είναι εκλεκτική; Μήπως η ευαισθησία του είναι επιλεκτική;

Δεν είναι μόνο τα έργα που πάγωσαν. Δεν είναι μόνο τα εκατομμύρια που χάθηκαν. Είναι και οι άνθρωποι που στοχοποιήθηκαν άδικα. Ο αείμνηστος Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος υπήρξε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά θύματα. Διασύρθηκε από τον κ. Μιχαηλίδη με καταγγελίες που αποδείχθηκαν στημένες, αβάσιμες, αναπόδεικτες. Και όμως, ούτε μία συγγνώμη. Ούτε μία πράξη μεταμέλειας. Ούτε μία αναγνώριση του σφάλματος, της ζημιάς που προκάλεσε σε έναν άνθρωπο, σε μια οικογένεια, σε έναν θεσμό. Όταν οι κραυγές υποκαθιστούν την απόδειξη, η δημοκρατία στραγγαλίζεται.

Ο κ. Χασαπόπουλος, επί χρόνια συνοδοιπόρος και «συνεργός» στις επικοινωνιακές εκστρατείες του κ. Μιχαηλίδη, παραδέχθηκε δημοσίως ότι χρησιμοποιήθηκε. Ότι έφτασε στο σημείο να γίνεται μόνιμος θαμώνας των δικαστηρίων, πληρώνοντας αποζημιώσεις για στοχοποιήσεις που τελικά κατέληγαν σε φιάσκο. Όλα αυτά με τον Οδυσσέα πάντα στην ασφάλεια του θεσμικού του ρόλου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Χασαπόπουλος φέρεται να κρατά στα χέρια του ένα ισχυρό «χαρτί», το οποίο αν αποφασίσει να δημοσιοποιήσει, θα προκαλέσει σεισμό. Και τότε, δεν θα υπάρχει μέρος για να κρυφτεί ο μεγάλος «πολέμιος της διαφθοράς».

Ταυτόχρονα, παρατηρείται ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Ο κ. Μιχαηλίδης προκαλεί σκόπιμα τους θεσμούς, επιτίθεται, αψηφά κάθε θεσμικό φραγμό, για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι διωκόμενος. Γιατί; Για να συσπειρώσει το ακροατήριό του, να ξαναφορέσει τον μανδύα του «θύματος». Να εμφανιστεί ως ο ηρωικός αντίπαλος ενός συστήματος που θέλει να τον φιμώσει. Είναι μια παλιά και χιλιοπαιγμένη τακτική. Αλλά το κοινό δεν πείθεται πια τόσο εύκολα.

Οι φήμες που κυκλοφορούν στον πολιτικό και δημοσιογραφικό κόσμο λένε ότι το «φαινόμενο Οδυσσέας» ξεφουσκώνει. Ότι οι ίδιοι οι υποστηρικτές του αρχίζουν να βλέπουν τη γύμνια πίσω από την κουρτίνα του λαϊκισμού. Ότι η μαζική αποδοχή που κάποτε απολάμβανε μετατρέπεται σε σκεπτικισμό, ακόμη και από αυτούς που τον στήριξαν.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον δεν είναι αν θα συνεχίσει ο ίδιος τον πόλεμο χαρακωμάτων που κήρυξε. Το ερώτημα είναι πότε θα πληρώσει για τις επιθέσεις του. Πότε θα λογοδοτήσει για τη συστηματική απαξίωση προσώπων και θεσμών. Πότε θα αναλάβει την ευθύνη για τις δολοφονίες χαρακτήρων που διέπραξε στο όνομα της «κάθαρσης».

Η πολιτική δεν είναι θέατρο σκιών. Δεν είναι πεδίο προσωπικών εμμονών ούτε ευκαιρία αυτοπροβολής με όρους τηλεοπτικού σόου. Η πολιτική είναι ευθύνη. Είναι θεσμική σοβαρότητα, είναι πειθαρχία, είναι πίστη στη δημοκρατία και στον διάλογο. Δεν μπορεί να υποκατασταθεί από λαϊκιστές, από καταγγέλλοντες χωρίς αποδείξεις, από ανθρώπους που δεν χτίζουν, αλλά μόνο γκρεμίζουν.

Η Κύπρος έχει ανάγκη από πολιτικούς και όχι από αυτόκλητους σωτήρες. Από ανθρώπους που μπορούν να ενώσουν και όχι να διχάσουν. Από ηγέτες με όραμα, όχι από κλόουν με μικρόφωνα. Ο λαϊκισμός μπορεί να υπόσχεται πολλά, αλλά πάντα οδηγεί στο ίδιο αδιέξοδο: στη σύγχυση, στον διχασμό και, τελικά, στην καταστροφή.

Οφείλουμε όλοι να αναλογιστούμε: πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε να γίνεται η πολιτική σκηνή υποχείριο όσων δεν έχουν ούτε σχέδιο, ούτε ευθύνη, ούτε μέτρο;

ΚΡΙΣ ΜΙΧΑΗΛ

Off the Record

Τα περδίκια του σκοπευτή Φούλη που δεν ανησυχεί για παρασπονδία του Πρίγκιπα με τον Άντρο…

Avatar photo

Published

on

Ε, να μην  μάθουμε εμείς που βρισκόταν ο ΦΟΥΛΗΣ κι εξαφανίστηκε για κάποιο διάστημα…Δεν είμαστε σαν την ΚΥΠ που δεν πήρε πρέφα, ότι κάποιοι ετοίμαζαν να ρίξουν βολές κατά του Προέδρου που ενδεχομένως να πληγώσουν ανεπανόρθωτα την θητεία και καριέρα του. Θα επανέλθουμε όμως γι’ αυτά, αφού τώρα προέχει η αποκάλυψη μας για τον Πάφιο πολιτικό που είναι και το αντικείμενο της έρευνας μας.

Λοιπόν ο Φούλης μας, προετοίμαζε την επόμενη μέρα και μάλιστα επισταμένα και μεθοδικά ώστε να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους. Κύρια του ενασχόληση όλο αυτό το διάστημα ήταν η ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ. Ναι, αποδείχθηκε δε, ότι έχει και ταλέντο ο Φούλης και θα το εξασκήσει στο μέλλον. Άστε που λόγω ενασχόλησης με το άθλημα της σκοποβολής, έμαθε και ορισμένα σλόγκαν που σερβίρονται από τους σκοπευτές και μπορεί να τα εφαρμόσει και στην πολιτική του σταδιοδρομία. Ανάμεσα στα πολλά και εύχρηστα όμως του άρεσε  όπως μας λένε οι πληροφορίες, κάποιο που είναι ιδιαίτερα σημειολογικό και αρκούντως ενδεικτικό.

Αυτό που λέει ότι « τα περδίκια που προκαλούν θόρυβο και πετούν μπροστά στους εκπαιδευμένους κυνηγούς είναι τα πρώτα που τρώνε τα βόλια». Ουάου! Περιμένετε οσονούπω να αρχίσουν οι βολές και να βλέπουμε τα περδίκια που προκαλούν θόρυβο, να πέφτουν κάτω τα καημένα.

Έτσι προετοιμάζεται ο Φούλης μας. Για τις επόμενες βολές που εκείνοι που θα τις δεχθούν θα πληγούν ασύμβατα με την πολιτική ζωή. Τα τραύματα τους θα είναι αρκετά βαθιά και μάλλον θα χρειαστούν επεμβάσεις…

 

ΦΟΥΛΛΙΚΟΣ

Continue Reading

Off the Record

Το ΑΛΜΑ, η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ψυχιατρική…

Avatar photo

Published

on

Το ότι τα παραδοσιακά κόμματα πνέουν πλέον τα λοίσθια είναι γεγονός και το έχουμε ξαναγράψει… Δεν αποτελεί μια παρατήρηση δική μας αφού είναι ξεκάθαρο και μέσα από τις δημοσκοπήσεις ότι τόσο τα δύο μεγάλα κόμματα (που άρχισαν να συρρικνώνονται) όσο και τα κόμματα του λεγόμενου ΚΕΝΤΡΩΟΥ χώρου (που σταδιακά εξαφανίζονται) δεν μπορούν να αναμένουν τίποτα από τις Βουλευτικές εκλογές…

Αντίθετα, νέα κόμματα (ΑΛΜΑ- ΑΜΕΣΗ ΔΗΟΚΡΑΤΙΑ) πατάνε πάνω στην έλλειψη που παρατηρείται αλλά και πάνω στο θυμό μιας σημαντικής μερίδας του κόσμου προκειμένου να εισέλθουν στη ΒΟΥΛΗ χωρίς, όμως, ξεκάθαρο πολιτικό πλάνο και χωρίς σονβαρό πολιτικό πρόγραμμα.

Το μόνο τους πρόγραμμα είναι η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ μιας μερίδας του πληθυσμού και η εκμετάλλευση της οργής για τις συσσωρευμένες κοινωνικές αδικίες.

Είναι, όμως, λύση τα δύο αυτά πολιτικά «ΚΟΜΜΑΤΑ»;

Από τη μια το ΑΛΜΑ έχει ως ΠΡΟΕΔΡΟ τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ή αλλιώς 8-0 ηττημένο από το ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και από την άλλη είναι το απόλυτο ΑΠΟΛΙΤΙΚ συνονθύλευμα τουρκικής και ρωσικής προπαγάνδας ενός YOUTUBER και της κουστωδίας του – ή παρωδίας του- που κάθε άλλο παρά πολιτικό κόμμα θυμίζουν.

Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι τα δύο αυτά «ΚΟΜΜΑΤΑ» ή ΑΠΟ- ΚΟΜΜΑΤΑ κατορθώνουν να λαμβάνουν ένα 15% του πληθυσμού. Αυτό είναι τρομακτικό για το επίπεδο ενός λαού που πέρασε από δεκάδες δεινά.

Ίσως και η επιστήμη της ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ να σηκώνει τα χέρια ψηλά…

ΚΑΛΛΙΝΙΚΟΣ                                                                                                         

Continue Reading

Off the Record

Τα κλεμμένα λεφτά της άμυνας και του Τ. Κοινωνικών ασφαλίσεων

Avatar photo

Published

on

Σε διαφορετική περίπτωση ο δράστης θα βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα και θα εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης. Στην προκειμένη περίπτωση  δράστης είναι το κράτος και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, οπόταν και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, αφού πρόκειται για την υφαρπαγή χρημάτων των πολιτών που τα καρπούνται απροκάλυπτα.

Το σκάνδαλο που συντελείται με την ανοχή και συνενοχή όλων των κομμάτων, εστιάζεται στην εκμετάλλευση των χρημάτων που καταθέτουν οι πολίτες , στο ταμείο της άμυνας που στοχεύει στην θωράκιση του τόπου. Δηλαδή οι πολίτες καταθέτουν τα χρήματα για να αγοραστούν όπλα για την άμυνα του τόπου και η Κυβέρνηση τα υφαρπάζει, για να καλύψει τις τρύπες, από άλλες παρασπονδίες. Το πλιάτσικο με τα χρήματα της άμυνας,  αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα των σκανδάλων με την εκμετάλλευση των εισφορών των πολιτών που δίνονται για άλλους σκοπούς, όπως στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, εξ ου και οι μειωμένες συντάξεις, που αγγίζουν τα όρια της εξαθλίωσης για ορισμένους ανθρώπους.

Αν όμως για το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων άρχισε δημόσια συζήτηση, χωρίς φυσικά να υπάρχει φως στο τούνελ αφού το χρέος του κράτους προς το Ταμείο, ύψους 7.6 δισεκατομμύρια Ευρώ παραμένει κάπου κατατεθειμένο κατά τους ειδήμονες  και οι άνθρωποι ταλαιπωρούνται με τις χαμηλές συντάξεις. Και κανείς δεν τους λέει τίποτε. Ένοχη σιωπή γιατί μάλλον το χρέος διαγράφηκε επί εποχής μνημονίων και τώρα μας κοροϊδεύουν.

Διαφορετικά ποια εξήγηση μπορεί να δώσει κάποιος σε κράτος που έχει τόσα χρήματα και ταλαιπωρεί πολίτες του. Μάλλον ανάλγητο.

Κι όμως τηρείται περίεργη σιωπή απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, εκτός από κάποιες μεμονωμένες φωνές που χάνονται στον  κυκεώνα της πολιτικής φασαρίας. Αξιοπερίεργο είναι ότι και οι εκάστοτε υπουργοί οικονομικών υπολογίζουν στα έσοδα τους και τις εισφορές των πολιτών για το ταμείο της άμυνας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια πλαστή εικόνα για τους προϋπολογισμούς του κράτους. Αυτονόητο φυσικά είναι ότι οι προϋπολογισμοί του κράτους περί των εσόδων του στηρίζονται σε πλασματικά στοιχεία και αν σε οποιαδήποτε περίπτωση π.χ η προσφυγή κάποιου πολίτη σε Ευρωπαϊκό δικαστήριο, τερματίσει την εν λόγω πρακτική, τότε θα υπάρξει κατάρρευση της οικονομίας και θα συμπαρασύρει το κράτος σε απίστευτες περιπέτειες.

ΚΛΕΨΙΑ

Continue Reading
Advertisement
EKLOGES20264 hours ago

EKLOGES2026 – Αμμόχωστος 2026 – Η μάχη της έδρας | Σάββατο 25/04 στις 7μμ

EKLOGES20267 hours ago

EKLOGES2026 – Λάρνακα 2026 – Η μάχη της έδρας | Παρασκευή 24/04 στις 7μμ

Off the Record9 hours ago

Τα περδίκια του σκοπευτή Φούλη που δεν ανησυχεί για παρασπονδία του Πρίγκιπα με τον Άντρο…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ17 hours ago

Αυτοδιαλύθηκε η Βουλή – Συγκινημένη η Αννίτα Δημητρίου στην αποχαιρετιστήρια ομιλία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22 hours ago

Όραμα για την Κύπρο, την πατρίδα μας: Συζήτηση για την επόμενη μέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ23 hours ago

Ξεκινά το Άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Αγία Νάπα

Off the Record1 day ago

Το ΑΛΜΑ, η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ψυχιατρική…

Off the Record1 day ago

Τα κλεμμένα λεφτά της άμυνας και του Τ. Κοινωνικών ασφαλίσεων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 days ago

Ψάχνουν ημερομηνία για το νέο τετ α τετ Χριστοδουλίδη με Ερχιουρμάν-Συνεχίζουν την προεργασία οι διαπραγματευτές

Off the Record2 days ago

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης βρέθηκε μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης

Viral

(c) 2017-26 | Vouli.TV. All Rights Reserved. Developed by UnitrustMedia